Visa utbildning.se som: Mobil

MBA - din guide

mbautbildning


Utveckla dina ledaregenskaper med MBA

MBA, Master of Business administration, är en av världens mest kända vidareutbildningar. MBA-utbildningen är en kvalificerad ledarskapsutbildning för dig som yrkesverksam och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position.

En MBA-utbildning ger dig en unik möjlighet att bygga upp dina kunskaper och låta dig inspireras till att ta din ledarroll ett steg längre och låta dig och din organisation utvecklas framgångsrikt.

De olika MBA-programmen kan variera mycket i både nivå, längd, inriktning och kostnad. Det är därför viktigt att lägga ner tid på att göra en grundlig research där du samlar information och jämför de olika MBA-utbildningarna.

Här har vi samlat information om de svenska MBA-utbildningarna för att hjälpa dig få en överblick innan du bestämmer dig för vilken MBA-utbildning du ska gå, och även få en guide om vad MBA-betyder.

Här hittar du en lista över länkar som ger dig all information du kan tänkas behöva om MBA-utbildningar. I vårt forum hittar du även flera frågor och svar om MBA.

Sök vårt MBA-stipendium

utbildning.se utlyser tillsammans med Dagens industri och Handelshögskolan i Stockholm ett MBA-stipendium för studier på internationellt topprankade Handelshögskolan i Stockholm.

Sista ansökningsdag är 26 juni 2018

 Information om ansökan till MBA-stipendiet

Sök och hitta MBA-utbildningar

Senast uppdaterad: 10 apr 2018

Du kanske också är intresserad av:

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Anna Bäck

Senast uppdaterad: 2014-05-13

Anna Bäck arbetar med affärsutveckling och har ett liv i Asien. Anna har ett stort driv och stark framåtanda och det vill hon använda till att skapa en meningsfull utveckling av vår omgivning och värld. Idag är hon ansvarig för Verydays Asienkontor i Shanghai. Det här är Annas utveckling efter att hon studerade MBA-programmet.

Taggar: MBA
Läs mer

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Senast uppdaterad: 2017-11-20

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Taggar: Ledarskap , MBA
Läs mer

Hon är årets skånska stjärna

Senast uppdaterad: 2017-09-13

Azadeh Pourjanaki är årets ”Nästa skånska stjärna”. Det förutspår EFL Executive Education och HD-Sydsvenskan som är gemensamma initiativtagare till stipendiet. – Executive MBA-programmet kommer att ge mig en skjuts inom strategi och affärsutveckling och såväl kompetens- som nätverksmässigt ge mig en plattform för att ta nästa steg i min karriär. 

Taggar: MBA , Stipendium
Läs mer

Svar på dina frågor om MBA

Senast uppdaterad: 2015-09-18

Här hittar du vanliga frågor och svar om MBA-utbildningar, exempelvis:
Vilka är inträdeskraven för en MBA?
Vad är ett GMAT-test?
Hur ser antagningsintervjun ut?
Vilken är den genomsnittliga kostnaden för en MBA?

Taggar: MBA
Läs mer

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Senast uppdaterad: 2016-03-31

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Taggar: Karriär , MBA
Läs mer

Executive MBA-stipendiet 2008

Senast uppdaterad: 2014-04-29

Bland 300 sökanden utsågs Pia Högström till 2008 års MBA-stipendiat. Pia arbetar med miljö som strategisk fråga och hoppas att hon med sin MBA ska få in miljöfrågorna i ett större sammanhang i företagsledningsperspektiv.

Taggar: MBA
Läs mer

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Ulrica Momqvist

Senast uppdaterad: 2014-05-09

Ulrica Momqvist har gått MBA-programmet och hon bloggade hos oss på utbildning.se under sin studietid. Dagarna innan studiestart berättade hon på bloggen om sin nervositet inför att påbörja MBA-utbildningen. På den tiden jobbade Ulrica på ett litet företag och trodde att hennes arbetsroll låg långt under sina klasskamraters. Till hennes lättnad visade det sig att hon oroat sig i onödan.

Taggar: MBA
Läs mer

Årets MBA-stipendiat vill lösa världens vattenproblem

Senast uppdaterad: 2016-10-24

Årets vinnare av MBA-stipendiet brinner för att hitta nya sätt att lösa världens vattenproblem genom att förena naturvetenskap med innovationer inom IT. Möt Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser i Världsbanken. 

Taggar: MBA
Läs mer

Så går det för förra årets MBA-stipendiat

Senast uppdaterad: 2016-03-31

Publicerad: 2015-03-24
2014 års MBA-stipendium gick till 36-åriga Roseline Olomina, projektledare på konsultbolaget FS Dynamics. I januari började Roseline sina studier och nu berättar hon om hur utbildningen går och ger dig som vill söka MBA-stipendiet tips inför din ansökan.

Taggar: MBA
Läs mer

Executive MBA-stipendiet 2010

Senast uppdaterad: 2014-04-28

Ulrica Lindsköld var tidigare kapten i utlandsstyrkan i Afghanistan. Nu arbetar Ulrica som Marknadskommunikations- och verksamhetsutvecklingsansvarig och vill göra Falun och Sverige till föregångare inom CleanTech. Läs mer om Ulrica och stipendiet

Taggar: MBA
Läs mer

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Okee Williams

Senast uppdaterad: 2014-05-09

När Okee Williams mottog sitt MBA-stipendium 2009 arbetade han på ett riskkapitalbolag och hade en önskan om att en dag få möjlighet att ge tillbaka, och då inte bara i form av aktievärde. Idag arbetar Oke Williams som program manager på VINNOVA:s enhet för bioentreprenörskap och driver program för att stärka innovationskraft och tillväxt i Sverige.

Taggar: MBA
Läs mer

Intervju med vinnare av MBA-stipendium 2011

Senast uppdaterad: 2014-04-28

MBA-stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer och företag fungerar. Och kunskap är makt”. Anna Bäck tilldelades MBA-stipendiet 2011 och här summerar hon sitt första år på utbildningen. 

Taggar: MBA
Läs mer

MBA-ansökan och antagningskrav

Senast uppdaterad: 2015-09-18

MBA-utbildningen skiljer sig från en magisterexamen då den inte förutsätter en utbildning i ekonomi. Därmed kan du göra en MBA-ansökan oavsett huvudämne i din grundexamen.

Taggar: MBA
Läs mer

MBA-stipendiet 2017

Senast uppdaterad: 2018-03-05

utbildning.se ger i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri sedan flera år tillbaka ut ett stipendium i form av en MBA-utbildning på internationellt topprankade Handelshögskolan i Stockholm. Ta chansen att bli en bättre ledare och höj din kompetens inom affärsutveckling.

Taggar: MBA
Läs mer