Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Vinnare MBA-stipendiet

Han är årets vinnare av MBA-stipendiet

För 14e året i rad delar Dagens Industri, tillsammans med Handelshögskolan och utbildning.se ut det prestigefyllda MBA-stipendiet på Handelshögskolan i Stockholm. Nu är vinnaren för 2021 korad och det är ingen mindre än Ali Zaidi, Strategic Product Manager på Ericsson AB. 

“Med Alis solida tekniska bakgrund och kompetens inom 5G kombinerat med de nya perspektiv, insikter och den kunskap han kommer nå via MBA programmet, har han potentialen att framgångsrikt axla roller inom mer seniort ledarskap, samt lämna ett starkt avtryck. Alis erfarenhet, bakgrund och potential gör honom till högst värdig mottagare av MBA stipendiet 2021.”

Så lyder en del av juryns motivering där Ali även beskrivs som en innovativ, intelligent och positiv lagspelare. 

Lockades av programmets entreprenörskap och innovation

Ali är 37 år gammal, bor i Norrköping och sökte MBA stipendiet av två anledningar: programmets mångfald som ger möjlighet att ta del av flera olika perspektiv och ideer, samt för att testa och utvidga sina egna. Programmets fokus på entreprenörskap och innovation är också något som lockar. Ali berättar att han ägnar mycket av sin tid åt läsning och självlärande men att just entreprenörskap och innovation är något som upplevs bäst i interaktion med andra. Jag ser programmet som en långsiktig erfarenhet och hoppas att det ska ge goda kontakter och en framtida grupp människor att söka vägledning och råd hos, säger Ali.

-Jag ser verkligen fram emot att få kopplas samman med personer som har en helt annan utbildningsbakgrund än jag själv, säger Ali. 

-Det, tillsammans med programmet i sig tror jag kommer att utveckla mig såväl privat som yrkesmässigt.

Ali berättar att han också ser fram emot att få nycklar att använda ur ett “start up”- perspektiv, exempelvis kunskaper i hur man startar företag men även hur man attraherar investeringar.

Från vänster: Mattias Säker, Ali Zaidi och Madeleine Lindahl. Di äger den kommerisella upphovsrätten för bilden

“Tidskritisk kommunikation är kommunikation i realtid som du kan lita på och som ger användaren en snabb och pålitlig upplevelse.” 

I sin roll ansvarar Ali för Ericssons första produkt avsedd för tidskritisk kommunikation över 5G:s nätverk. Han beskriver det som kommunikation i realtid. Ett exempel är det riskfyllda arbetet i gruvor och hur den här teknologin kan ge arbetarna möjlighet att manövrera maskiner i gruvan från ett längre avstånd. Det har redan testats i Stockholm med mindre självkörande bussar, berättar Ali. Om bussen går sönder kan den fortfarande fjärrköras av en förare upp till flera kilometer bort. Det kan även hjälpa räddningstjänsten med drönare som kan flyga långa sträckor och exempelvis assistera brandmän. 

-Tidskritisk kommunikation är kommunikation i realtid som du kan lita på och som ger användaren en snabb och pålitlig upplevelse. säger Ali. 

Inspirera till en enad vision 

Ledarskap visar sig både i privatlivet och yrkeslivet och handlar till stor del om att inspirera till en enad vision, menar Ali.

–Det viktigaste med gott ledarskap är att förtroende finns från båda parter. En bra ledare har en god vision och ett tydligt syfte och om det syftet är tydligt nog har du möjlighet att inspirera andra att dela din vision.

Läs mer om MBA

Ali är redo för utmaningen 

Ali är medveten om att det är ett krävande program men är inte orolig för att arbeta heltid parallellt med studierna. Han har studerat större delen av sitt liv och berättar att den redan integrerade vanan kombinerat med Ericssons flexibilitet ger honom goda förutsättningar att lyckas.

Tips till framtida sökanden

- Det finns alltid saker att lära från intervjuer och tester, men den här processen var utan tvekan den mest självupptäckande jag varit med om, berättar Ali. 

Ali har gått igenom många intervjuer och processer tidigare inför både studier och anställningar och anser att den här processen var både vänlig och transparent. Han spenderade mycket tid med att förbereda sin ansökan och berättar att det tog honom nästan två år att bestämma sig för varför han verkligen ville söka till MBA programmet. 

–Jag kände mig väldigt komfortabel genom hela processen. Det viktigaste är att verkligen veta varför du vill genomföra programmet och att vara dig själv genom hela processen, avslutar Ali. 

Kort om Ali

Namn: Ali Zaidi

Ålder: 37 år

Bosatt: Norrköping

Yrkestitel: Strategic Product Manager på Ericsson AB

Studier: MSc i Innovation Management & en PhD i Telecommunications från KTH. 

Hitta MBA-program

Senast uppdaterad: 05 okt 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-20

Så går det för förra årets MBA-stipendiat

Publicerad: 2015-03-24
2014 års MBA-stipendium gick till 36-åriga Roseline Olomina, projektledare på konsultbolaget FS Dynamics. I januari började Roseline sina studier och nu berättar hon om hur utbildningen går och ger dig som vill söka MBA-stipendiet tips inför din ansökan.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-10

MBA-stipendiaten Lovisa Case vill knyta ihop forskning och affär

Bland 1050 sökande blev Lovisa Case vinnaren av årets MBA-stipendium och i januari börjar hon sin resa som MBA student. Stipendiet ges ut tillsammans med utbildning.se, Handelshögskolan och Dagens industri med ett värde av 495 000 kr.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-20

Årets MBA-stipendiat är alltid redo

Årets MBA-stipendium värt 465 000 kronor tilldelades Gustaf Haag, en 28 årig analyschef med ett ben i civilsamhället och ett ben i näringslivet. En stor potential och en möjlighet att inspirera unga framtida ledare gjorde Gustaf till MBA-stipendiat 2015. I januari 2016 börjar Gustaf den 18 månader långa MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!