Visa utbildning.se som: Mobil

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiat

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiatGustav Kristiansson fick MBA-stipendiet värt 465 000 SEK år 2012. Under sin 24 månader långa MBA-utbildning fick Gustav upp ögonen för strategi och marknadsföring och när utbildningen nu är slut arbetar han som chefsstrateg på företaget Nira Dynamics.

I grunden är Gustav Kristiansson Civilingenjör med inriktning på Farkostteknik från KTH. Han menar att han valde att läsa en MBA-utbildning dels på grund av sin nyfikenhet, men också eftersom han alltid har haft ett intresse för affärer. I efterhand skulle Gustav Kristiansson rekommendera andra att läsa en MBA, men han poängterar att det är en tidskrävande utbildning.

Studierna blev ett vattenhål

– Om du funderar på att läsa en MBA bör du vara medveten om att det tar mycket tid. Planera den tid du tror att du behöver lägga ner och multiplicera det sedan med tre, då får du en mer realistisk bild av hur tidsåtgången ser ut. Fundera på om den tidsåtgången fungerar för dig och tänk på hur du ska hantera de mer hektiska perioderna. Alla som väljer att läsa en MBA måste vara beredda på att göra uppoffringar, menar Gustav Kristiansson.

Trots att utbildningen är intensiv tycker Gustav Kristiansson att det fungerade bra att studera en MBA och arbeta samtidigt.

– Innan jag började min MBA-utbildning var jag nyfiken på vad för slags utbildning det var och vad man lärde sig. Utbildningen gav mig tips om best practice och studierna blev som ett vattenhål i min vardag som gav mig mycket inspiration och energi.

Nya kontakter

I Gustav Kristianssons klass fanns 42 studenter. De flesta var svenska, men även individer från bland annat Ryssland, Estland, Spanien och Frankrike läste MBA-utbildningen som bedrivs på engelska.

– Flera av oss träffas på regelbunden basis, även efter utbildningen. Jag mötte faktiskt några av mina gamla kurskamrater senast i helgen, säger Gustav som menar att det mesta av utbildningen byggde på samarbete.

Råder andra att läsa en MBA

– Jag skulle absolut råda andra att läsa en MBA, jag skulle kunna spendera en hel dag bara åt att övertyga andra om hur bra det är. Jag är en väldigt nyfiken person och under min MBA-utbildning lärde jag mig bland annat hur en kris i en annan del av världen kan påverka oss här i Sverige. Utbildningen har gett mig ytterligare en pusselbit, både privat och arbetsmässigt, säger Gustav Kristiansson.

På frågan om han skulle göra om sin MBA-utbildning tvekar Gustav inte innan han svarar.

– Ja, jag skulle göra om det, alla gånger.

Motiveringen till att Gustav fick stipendiet:

”Som entreprenör och innovatör, med en outsinlig drivkraft och starka visioner, lyckas Gustav Kristiansson i en och samma person förena allt stipendiet är avsett att handla om; innovationskraft, drivkraft och tillväxtkraft, därtill med ett brinnande intresse för teknologi som kommer samhället till nytta. Med en MBA-utbildning från Handelshögskolan i Stockholm, tillsammans med hans entreprenöriella personlighet och gedigna erfarenhet, bedöms Gustav Kristiansson kunna förverkliga målet att ta sitt bolag Creo Dynamics in i en rejäl tillväxtfas inom en för Sverige viktig framtidsbransch. Han är därmed en mycket värdig mottagare av 2012 års MBA-stipendium.”  

MBA-stipendiaten Gustav Kristiansson vinnare i Venture Cup

Efter studierna drog Gustav igång startupen RMBLstrip. Företaget lyckades i tuff konkurrens ta sig till finalen i Venture Cup – tävlingen där oetablerade startups i tidiga skeden slåss om en halv miljon kronor. När finalen gick av stapeln håvade han, tillsammans med sin kompanjon, hem Top Tech-priset.

Läs mer om bolagets vinnarbidrag och hur Gustav drog nytta av kunskaperna han fick med sig från MBA-programmet. 

Vill du ansöka om ett MBA-stipendium?

Varje år utlyser vi på utbildning.se tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri ett stipendium för studier vid Handelshögskolans Executive MBA-program i Stockholm. Stipendiet täcker hela studieavgiften för det 18 månader långa MBA-programmet.

Läs mer om MBA-stipendiet och hur du ansöker här.

Tips på kurser


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 20 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-skolor och ranking

Funderar du på att gå en MBA-utbildning finns det stora möjligheter att hitta ett program som passar dina önskemål, krav och förutsättningar. I Sverige och övriga norden finns det ett 20-tal universitet och utbildningsarrangörer som erbjuder olika MBA-program.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-25

MBA–Scholarship 2021

This scholarship is based on cooperation between Dagens Industri, utbildning.se and Stockholm School of Economics and covers the full tuition fee of SEK 495.000 + VAT for SSE MBA Executive Format.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-finansiering och kostnader

En MBA-utbildning är en stor investering. Utbildningen kan vara mycket kostsam då den är privat och ofta sträcker sig över flera år. Att finansiera en MBA-utbildning kräver noggran planering och budgetering. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-ansökan och antagningskrav

MBA-utbildningen skiljer sig från en magisterexamen då den inte förutsätter en utbildning i ekonomi. Därmed kan du göra en MBA-ansökan oavsett huvudämne i din grundexamen.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-19

MBA – din guide

Här hittar du samlad information om MBA, Master of Business administration. Utbildningen är en ledarskapsutbildning för dig som yrkesverksam och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position. En MBA-utbildning ger dig en unik möjlighet att bygga upp dina ledarkunskaper och låta dig inspireras till att ta din ledarroll ett steg längre.

MBA
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!