Licensierad Stresscoach

Anna Hallén Utbildningar, i Stockholm (+1 orter)
Längd
6 månader
Pris
18 400 - 20 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Distans med träffar
Längd
6 månader
Pris
18 400 - 20 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Distans med träffar
Från 18 400 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Utbilda dig till stresscoach

Vill du hjälpa andra att hantera stress?

Vill du bli licensierad coach i stresshantering?

Utbildningen fokuserar på kunskapen bakom och lösningar för symtom som uppkommer av stress. Som Licensierad Stresscoach får du en för Sverige helt unik kunskapsbredd, där du både har förståelse för vad som händer i kroppen vid stress och hur du behandlar stressen genom ACT, mindfulness och andningsövningar.

ACT – Acceptance and Commitment Therapy är en banbrytande behandlingsmetod som man kallar för andra generationens KBT. Den har utvecklats för att reducera stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet och stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Vad tar du med dig från utbildningen?

Du kommer som Licensierad Stresscoach kunna hjälpa din klient med allt som vi förväntar oss av en stresscoach; att minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans, men även ha den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem, hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar. Naturligtvis kommer du även ha både kunskap och en stor verktygslåda för att förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar. Du kommer att kunna arbeta både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

Denna utbildning kan både läsas helt och hållet på distans, eller med fysiska träffar i början och slutet av utbildningen med mellandelen på distans (50/50).

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

21 augusti, 2024

  • Distans med träffar
  • Stockholm

Löpande intag

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Till dig som vill arbeta med din egna stress och för dig som vill arbeta med stresshantering på företag, kommuner eller inom skolan.

Inga förkunskaper krävs!

Vad tycker tidigare kursdeltagare?

Linda Karlsson – "Kursen överträffade mina från början höga förväntningar! Jag sökte efter något gediget med kvalitet, något som utmanar och kräver en insats. Alltså mer än att godkännas pga bara närvaro. Kursen var genomtänkt och proffsig. Varmt och tydligt ledarskap, varsamhet om gruppen. Personlig utveckling som förändrat mitt eget liv och som dessutom blir en viktig del i att komma framåt kunskapsmässigt."

Kursinnehåll

Block 1
ACT – acceptens and commitment therapy
Psykologiska och kemiska orsaker bakom stress
Stresshantering
Coachrollen & coachning
Hjärnan, signalsubstanser & andningens betydelse
Övningar och ACT från verkligheten med Sandra Grimsbeck.

Block 2
ACT för stresshantering
Coachning med övningsklienter
”ACT helt enkelt” av Russ Harris

Block 3
Sömn, kost och stress
HPA-axeln och OAT-axeln
Stressens påverkan på mage, värkt, sömn & energi
Träningens påverkan på stress samt grundläggande mindfulness
Alkohol & socker vid stress med Frida Sandin & Charlotte Schön Poulsen  från Leva sockerfri/ Know Addiction Academy.

Förbered genom att läsa

Information om litteraturen kommer i samband med att anmälningsavgiften är registrerad.

Video

Upplägg

Distans

Löpande intag under året vilket betyder att du börjar när du vill. Kursen hålls på plattformen Zenler. Du har 12 månader på dig att påbörja din utbildning efter anmälan och betalning. Från och med att du klarar första quizet på Zenler har du ytterligare 12 månader på dig att avsluta utbildningen. Du kan arbeta heltid under utbildningens gång men behöver avsätta lediga kvällar och helger för att skapa en god kunskap och förståelse.

Alla föreläsningar är inspelade och du kan se dessa hur många gånger som helst. Kursledaren Anna finns tillgänglig i forumet för frågor och diskussion.

50/50


50/50 är helt nytt koncept där du startar och avslutar utbildningen IRL. Mellandelen är på distans. Den stora fördelen är att du startar tillsammans med Anna, får avsluta med dina klasskamrater, samtidigt som du slipper resor och hotell i distans-delen.

Vi träffas under en vecka och du lär dig grunderna. Därefter har du egenstudier under ca 3 månader med övningsklienter, skriftligt arbete om ACT samt en erfarenhetsuppgift på 10 veckor med övningar i ACT.

Som avslutning ses vi under en vecka och knyter ihop säcken med repetition, ny kunskap och examinering genom en tenta.

Alla dagar finns såsom kortare föreläsningar och kan ses i efterhand.Tid & plats

50/50

Datum 2024:
Block 1: 21-25 augusti 
Block 3: 20-24 november 

9:00-16:00, alla dagar – även den sista.

(Block 2: Distans, elevcoachning & inlämningsuppgifter.)

Plats:
Luntmakargatan 52, Stockholm

Investering

Kan fås som företagsanpassad utbildning. Kontakta oss för offert!

Erbjudande

NYA SÄNKTA PRISER!

Stresscoach distans 2024: 23 000 kr ink moms
Stresscoach 50/50 2024: 25 000 kr ink moms (Ordinarie pris 29 330,-)

Kursens mål

Efter genomgången utbildning till 
Licensierad Stresscoach kan du:

  • Minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans genom kunskap i fysiologi.
  • Hur hjärnan fungerar, signalsubstanser, HPA-axeln kopplad till OAT-axeln.
  • Den bakomliggande kunskapen om hur andning, kosten och sömnen påverkar vårt nervsystem samt tekniker för att öka sömnens kvalité.
  • Hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar.
  • Tekniker för att lindra vid värk, IBS & utmattning.

Naturligtvis kommer du även ha både kunskap och en stor verktygslåda av både mentala och kemiska tekniker för att förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar. Du kommer att kunna arbeta både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

Kursledare

Anna Hallén Buitenhuis – Socionom med ACT-kompetens, gymnasielärare, ICF certifierad coach samt många utbildningar inom hälsa såsom massör, personlig tränare, träningsinstruktör, basmedicin, hälsocoach, Mediyogainstruktör mm.

Sandra Grimbeck – Stresscoach med ACT-kompetens som har stor kunskap inom kost och livsstil såsom Kostrådgivare och Livsstilskonsult. Hon driver en Stress och Livsstilsmottagning där hon tar emot sina klienter och du hittar henne på Sandragrimbeck.se

Charlotte Schön Poulsen – Alkohol och drogterapeut, Hälsovägledare med stor kunskap inom kost och stress såsom kostrådgivare och livsstilskonsult.

Frida Sandin – Folkhälsovetare med beteendeinriktning, Holostic Addiction medicin (HAM) terapeut (Bittens Addiction) samt stor kunskap inom kost och stress såsom kostrådgivare och livsstilskonsult. Charlotte och Frida hittar du på Levasockerfri.se

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Licensierad Stresscoach , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sofia Olofsson
04 jul 2019
Innehållsrik kurs med inspirerande lärare på mysig gård

En riktigt bra och innehållsrik kurs med intressanta infallsvinklar där du får många verktyg för att både hjälpa dig själv men också andra. Två väldigt inspirerande lärare med m...

Visa mer
5/5
Carina Sjursen
13 jul 2018

Satt fokuserad och engagerad varje minut. Relevant innehåll och fantastiska, inspirerande lärare. En av de bästa utbildningarna hag varit på. Genomtänkt och bra upplägg👌🏽

5/5
Viktor
13 jul 2018
Stresscoach 4 life

En fantastisk väg i sig ur stor stressproblematik som man har själv. Paketerat på ett otroligt energigivande sätt lär man sig allt som hör stress till. Fysiologiskt, mentalt och...

Visa mer
Anna Hallén Utbildningar
Drottninggatan 129
25433 Helsingborg

Vi har lagt all energi på förståelse och biokemisk vetenskapsgrund. Allt för att erbjuda dig Sveriges bästa utbildning med fokus på kost, stress, hormoner och beteende. En utbildning där kvalité och småskalighet skapar kompetens, atmosfär och trivsel.  Balans, lagom, kunskap...

Läs mer om Anna Hallén Utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights