Visa utbildning.se som: Mobil

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiat

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiatGustav Kristiansson fick MBA-stipendiet värt 465 000 SEK år 2012. Under sin 24 månader långa MBA-utbildning fick Gustav upp ögonen för strategi och marknadsföring och när utbildningen nu är slut arbetar han som chefsstrateg på företaget Nira Dynamics.

I grunden är Gustav Kristiansson Civilingenjör med inriktning på Farkostteknik från KTH. Han menar att han valde att läsa en MBA-utbildning dels på grund av sin nyfikenhet, men också eftersom han alltid har haft ett intresse för affärer. I efterhand skulle Gustav Kristiansson rekommendera andra att läsa en MBA, men han poängterar att det är en tidskrävande utbildning.

Studierna blev ett vattenhål

– Om du funderar på att läsa en MBA bör du vara medveten om att det tar mycket tid. Planera den tid du tror att du behöver lägga ner och multiplicera det sedan med tre, då får du en mer realistisk bild av hur tidsåtgången ser ut. Fundera på om den tidsåtgången fungerar för dig och tänk på hur du ska hantera de mer hektiska perioderna. Alla som väljer att läsa en MBA måste vara beredda på att göra uppoffringar, menar Gustav Kristiansson.

Trots att utbildningen är intensiv tycker Gustav Kristiansson att det fungerade bra att studera en MBA och arbeta samtidigt.

– Innan jag började min MBA-utbildning var jag nyfiken på vad för slags utbildning det var och vad man lärde sig. Utbildningen gav mig tips om best practice och studierna blev som ett vattenhål i min vardag som gav mig mycket inspiration och energi.

Nya kontakter

I Gustav Kristianssons klass fanns 42 studenter. De flesta var svenska, men även individer från bland annat Ryssland, Estland, Spanien och Frankrike läste MBA-utbildningen som bedrivs på engelska.

– Flera av oss träffas på regelbunden basis, även efter utbildningen. Jag mötte faktiskt några av mina gamla kurskamrater senast i helgen, säger Gustav som menar att det mesta av utbildningen byggde på samarbete.

Råder andra att läsa en MBA

– Jag skulle absolut råda andra att läsa en MBA, jag skulle kunna spendera en hel dag bara åt att övertyga andra om hur bra det är. Jag är en väldigt nyfiken person och under min MBA-utbildning lärde jag mig bland annat hur en kris i en annan del av världen kan påverka oss här i Sverige. Utbildningen har gett mig ytterligare en pusselbit, både privat och arbetsmässigt, säger Gustav Kristiansson.

På frågan om han skulle göra om sin MBA-utbildning tvekar Gustav inte innan han svarar.

– Ja, jag skulle göra om det, alla gånger.

Motiveringen till att Gustav fick stipendiet:

”Som entreprenör och innovatör, med en outsinlig drivkraft och starka visioner, lyckas Gustav Kristiansson i en och samma person förena allt stipendiet är avsett att handla om; innovationskraft, drivkraft och tillväxtkraft, därtill med ett brinnande intresse för teknologi som kommer samhället till nytta. Med en MBA-utbildning från Handelshögskolan i Stockholm, tillsammans med hans entreprenöriella personlighet och gedigna erfarenhet, bedöms Gustav Kristiansson kunna förverkliga målet att ta sitt bolag Creo Dynamics in i en rejäl tillväxtfas inom en för Sverige viktig framtidsbransch. Han är därmed en mycket värdig mottagare av 2012 års MBA-stipendium.”  

MBA-stipendiaten Gustav Kristiansson vinnare i Venture Cup

Efter studierna drog Gustav igång startupen RMBLstrip. Företaget lyckades i tuff konkurrens ta sig till finalen i Venture Cup – tävlingen där oetablerade startups i tidiga skeden slåss om en halv miljon kronor. När finalen gick av stapeln håvade han, tillsammans med sin kompanjon, hem Top Tech-priset.

Läs mer om bolagets vinnarbidrag och hur Gustav drog nytta av kunskaperna han fick med sig från MBA-programmet. 

Vill du ansöka om ett MBA-stipendium?

Varje år utlyser vi på utbildning.se tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri ett stipendium för studier vid Handelshögskolans Executive MBA-program i Stockholm. Stipendiet täcker hela studieavgiften för det 18 månader långa MBA-programmet.

Läs mer om MBA-stipendiet och hur du ansöker här.

Tips på kurser


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 20 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-02-17

Suget efter kompetensutveckling ledde till MBA-utbildning

Klas Forsbergvalde att läsa sin Executive MBA-utbildning vid Företagsekonomiska Institutionen på Stockholms Universitet. Samtidigt ägde stora förändringar rum både privat och på jobbet

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

MBA-stipendiat vinnare i Venture Cup – möt Gustav Kristiansson

Det var under förra veckan det stod klart att den tidigare MBA-stipendiaten Gustav Kristansson kammat hem vinsten i startuptävlingen Venture Cup. "MBA-utbildningen var ett jättebra tillfälle för mig att ifrågasätta etablerade normer inom affärsvärlden", berättar vinnaren.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

Svar på dina frågor om MBA

Här hittar du vanliga frågor och svar om MBA-utbildningar, exempelvis:
Vilka är inträdeskraven för en MBA?
Vad är ett GMAT-test?
Hur ser antagningsintervjun ut?
Vilken är den genomsnittliga kostnaden för en MBA?

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-29

Executive MBA-stipendiet 2008

Bland 300 sökanden utsågs Pia Högström till 2008 års MBA-stipendiat. Pia arbetar med miljö som strategisk fråga och hoppas att hon med sin MBA ska få in miljöfrågorna i ett större sammanhang i företagsledningsperspektiv.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-28

Executive MBA-stipendiet 2010

Ulrica Lindsköld var tidigare kapten i utlandsstyrkan i Afghanistan. Nu arbetar Ulrica som Marknadskommunikations- och verksamhetsutvecklingsansvarig och vill göra Falun och Sverige till föregångare inom CleanTech. Läs mer om Ulrica och stipendiet

MBA
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!