ISO 9001-utbildning

För dig som värderar högsta kvalité

ISO 9001 är en ledningssystemstandard för en organisations kvalitetsprocess. För att ett företag ska få en ISO 9001 certifiering krävs det att företagets kvalitetsprocess innefattar de krav som är baserade på standardens 8 principer.
Visar 1-25 av 49 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 49 träffar
1
2

Mer om ISO 9001 certifiering

ISO 9001 är en ledningssystemstandard för kvalitetsprocesserna i ett företag. Med ett ledningssystem kan du beskriva hur företaget arbetar med att förbättra sin verksamhet för att möta kundernas behov. Det kan handla om ledningsgruppens ansvar och engagemang, försäljningsprocessen, produktion, logistik och inköp.

En ISO 9001 certifiering kan även kombineras med standarden ISO 14001.

Vad krävs för en ISO 9001 certifiering?

Standarden ISO 9001 innefattar 58 krav som är baserade på åtta principer:

 • Ledarskap
 • Kundfokus
 • Processinriktning
 • Systemangreppssätt för ledning
 • Medarbetarnas engagemang
 • Faktabaserade beslut
 • Ömsesidigt fördelaktiga relationer till leverantörer
 • Ständiga förbättringar
   

För att få en ISO 9001 certifiering krävs det att ditt företag uppfyller kraven för standarden. Därefter utförs en revision för att kontrollera att er organisation verkligen har uppfyllt kraven. Ett certifikat kommer sedan att behöva förnyas periodvis.

Varför en ISO 9001 certifiering?

Det finns många fördelar med en ISO 9001 certifiering, som exempelvis högre produktivitet, färre missförstånd och bättre styrning av verksamheten. Att ha en ISO 9001 certifiering kan idag vara konkurrenskraftigt, exempelvis vid upphandlingar. Ett företag som har en ISO-certifiering kan uppfattas som seriösare, vilket många gånger kan vara avgörande vid val av samarbete eller köp av produkter. Dessutom används standarden inte bara i Sverige, utan även i resten av världen.

Kurser i ISO 9001

Kurserna på utbildning.se innefattar ofta kvalitetsledning och processer enligt standarden ISO 9001. Du lär dig hur man tillämpar kraven så att de passar ert ledningssystem. På utbildning.se finns både grundläggande och fortsättningskurser i ISO 9001. Du får de verktyg som krävs för att jobba mot en ISO 9001 certifiering.

Vanligt innehåll

 • Ledningssystem
 • Krav i ISO 9001
 • Kvalitetsledning
 • Processer
 • Användbara verktyg


Vem är den här typen av utbildning till för?

En utbildning kan passa dig som är i behov av grundläggande kunskaper om kvalitetsledning enligt ISO 9001, men det finns även kurser för personer som vill fräscha upp sina kunskaper. En ISO 9001 passar alla organisationer, oavsett storlek.

Ett vanligt upplägg för utbildningarna

Plats: Kurserna på utbildning.se kan läsas som öppna eller företagsanpassade, vilket innebär att du läser kursen
i utbildningsföretagets lokaler eller på ditt eget företag. Distanskurser kan du läsa via en dator – då krävs endast nätuppkoppling. 

Format: En kurs i ISO 9001 kan innefatta både teori och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning beror på dess omfattning och kan vara från en dag till en vecka. Distanskurser går oftast att läsa i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer