Diplomerad Redovisningsekonom

Sensus, Distans
Längd
80 timmar
Pris
39 900 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
80 timmar
Pris
39 900 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 39 900 SEK Momsfri / person

Kursbeskrivning

Diplomerad redovisningsekonom - Efter avslutat utbildning kan du upprätta bokslut, bedöma skattekonsekvenser samt göra ekonomiska analyser.

Som diplomerad redovisningsekonom ansvarar du för organisationens operativa ekonomiarbete.

Det här är en utbildning för dig som idag arbetar med löpande bokföring och administration av företagets ekonomi och som vill utveckla dina kunskaper inom kvalificerat redovisningsarbete. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om regler, lagar och allmänna råd som styr bokföring och bokslut. Du får även kunskap om hur samarbetet med en extern revisor i samband med årsbokslut och årsredovisning kan se ut.

Genom att varva teori och praktik lär du dig att planera och förbereda inför årsbokslutet, bedöma skattekonsekvenser och göra ekonomiska analyser. Du lär dig också att upprätta ett bokslut och årsredovisning i ett aktiebolag enligt regelverket K2. Den praktiska bokföringen i utbildningen görs både manuellt och i bokföringsprogram (FortNox).

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Ht-2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Sensus?

Bli diplomerad/certifierad

Lärarledda

distansutbildningar

Erbjuder delbetalning

Upplägg och innehåll

Utbildningen omfattar 80 lärarledda studietimmar fördelat på 10 dagar (en heldag varannan vecka). Teori varvas med praktiska övningar. Mellan lektionstillfällen får du hemuppgifter.

Undervisning sker via det digitala mötesverktyget Zoom. Via lärplattformen Learnify har utbildningen en egen kursplats där kursledare och studerande kan kommunicera med varandra mellan kurstillfällena. Utbildningens upplägg gör att du kan studera och arbeta parallellt.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med löpande bokföring eller har erfarenhet av praktiskt ekonomiarbete och vill utveckla dina kunskaper inom kvalificerat ekonomi- och redovisningsarbete. Utbildningen kan ses som en direkt fortsättning på kursen ”Diplomerad ekonomiassistent” eller motsvarande utbildning.

Kursinnehåll

  • Regelverk som styr bokföring och bokslut
  • Praktiskt bokslutsarbete
  • Årsredovisning och revision
  • Rapporter och Analyser

För mer detaljerat innehåll besök vår hemsida sensus.se/diplom

Investering

39 900 kronor. Litteraturkostnad tillkommer.

Moms tillkommer inte på våra priser.

Det finns möjlighet till kostnadsfri avbetalning. 

Är du medlem i fackförbundet ST utgår 12% rabatt på kursavgiften

.

Examen, diplom m.m.

I utbildningen ingår skriftliga tentamina. För att erhålla slutbetyg och diplom krävs minst 70 procents närvaro i varje avsnitt samt att alla skriftliga tentamina är godkända.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Redovisningsekonom, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sensus
Klara södra kyrkogata 1
101 30 Stockholm

Sensus skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Bred verksamhet med individen i fokus...

Läs mer om Sensus och visa alla utbildningar.

Highlights