Certifierad Ekonomiassistent

Xpectum AB
Kort om utbildningen
4 veckor
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Fri start. Börja när du beställer. - Distans
Onlineutbildning
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Certifierad Ekonomiassistent, distansutbildning

Ger dig den kompetens som krävs för att jobba som Ekonomiassistent. Distansutbildningen är framtagen med utgångspunkt i vad marknaden ställer för krav på en ekonomiassistent. Certifierad Ekonomiassistent är en utmärkt utbildning för den som vill jobba med bokföring och redovisning, eller kanske sköta det egna företagets bokföring och redovisning. Utbildningen ger dig förståelse för företagets löpande bokföring samt kunskaper att upprätta enklare bokslut. Kursen behandlar bla ekonomiska grundbegrepp, leverantörs- och kundreskontra, inköp och försäljning,avskrivningar, periodiseringar, nyckeltalsberäkningar och analys. I kursen refereras löpande till regelverken K2 och K3.

Utbildningen bedrivs på distans och du har under hela utbildningen tillgång till en personlig handledare. Efter avslutad kurs har du möjlighet att utföra en skriftlig examination där dina nya kunskaper sätts på prov.

Den tid du har på dig att slutföra utbildningspaket är 12 månader, och kan då avslutas med en skriftlig examination.

Kvalitetsutbildning

xpectum AB är ett utbildningsföretag som sedan 1996 har producerat distansutbildningar för företag och privatpersoner. Vi har över 20 år lång erfarenhet av distansutbildningar och har under den tiden utvecklat genomarbetade och väl fungerande pedagogisk modeller. Under hela utbildningen har du stöttning av våra meriterade handledare som svarar på dina frågor. En av xpectums styrkor är det kunskapskapital som finns knutet till företaget. Dels genom de mentorer som skriver och arbetar fram utbildningarna dels via de medietekniker som designer dem samt samarbetet med FAR. FAR är en viktig samarbetspartner som i 20 år agerat som kvalitetssäkrare. Medlemskapet i Almega utbildningsföretagen är en annan garant för att xpectum är ett seriöst utbildningsföretag.

Upplägg

Kursen är helt på distans, utan träffar, och studietakten är fri dvs du läser i egen takt och på den tidpunkt som passar dig. Kursen sker med hjälp av Internet, interaktivt kursmaterial, faktabok och övningshäfte (som .pdf). Du har kontakt med en handledare under hela studietiden.

Teorin presenteras med ljud, bild och video. Allt för att stimulera så många sinnen som möjligt och att göra lärandet effektivt. Teorin blandas med interaktiva övningar.

Vidarestudier

Efter utbildningen kan du gå vidare med Bokföring III för att höja din kompetens ytterligare.

Examination

Webbtentamen

I några av modulerna ingår webbtentamen.

Inlämningsuppgifter

Till varje kurs som ingår i Certifierad Ekonomiassistent ingår inlämningsuppgifter som rättas av din handledare.

Med studiematerialet och din handledare som stöd löser du inlämningsuppgifterna. När du lämnat in samtliga inlämningsuppgifter och fått dem godkända får du ett intyg.

Stödfunktioner:

Handledning

Under hela utbildningen har du stöd av en personlig handledare.

Media:

I kursen ingår interaktivt kursmaterial samt fakta- och övningshäften som .pdf. Till kursen finns en Internetbaserad studiesida från vilken du kommunicerar med din handledare. Du får aktuell information om dina studieresultat och du kan på ett överskådligt sätt få en bild av din studieprofil.

Målgrupp

 • Du som behöver aktuell redovisningskunskap i i ditt bokslutsarbete och idag jobbar eller tänker jobba inom redovisningsområdet.
 • Du som behöver skaffa dig en formell behörighet inom detta område.

Kursinnehåll

Innehållet är sammansatt med utgångspunkt i vad marknaden kräver av en Ekonomisassistent.

Bokföring

 • Ekonomiska grundbegrepp
 • Vanligt förkommande affärshändelserekonomiassistent_xpectum
 • Mervärdesskatt
 • Faktura, reskontra
 • Bokföring i praktiken
 • Leverantörsreskontra
 • Kundreskontra
 • Avstämningar
 • Bokföring av inköp och försäljning
 • Personalens lön, sociala avgifter och skatt
 • Avskrivningar
 • Periodiseringar
 • Enkelt bokslut

Räkenskapsanalys

 • Redovisningslagstiftning
 • Årsbokslutets innehåll
 • Årsredovisningens innehåll
 • Nyckeltalsberäkningar
 • Nyckeltalsanalys
 • Datorsimuleringar

Investering

13 900 SEK exkl. moms.

Examinationsavgift på 1 800 SEK exkl. moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

När man är godkänd på utbildningens alla examinerande moment så är man godkänd på utbildningen och erhåller ett examensbevis.

För att erhålla certifieringen för utbildningen krävs dessutom en skriven tentamen som sker digitalt på distans. Som grund för detta gäller att du klarat av alla delmomenten och erhållit ett kursintyg. Du bokar denna tentamen i samband med att du genomfört kursen. Priset per examinationstillfälle är 1800:- exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Ekonomiassistent, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

E Bramell

Upplägget var ganska bra. Kanske aningen överpedagogiskt för min smak ibland. Kändes lite som en kurs för ungdomar och inte för vuxna. Men det är ju en "gymnasiekompetens", och skall fungera även för dem som inte har erfarenhet, så det är ok. Lite förvirrande i början för mig som redan kan kontonummer att börja motboka med en massa förkortningar...

Visa mer
Helena L

Det passade mig bra att jag kunde läsa i egen takt och att det var både faktaböcker och interaktivt material.

Lind H

jätte bra upplägg med både läsning, föreläsningar och övningar. Det var mycket pedagogiskt och bra innehåll

Xpectum AB

xpectum

xpectum erbjuder distanskurser inom ekonomi, juridik, data och personlig utveckling. xpectum har mer än 20 års erfarenhet av distansutbildningar och vår styrka är att vi erbjuder distanskurser med personlig handledning där professionella handledare ger full support. Ett interaktivt studiematerial med...


Läs mer om Xpectum AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Xpectum AB


Tel: 0647-50111

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 297 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad Ekonomiassistent från Xpectum AB, fyll i dina uppgifter: