Mental Coach utbildning

Coacha dig själv eller andra i mental träning

Vill du lära dig hur du coachar i mental träning? Som mental coach vägleder du människor för att de ska nå sin maximala potential. Eller varför inte jobba på din egen mentala träning? Här hittar du utbildningar till mental coach!
Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar

Mer om mental coach utbildningar

Mental coachning är ett sätt att hjälpa människor att maximera deras potential genom  vägledning. Att vara en mental coach handlar om att förstå andra människors psykiska mående och hjälpa dem övervinna eventuella hinder eller negativa tankar. Du kan också gå utbildningar inom mental coachning för att jobba på din egen mentala träning.

Det är allt fler som inser att det är lika viktigt att ta hjälp av en coach kring mental träning som det är med fysisk träning. Du som vill bli mental coach har därav en viktig uppgift och behövs på arbetsmarknaden. Gå en utbildning till mental coach för att få rätt kompetens och gör skillnad i människors vardag!

Det finns olika inriktningar för dig som vill arbeta som mental coach. Till exempel idrott och träning, stress och självledarskap. Nedan presenterar vi vad dessa innebär och vad du kan få ta del av under utbildningarna. 

Mental coach inom idrott och träning

Som mental coach för idrottsatleter finns du där för att stärka den mentala prestationen. Den är minst lika viktig som den fysiska prestationen, både individuellt och inom lagsport. För att kunna prestera på topp behövs båda delarna och du kan bli den som stöttar och vägleder idrottare till att utvecklas och lyckas i sin sport.    

Innehåll som kan förekomma på en utbildning till idrott- eller träningscoach är:

 • Idrottspsykologi
 • Motivationsmodeller
 • Grupprestationer
 • Ledarskap
 • Prestationsängslan och oro
 • Självförtroende och affirmationstekniker
 • Träningsmetoder

Mental coach för stress

En mental coach utbildning som fokuserar på stress syftar till att ge kunskap och kompetens inom psykisk ohälsa. Du arbetar stressförebyggande med mental träning och mindfulness. 

Du kan arbeta som en extern konsult eller intern resursperson. Många organisationer är intresserade av att få hjälp av en stresscoach då kostnader för psykisk ohälsa stiger i samhället. Du kan bidra med coachning på arbetsplatser eller med privatpersoner för att förhindra och förebygga negativ stress hos individer.

Innehåll som kan förekomma på en utbildning till stresscoach är:

 • Stresshantering
 • Förståelse av stressens påverkan
 • Hälsa och livsstil
 • Mindfulness
 • Personlighetstyper
 • Coachingnärvaro

Mental coach inom självledarskap

Det finns utbildningar för dig som vill sätta ditt egna mående i fokus. Dessa utbildningar har i syfte att hjälpa dig att må bättre, prestera bättre och utveckla ditt självledarskap. Så istället för att vara andras mentala coach är denna typ av utbildning till för att du ska få verktyg för att hantera ditt egna psykiska mående. Helt enkelt bli din egen mentala coach!

Innehåll som kan förekomma på en utbildning i självledarskap är:

 • Självledarskap – dina tankar, känslor och handlingar
 • Meditation och mindfulness
 • Hur du skapar goda vanor
 • Mental styrketräning – fokus, självkontroll, triggers, inställning
 • Hur du når dina mål
 • Bästa versionen av dig själv – balans, sömn, oro, självbild
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Så säger deltagare hos Unestål E...
Certifierad Internationell Coach

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva och att bidra till att människor presterar och mår bättre. Som utbildad coach på Unestål Education kommer du att kunna hjälpa andra hitta sina drivkrafter och att definiera deras önskade resultat så att de får ut mer av sin inneboende potential. De både mår och presterar bättre.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer