Visa utbildning.se som: Mobil

Årets MBA-stipendiat är alltid redo

Årets MBA-stipendiat Gustaf Haag

Årets MBA-stipendium värt 465 000 kronor tilldelades Gustaf Haag, en 28-årig analyschef med ett ben i civilsamhället och ett ben i näringslivet. En stor potential och en möjlighet att inspirera unga framtida ledare gjorde Gustaf till MBA-stipendiat 2015. I januari 2016 börjar Gustaf den 18 månader långa MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.

Läs om MBA-stipendiet

Gustaf Haag arbetar till vardags som analyschef på värdepappersbolaget Stellum Kapitalförvaltning där han också är delägare. Sedan ett år tillbaka är han även ordförande i Scouternas styrelse.

– Jag har varit scout länge och själv fått uppleva äventyr och fått vänner för livet genom Scouterna, berättar Gustaf. Som ledare och ordförande för Scouterna vill jag att fler ska få uppleva precis det som jag har upplevt, jag vill ge fler ungdomar en meningsfull fritid där de kan växa som individer och samtidigt få vara ute i naturen.

Rev ut annonsen och satte upp den vid sitt skrivbord

Engagemanget i Scouterna är något som Gustaf Haag tror har haft en positiv påverkan på honom både privat och i arbetslivet.

– Från Scouterna tar jag med mig kunskaper om ledarskap och gruppdynamik. Man lär sig oerhört mycket om sig själv och hur man fungerar i grupp när man utsätts för diverse utmaningar tillsammans. De veckor som vi har varit ute i hällregn med konstant blöta kängor är faktiskt några av de bästa minnena.

Sedan Gustaf tog sin magisterexamen i affärsrätt från Jönköping International Business School har han hela tiden vetat att han kommer att sätta sig i skolbänken igen och en MBA har länge funnits på listan över saker han verkligen skulle vilja göra. När han läste om MBA-stipendiet blev han genast intresserad av att söka.

– Jag läste om MBA-stipendiet i Dagens industri. Första gången läste jag om stipendiet under lunchen och rev ut sidan och satte upp den vid mitt skrivbord.

Kunskaper både för arbetslivet och för det ideella engagemanget

– Jag sökte MBA-stipendiet för att jag var sugen på att studera igen och att denna gång kombinera studierna med en portion arbetslivserfarenhet. Formatet på MBA-utbildningen passade mig utmärkt och innehållet verkar både intressant och givande, berättar Gustaf.

Gustaf är övertygad om att de nya kunskaper han kommer att få under MBA-utbildningen kommer att bli användbara både i arbetslivet och i det ideella uppdraget inom Scouterna.

– Scouterna är i en spännande fas nu där vi växer kraftigt, vi blir mer synliga i samhället och efterfrågan på vår verksamhet ökar. I denna fas kommer jag säkert ha användning av kunskaper från utbildningen.

När Gustaf Haag fick veta att han blivit utsedd till årets MBA-stipendiat blev han mycket glad och nu ser han fram emot utbildningsstarten i januari 2016.

– Det känns hedrande att få stipendiet och förhoppningsvis kommer jag få nya kunskaper under utbildningen som gör att jag kan prestera ännu bättre. Jag tror och hoppas att utbildningen är en mötesplats för erfarenhetsutbyte mellan spännande människor med olika bakgrunder. Min förväntning är en miljö där teorin från föreläsningarna kan knytas till praktisk kunskap genom fallstudier och grupparbeten.

Ärlighet viktigt i stipendieansökan

Som en del i MBA-stipendiets urvalsprocess får fem till sju kandidater genomföra test och intervjuas. Juryn består av Carl-Johan Bonnier, Styrelseordförande för Bonnier AB, Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri, Karin Wiström, programchef för MBA programmen vid Handelshögskolan i Stockholm, en alumn från MBA-programmet samt Mattias Säker, vd för utbildning.se.

– Givetvis var jag nervös, det var en gedigen process med många och relevanta frågor. Det kändes däremot inte otäckt, snarare spännande, och jag upplevde det som nyttigt att presentera sig själv och reflektera över sin person.

Gustaf Haags uppfattning är att juryn letar efter intressanta personer med rätt värderingar som kan tillgodogöra sig utbildningen och som vill vara en aktiv del i utbildningen.

– Var ärlig och personlig i din ansökan, det handlar mer om personlighet än CV så var tydlig med vem du är och håll inte tillbaka.

Ur motiveringen till att Gustaf Haag blev årets MBA-stipendiat

”Han har trots sina unga år redan åstadkommit mycket och vi ser en stor potential i honom, och hans möjlighet att inspirera unga framtida ledare och därigenom bidra till en positiv samhällsutveckling.”

Här kan du läsa mer om hur du skriver en vinnande stipendieansökan


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 20 mar 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-20

MBA-stipendiat vinnare i Venture Cup – möt Gustav Kristiansson

Det var under förra veckan det stod klart att den tidigare MBA-stipendiaten Gustav Kristansson kammat hem vinsten i startuptävlingen Venture Cup. "MBA-utbildningen var ett jättebra tillfälle för mig att ifrågasätta etablerade normer inom affärsvärlden", berättar vinnaren.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-24

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Okee Williams

När Okee Williams mottog sitt MBA-stipendium 2009 arbetade han på ett riskkapitalbolag och hade en önskan om att en dag få möjlighet att ge tillbaka, och då inte bara i form av aktievärde. Idag arbetar Oke Williams som program manager på VINNOVA:s enhet för bioentreprenörskap och driver program för att stärka innovationskraft och tillväxt i Sverige.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-27

Vad är MBA?

MBA = Master of Business Administration. Det är en företagsekonomisk utbildning som är till för dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning. Under en MBA-utbildning får du verktyg som hjälper dig att stärka ditt ledarskap. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-29

Executive MBA-stipendiet 2008

Bland 300 sökanden utsågs Pia Högström till 2008 års MBA-stipendiat. Pia arbetar med miljö som strategisk fråga och hoppas att hon med sin MBA ska få in miljöfrågorna i ett större sammanhang i företagsledningsperspektiv.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!