MBA-stipendiat vinnare i Venture Cup – möt Gustav Kristiansson

Det var under förra veckan det stod klart att den tidigare MBA-stipendiaten Gustav Kristansson kammat hem vinsten i startuptävlingen Venture Cup. "MBA-utbildningen var ett jättebra tillfälle för mig att ifrågasätta etablerade normer inom affärsvärlden", berättar vinnaren.

Gustav Kristiansson – MBA-stipendiat 2012 vinnare i Venture Cup

Det var under förra veckan det stod klart att den tidigare MBA-stipendiaten Gustav Kristansson kammat hem vinsten i startuptävlingen Venture Cup. "MBA-utbildningen var ett jättebra tillfälle för mig att ifrågasätta etablerade normer inom affärsvärlden", berättar vinnaren.

Gustav Kristiansson mottog MBA-stipendiet 2012 och gick programmet Executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm 2013 och 2014. För ett år sedan drog han igång en startup, RMBLstrip. Bolaget lyckades i tuff konkurrens ta sig till finalen i Venture Cup – tävlingen där oetablerade startups i tidiga skeden slåss om en halv miljon kronor. 

När finalen gick av stapeln den 16 maj håvade han, tillsammans med sin kompanjon, hem Top Tech-priset. Bolagets vinnarbidrag är en mjukvara som kan hjälpa lastbilsåkerier att minska sina bränslekostnader. En besparing inte bara för åkeribranschen, utan även för miljön.

Gustav berättar att han upplever att hans tid på Handels hjälp honom "sjukt mycket" när det kommer till det finansiella bakom en startup och hur man ska tänka och agera för att få in kapital. 

På vilket sätt upplever du att Executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm har påverkat din karriär och personliga utveckling?

Gustav Kristiansson– Jag känner bland annat att jag kan ha företagsstrategiska diskussioner på en helt annan nivå sedan jag gick MBA-utbildningen. Detta har gjort att jag förstår min affärsmässiga omvärld bättre och att jag därmed bättre kan positionera såväl mina startups som min huvudsakliga arbetsgivare.

I samband med att min startup vann Venture Cup var det ett antal investerare som hörde av sig. Att ha MBA-utbildningen i ryggen gör också att jag är betydligt mer bekväm med att ta sådana riskkapital-relaterade diskussioner på ett professionellt sätt.

Vad var det bästa med utbildningen?

– Det bästa med utbildningen var absolut känslan av hur kunskapen kontinuerligt växte hos mig själv. Att vecka för vecka känna hur du behärskar mer och mer komplexa frågor var otroligt stimulerande.


– Vem skulle du rekommendera att ansöka till SSE MBA Scholarship?

Jag skulle rekommendera affärsmässigt nyfikna och utforskande människor att söka. Min inställning till kunskap är att den ska ifrågasättas innan den accepteras och MBA-utbildningen var ett jättebra tillfälle för mig att ifrågasätta etablerade normer inom affärsvärlden. 

Är du nästa MBA-stipendiat?

Läs mer och ansök här


Annonser

Du kanske också är intresserad av: