Visa utbildning.se som: Mobil

Licensierad Stresscoach

Anna Hallén Utbildningar
Kort om utbildningen
6 månader
31 120 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-08-02 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm, Ängelholm

Kursbeskrivning

Utbilda dig till stresscoach

Vill du hjälpa andra att hantera stress?

Vill du bli licensierad coach i stresshantering?

Utbildningen fokuserar på kunskapen bakom och lösningar för symtom som uppkommer av stress. Som Licensierad Stresscoach får du en för Sverige helt unik kunskapsbredd, där du både har förståelse för vad som händer i kroppen vid stress och hur du behandlar stressen genom ACT, mindfulness och andningsövningar.

ACT – Acceptance and Commitment Therapy är en banbrytande behandlingsmetod som man kallar för andra generationens KBT. Den har utvecklats för att reducera stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet och stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.

Vad tar du med dig från utbildningen?

Du kommer som Licensierad Stresscoach kunna hjälpa din klient med allt som vi förväntar oss av en stresscoach; att minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans, men även ha den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem, hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar. Naturligtvis kommer du även ha både kunskap och en stor verktygslåda för att förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar. Du kommer att kunna arbeta både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.

Målgrupp

Till dig som vill arbeta med din egna stress och för dig som vill arbeta med stresshantering på företag, kommuner eller inom skolan.

Inga förkunskaper krävs!

Vad tycker tidigare kursdeltagare?

Linda Karlsson – "Kursen överträffade mina från början höga förväntningar! Jag sökte efter något gediget med kvalitet, något som utmanar och kräver en insats. Alltså mer än att godkännas pga bara närvaro. Kursen var genomtänkt och proffsig. Varmt och tydligt ledarskap, varsamhet om gruppen. Personlig utveckling som förändrat mitt eget liv och som dessutom blir en viktig del i att komma framåt kunskapsmässigt."

Kursinnehåll

Innehåll vecka 1

 • ACT – acceptens and commitment therapy
 • Psykologiska orsaker bakom stress
 • Coachrollen
 • Stresshantering
 • Andningsinstruktör


Innehåll vecka 2

 • ACT
 • Mindfulness
 • Gruppsykologi
 • Signalsubstanser och stress
 • Stressens påverkan på mage, värkt, sömn & energi
 • Träningens påverkan på stress


Hemuppgifter

Klientfall med 2-4 klienter

Mindfulness, kurs på 8 tillfällen.

Genomförs i eget tempo som webbkurs


Webbföreläsningar

7 stycken, exempel Oxidativ stress? Skador och möjligheter – Prissättning och paketering – Marknadsföring, att våga synas


Utvecklingsgrupp/ Mentorgrupp på FB

Ni sätts ihop i mindre grupper där ni utbyter kunskap och problem med varandra under arbetat med era klientfall. Ni har även tillgång till mentorgruppen där ni når föreläsarna var vecka under hela perioden.

Förbered genom att läsa

Information om litteraturen kommer i samband med att anmälningsavgiften är registrerad.

Video

Upplägg

Utbildningen sträcker sig över sex månader, 110 timmar uppdelade på 2 veckor. Det är heldagar med föreläsningar, webbföreläsningar samt en privat mentorgrupp på FB.

Förutom undervisningstillfällena kommer du att kombinera teoretiska studier med praktisk tillämpning. En egen process i mindfulness och andningsteknik samt minst två klientarbeten.

Tid & plats

Norra häljaröd, Skåne (Mittemellan Ängelholm och Höganäs på Livsstilsgården med möjlighet till boende.)

Investering

Om du bokar 90 dagar innan kursstart erhåller du 2000,- rabatt.
Anmälningsavgift 2800 kr exkl moms. Räknas av från totalsumman vid slutbetalning.

Kan fås som företagsanpassad utbildning. Kontakta oss för offert!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Licensierad Stresscoach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Carina Sjursen
(5)
Satt fokuserad och engagerad varje minut. Relevant innehåll och fantastiska, inspirerande lärare. En av de bästa utbildningarna hag varit på. Genomtänkt och bra upplägg👌🏽
Viktor
(5)
En fantastisk väg i sig ur stor stressproblematik som man har själv. Paketerat på ett otroligt energigivande sätt lär man sig allt som hör stress till. Fysiologiskt, mentalt och praktiskt. Verktygen tar aldrig slut och väcker en kreativitet som gör att vi kan skapa våra egna verktyg. Toppbetyg!
Katarina Ekeblad
(5)
Mycket bra och gedigen utbildning som gett mig goda kunskaper om stress och hur man arbetar med stressen på olika plan.

Anna Hallén Utbildningar

Anna Hallén Utbildningar

Vi har lagt all energi på förståelse och biokemisk vetenskapsgrund. Allt för att erbjuda dig Sveriges bästa utbildning med fokus på kost, stress, hormoner och beteende. En utbildning där kvalité och småskalighet skapar kompetens, atmosfär och trivsel.  Balans, lagom, kunskap...


Läs mer om Anna Hallén Utbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Hallén Utbildningar

Farhultsvägen 377

Recensioner
Licensierad Stresscoach
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 35 recensioner.
Alla recensioner för arrangören