Skadeståndsbedömning vid konsultansvar – modul 4

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 december, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya utbildningsserie i praktisk skadeståndsbedömning med föreläsaren Marcus Radetzki. Denna fördjupningsdag tar specifikt sikte på skadeståndsbedömning vid konsultansvar.

Mot denna bakgrund skildras i denna modul
  • Finns det några särskilda regler som specifikt tar sikte på konsultansvar?
  • Vad krävs egentligen för att konsulten ska kunna göras ansvarig gentemot sin uppdragsgivare?
  • Vad krävs egentligen för att konsulten ska kunna göras ansvarig gentemot skadedrabbad tredje man?
  • Hur beräknas det skadestånd som en konsult kan vara skyldig att utge?
  • Vilka möjligheter till jämkning av en konsults skadeståndsansvar finns att tillgå?
Anslaget är praktiskt orienterat. Teoretiska pass varvas med praktiska övningar. Den övergripande målsättningen är att förstärka deltagarnas förmåga att föra en övertygande argumentation i skadeärenden och tvister beträffande konsultansvar. Målgrupp Denna modul vänder sig till jurister som kommer i kontakt med frågor om konsultansvar. Det kan vara fråga om försäkringsjurister, bolagsjurister, ansvarsskadereglerare, regressjurister, advokater, biträdande jurister med flera. Denna utbildningsserie består av fyra olika delar, modul 1-4, som utgörs av en kursdag vardera. Modul 1 ger deltagarna en grundlig och fördjupande genomgång samt mer allmänna kunskaper i praktisk skadeståndsbedömning inom framför allt utomobligatoriska förhållanden, men till viss del även inom kontraktsförhållanden. Med stöd i modul 1 erbjuds tre fördjupningsmoduler med specifikt sikte på miljöansvar (modul 2), produktansvar (modul 3) respektive konsultansvar (modul 4). Deltagarna avgör själva vilken eller vilka av dessa fördjupningsmoduler de önskar delta i. Utbildningsserien leds av Marcus Radetzki, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, expert inom skadestånds- och försäkringsrätt och med lång erfarenhet av utbildning i näringslivet.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

9 december, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

9 december, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Marcus Radetzki, professor i civilrätt och specialist inom försäkrings- och skadeståndsrätt. Marcus är verksam vid Stockholm Centre for Commercial Law, Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Marcus är författare till en rad böcker och publikationer inom skadestånds- och försäkringsrätt. För hans bok Genes and Insurance. Ethical, Legal and Economic Issues mottog han ett pris för 2003-års främsta bok inom ämnesområdet försäkringsrätt av BILA (British Insurance Law Association).

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skadeståndsbedömning vid konsultansvar – modul 4, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights