Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Topp 5 inom psykologi

Är du intresserad av att arbeta med människor och psykologi på något sätt? Här hittar du de fem mest populära utbildningarna inom psykologi på utbildning.se.

Terapeut samtalar med patient

Vill du hjälpa människor att komma till rätta med deras psykologiska besvär samt hjälpa de att ta nästa steg i deras personliga utveckling? Då kan en utbildning inom psykologi vara något för dig. I denna topplista har vi samlat de fem mest populära utbildningarna inom psykologi på utbildning.se.

Utbildningarna nedan vänder sig främst till dig som vill utöka dina kompetenser inom ditt yrkesområde men även till dig som är intresserad av att arbeta med något nytt. Här får du en överblick över utbildningarnas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare utbildningsdeltagare.  

1

Grundläggande psykoterapiutbildning med
KBT-inriktning – Steg-1 KBT

Sverigehälsan

📍   Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm

⏱️   Längd: 2 år 

💰   Kostnad: 84 000 SEK exkl. moms 

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 14 recensioner) 

Lär dig att behandla med Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Detta är en grundläggande utbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi och vänder sig främst till personal inom primärvård, psykiatri, socialtjänst, skola och HR.

Utbildningen passar dig som vill arbeta som KBT-terapeut och vill behandla klienter genom denna metod och samtidigt kunna integrera KBT-verktyg i ditt arbete. Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en psykoterapiform som kan tillämpas vid exempelvis ångesttillstånd, depressioner, drogproblematik, ätstörningar och psykoser.

Läs mer om utbildningen här


2

Certifierad KBT-terapeut

Expressa Utbildningscenter 

📍   Plats:  Distans 

⏱️   Längd:  1 år 

💰   Kostnad:  18 900 SEK  

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 8 recensioner) 

Hjälp människor till ett bättre välmående

Som certifierad KBT-terapeut kan du genom samtal hjälpa andra människor att se sina problem och utmaningar med nya ögon. Detta gör du genom att kartlägga deras tankar och beteenden som i slutändan ska leda till bättre välmående. Under utbildningen läser du samtalsmetodik, kommunikation, personlig utveckling och du lär dig även grunderna till kognitiv beteendeterapi. Utbildningen sker helt på distans under ett års tid, med flexibel studietakt. 

Läs mer om utbildningen här


3

KBT-terapeut, kognitiv beteendeterapeut

Contar

📍   Plats: Stockholm eller distans 

⏱️   Längd:  2 år 

💰   Kostnad:  33 120 SEK 

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 223 recensioner)  

Arbeta som samtalsterapeut med inriktning KBT

Här får du en grundläggande psykoterapiutbildning till KBT-terapeut och får lära dig att genom samtal stötta och hjälpa människor i deras utveckling. I utbildningen ligger fokus på reflektion och existentiella frågor. Du kan välja att gå denna utbildning på plats i Stockholm eller online om du föredrar det. Efter utbildningen kan du arbeta som KBT-terapeut i egen verksamhet eller som anställd inom vårdsektorn.

Läs mer om utbildningen här


4

Diplomerad Samtalsterapeut (SER)

Akademin för SER-terapi

📍   Plats: Distans med träffar i Helsingborg och Enköping 

⏱️   Längd:  2,5 år 

💰   Kostnad:  Flera prisalternativ finns  

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 4 recensioner) 

Lär dig mer om SER-terapi som behandlingsmetod

Denna utbildning är för dig som har ett stort intresse för människor och en vilja att själv utvecklas som person. SER är en psykodynamisk terapiform som står för Samtalsterapi, Energy Flow Breathing och Regressionsterapi.   

Under ditt första år ligger fokus på att lära dig det terapeutiska verktyget regressionsterapi samtidigt som grunden läggs för att möta klienten. Du kommer även att prata om din utveckling. Under andra året får du lära dig mer om samtalsterapi samt om energy flow breathing, djupandning, en metod som kan användas för att skapa balans och välbefinnande hos dina klienter. Med hjälp av SER-terapi kan du hjälpa klienter att förbättra sin självkännedom och främja deras utveckling. 

Läs mer om utbildningen här


5

Samtalsterapeut

Humanistiskt lärcentrum

📍   Plats:  Distans 

⏱️   Längd:  1 år, flexibel studietakt 

💰   Kostnad: 15 120 SEK 

💬   Snittbetyg: -  

Ge stöd åt människor genom samtal

Att arbeta som samtalsterapeut handlar om att lyssna på och samtala med människor som är i behov av stöd och vägledning. Dessa samtal kan bland annat handla om relationsproblem, sorg, depression eller andra tuffa situationer. Under samtalen hjälper du personer att nå sina personliga mål. Utbildningen är en ettårig yrkesutbildning som sker på distans och innehåller grunderna i samtalsmetodik, rådgivning, vägledning, behandling och skapandet av handlingsplaner. Efter din utbildning har du möjlighet att starta egen mottagning alternativt arbeta på olika behandlingshem, vård- och behandlingsinstitutioner. 

Läs mer om utbildningen här


Letar du efter andra psykologiutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 100 utbildningar inom psykologi på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin psykologi och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-02-01 till 2024-01-31. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.  


Annonser