Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Vad gör en HR-koordinator?

En verksamhet, organisation eller ett företag kan aldrig vara bättre än sin egen personalstyrka. Den som arbetar med Human Resources (HR) arbetar med allting som rör personalen inom organisationen. Som HR-koordinator ska du kunna besvara frågor kring arbetsrätt, lönesättning och rekrytering men även vara en resurs för ledningsgrupp och chefer när det gäller att ta stora beslut inom kompetensutveckling och avveckling av personalstyrkan. 

HR-koordinator - upplägg och innehåll

Du kan studera utbildningen HR-koordinator på en privat yrkeshögskola eller yrkesutbildare. Utbildningarna varvar teori med praktiska caseuppgifter och flera av utbildningarna ger tillfälle att samla på dig arbetserfarenhet i en praktikmodul. Utbildningarna finns både som klassrumsundervisning och distansstudier. Studerar du på distans kan du börja utbildning när du vill och genomför utbildningen i din egen takt.

Centralt innehåll i utbildningen

En HR-koordinator har en central funktion i organisationen och måste därför vara kunnig och specialiserad inom sitt område. HR-avdelningen kan komma att behöva fatta beslut i känsliga frågor som kommer beröra många individer på arbetsplatsen. Det är därför viktigt att du har goda kunskaper inom arbetsrätt som är en av de stora grundpelarna inom HR-arbetet. Under en utbildning kommer du dels lära dig vilken lagstiftning som råder och hur de tillämpas på arbetsplatser. Det är vanligt att det skiljer sig mellan offentliga och privata aktörer när det kommer till arbetsrätt, därför behövs kompetens på området i form av en HR-koordinator.

Det andra benet som HR-rollen står på handlar om rekrytering. En utbildning till HR-koordinator lär dig hur man tar fram processer för att anställa ny personal och använda olika rekryteringsverktyg. Vidare har HR-koordinatorn en rådgivande funktion till chefer gällande rekrytering, lön och belöningar. Du behöver känna dig trygg med arbetet kring rekrytering så att du kan ge kvalitativa bedömningar gällande huruvida organisationen ska öppna upp för rekrytering eller inte. 

Vad mer innehåller utbildningen?

En stor del av utbildningen handlar om organisationskultur. Som HR-koordinator kommer du arbeta med personalens välmående. Du lär dig genomföra olika undersökningar för att kunna avgöra vad personalen är nöjda med samtidigt som du får en förståelse för vad personalen önskar ska utvecklas på arbetsplatsen. Utbildningarna går även igenom kollektivavtal, personalplanering, konflikthantering och talangutveckling. 

Framtiden som HR-koordinator

Efter avslutad utbildning kan du gå direkt ut i arbetslivet, alla organisationer behöver en HR-avdelning. Det är inte helt ovanligt att dina framtida arbetsplatser gladeligen ser att du har någon form av arbetserfarenhet. Du hittar även fler HR-utbildningar där du kan hitta specialistutbildningar och chefsutbildningar för HR.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer