Visa utbildning.se som: Mobil

MBA - din guide

MBA utbildning


Utveckla dina ledaregenskaper med MBA

MBA, Master of Business administration, är en av världens mest kända vidareutbildningar. MBA-utbildningen är en kvalificerad ledarskapsutbildning för dig som yrkesverksam och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position.

En MBA-utbildning ger dig en unik möjlighet att bygga upp dina kunskaper och låta dig inspireras till att ta din ledarroll ett steg längre och låta dig och din organisation utvecklas framgångsrikt.

De olika MBA-programmen kan variera mycket i både nivå, längd, inriktning och kostnad. Det är därför viktigt att lägga ner tid på att göra en grundlig research där du samlar information och jämför de olika MBA-utbildningarna.

Här har vi samlat information om de svenska MBA-utbildningarna för att hjälpa dig få en överblick innan du bestämmer dig för vilken MBA-utbildning du ska gå, och även få en guide om vad MBA-betyder.

Här hittar du en lista över länkar som ger dig all information du kan tänkas behöva om MBA-utbildningar. I vårt forum hittar du även flera frågor och svar om MBA.

Sök vårt MBA-stipendium

utbildning.se utlyser tillsammans med Dagens industri och Handelshögskolan i Stockholm ett MBA-stipendium för studier på internationellt topprankade Handelshögskolan i Stockholm.

Sista ansökningsdatum: 29 juni 2017

 Information om ansökan till MBA-stipendiet

Sök och hitta MBA-utbildningar

Senast uppdaterad: 21 jun 2017

Du kanske också är intresserad av:

Allt om MBA

Publicerad: 2015-03-26

Här hittar du samlad information om MBA, Master of Business administration. Utbildningen är en ledarskapsutbildning för dig som yrkesverksam och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position. En MBA-utbildning ger dig en unik möjlighet att bygga upp dina ledarkunskaper och låta dig inspireras till att ta din ledarroll ett steg längre.

Taggar: MBA
Läs mer

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Publicerad: 2017-11-17

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Taggar: Ledarskap , MBA
Läs mer

MBA-stipendiat vinnare i Venture Cup – möt Gustav Kristiansson

Publicerad: 2017-05-22

Det var under förra veckan det stod klart att den tidigare MBA-stipendiaten Gustav Kristansson kammat hem vinsten i startuptävlingen Venture Cup. "MBA-utbildningen var ett jättebra tillfälle för mig att ifrågasätta etablerade normer inom affärsvärlden", berättar vinnaren.

Taggar: MBA
Läs mer

Executive MBA-stipendiet 2007

Publicerad: 2014-04-29

Tidigare jobb på Fryshuset i Stockholm, eget bevakningsbolag och stödverksamhet för ungdomar och nu student på Handelshögskolans MBA-program. 2007 års stipendiat erkänner att det kan bli lite stressigt ibland. Nino berättar om sina första veckor på MBA-utbildningen

Taggar: MBA
Läs mer

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Publicerad: 2015-02-16

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Taggar: Karriär , MBA
Läs mer

MBA-skolor och ranking

Publicerad: 2015-02-13

Funderar du på att gå en MBA-utbildning finns det stora möjligheter att hitta ett program som passar dina önskemål, krav och förutsättningar. I Sverige och övriga norden finns det ett 20-tal universitet och utbildningsarrangörer som erbjuder olika MBA-program.

Taggar: MBA
Läs mer

Årets MBA-stipendiat vill lösa världens vattenproblem

Publicerad: 2016-10-12

Årets vinnare av MBA-stipendiet brinner för att hitta nya sätt att lösa världens vattenproblem genom att förena naturvetenskap med innovationer inom IT. Möt Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser i Världsbanken. 

Taggar: MBA
Läs mer

MBA-ansökan och antagningskrav

Publicerad: 2015-02-13

MBA-utbildningen skiljer sig från en magisterexamen då den inte förutsätter en utbildning i ekonomi. Därmed kan du göra en MBA-ansökan oavsett huvudämne i din grundexamen.

Taggar: MBA
Läs mer

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Okee Williams

Publicerad: 2014-05-09

När Okee Williams mottog sitt MBA-stipendium 2009 arbetade han på ett riskkapitalbolag och hade en önskan om att en dag få möjlighet att ge tillbaka, och då inte bara i form av aktievärde. Idag arbetar Oke Williams som program manager på VINNOVA:s enhet för bioentreprenörskap och driver program för att stärka innovationskraft och tillväxt i Sverige.

Taggar: MBA
Läs mer

Vad är MBA?

Publicerad: 2015-02-13

MBA = Master of Business Administration. Det är en företagsekonomisk utbildning som är till för dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning. Under en MBA-utbildning får du verktyg som hjälper dig att stärka ditt ledarskap. 

Taggar: MBA
Läs mer

Executive MBA-stipendiet 2010

Publicerad: 2014-04-28

Ulrica Lindsköld var tidigare kapten i utlandsstyrkan i Afghanistan. Nu arbetar Ulrica som Marknadskommunikations- och verksamhetsutvecklingsansvarig och vill göra Falun och Sverige till föregångare inom CleanTech. Läs mer om Ulrica och stipendiet

Taggar: MBA
Läs mer

Årets MBA-stipendiat är alltid redo

Publicerad: 2015-10-19

Årets MBA-stipendium värt 465 000 kronor tilldelades Gustaf Haag, en 28 årig analyschef med ett ben i civilsamhället och ett ben i näringslivet. En stor potential och en möjlighet att inspirera unga framtida ledare gjorde Gustaf till MBA-stipendiat 2015. I januari 2016 börjar Gustaf den 18 månader långa MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.

Taggar: MBA , Stipendium
Läs mer

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiat

Publicerad: 2015-06-18

Gustav Kristiansson fick MBA-stipendiet 2012. Nu har han avslutat sin utbildning och idag arbetar han som chefsstrateg på Nira Dynamics. Läs om hans tid på MBA-utbildningen.

Taggar: MBA
Läs mer

MBA-stipendiet 2017

Publicerad: 2015-06-29

utbildning.se ger i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri sedan flera år tillbaka ut ett stipendium i form av en MBA-utbildning på internationellt topprankade Handelshögskolan i Stockholm. Ta chansen att bli en bättre ledare och höj din kompetens inom affärsutveckling.

Taggar: MBA
Läs mer