Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Executive MBA vid Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm
Kort om utbildningen
18 månader
495 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-01-25 09:00 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-11-15
Öppen utbildning
   
Stockholm
Engelska

Kursbeskrivning

SSE MBA premisesEn internationell Executive MBA med inriktningar inom Innovation & Entrepreneurship eller Financial Management, fokus på hållbarhet och tillgång till egen coach.

Programmet är ett examensprogram vid Handelshögskolan i Stockholm för yrkesverksamma, som ges på deltid. Det ger dig möjlighet att fortsätta arbeta medan du studerar. Målet är att förbereda dig för att bygga, utveckla och leda organisationer och tack vare vår MBALive® pedagogik, där du genomför projektarbeten i deltagarnas organisationer, omsätter du teorier och modeller direkt i praktiken vilket garanterar "hemtagning" av dina nya kunskaper. Tack vare den mångfacetterade deltagarprofilen får du snabbt nya perspektiv och insikter, och bygger ett ovärderligt internationellt nätverk med Skandinavisk bas. Under programmets gång görs också tre studieresor utomlands.

Programmet genomförs helt på engelska.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

SSE MBA 2017Ungefär hälften av deltagarna har annan nationalitet än svensk och representerar ett 13-tal länder från alla kontinenter. I gruppen av 48 deltagare som startade 2020, är medelåldern 40 med ett åldersspann från 29 till 50. 40% är kvinnor.

Deltagarna i vår Executive MBA är yrkesverksamma ambitiösa ledare och specialister. De har alla olika akademisk utbildningsbakgrund och jobbar i olika typer av branscher, organisationer och positioner. Gemensamt är att de alla vill utvecklas och få en stabil grund att stå på i sina framtida karriärer. Diversitet i gruppen är viktigt och bidrar till bredare diskussioner, fler perspektiv och rikare lärande. Här bygger du ett internationellt nätverk av experter inom olika områden och ett bollplank för dina framtida idéer och utmaningar.

Vid bedömning av de som söker till vår Executive MBA tittar vi på helhetsbilden. Yrkesroller, branscher, internationell erfarenhet mm, allt som bidrar till den totala erfarenheten i gruppen som sen ska studera tillsammans.

Programupplägg och innehåll

Vårt Executive MBA program består av 10 hela programveckor, måndag till fredag, utspritt över en 18-månaders period. Däremellan tillkommer tid för självstudier, såsom förberedande inför en programvecka, projektarbeten och examination. 7 av programveckorna genomförs i Stockholm och 3 utomlands, Lettland, USA och Hong Kong/Kina. Det tillkommer också en cross-cultural weekend i Sigtuna, tillsammans med våra Executive MBA-grupper från Riga och St Petersburg.

De kurser som ingår i programmet är indelade i moduler efter teman. Ingående moduler och kurser är:

Preparation & foundation: här fokuserar vi på att skapa ett effektivt lärklimat och förbereda deltagarna på hur få ut det bästa av programmet

The Business Context: här ingår kurser som Sustainability Management, Economics and Business Law

Finance & Accounting: Finance and Accounting

Value Creation: kurser som ingår är Operations, Strategy, Marketing, and Management, Organization and Change

Financial Management eller Innovation & Entrepreneurship: alla deltagare väljer en av två inriktningar:

The Global Context: den här modulen genomförs utomlands med fokus på nya marknader och Asien.

Capstone: Sista programveckan handlar om konsolidering och hemtagning av det du lärt dig, presentationer av de längre live projekten, fördjupningsseminarier och att säkra ett fortsatt framtida lärande.

Video

Executive MBA vid Handelshögskolan i Stockholm

Vad våra deltagare säger

"Akademi satt i praktik"     "Du lär dig att arbeta tvärfunktionellt"

"Det är en utmaning och du växer som person"     "SSE MBA är samarbete med andra ambitiösa från hela världen som också vill utvecklas"

"Hållbarhet har fått en ny och än mer strategisk innebörd"

"Diversiteten och bredden i nätverket är helt enastående"

"De olika live projekten har gett mig ovärderlig kunskap, en mängd verktyg jag kan använda i mitt dagliga jobb, samt insikt i andra industrier"

"Lärarna är fantastiska"    "Nu har jag en helt annan förståelse för hur jag ska driva affärer, samt utveckla och leda en organisation"

"Jag har fått en mängd verktyg för att jobba med verklig förändring"

MBALive®

Vår Executive MBA är akademi och teori omsatt i praktiken genom bl.a. våra live projekt. Projekten genomförs i deltagarnas egna organisationer vilket garanterar "hemtagning" av dina nya kunskaper men också möjlighet att ge tillbaka nytta till den egna organisationen inte bara efter genomförd utbildning utan redan under utbildningens gång. Detta är en stor fördel både för dig och din organisation. Projekten är en del av din examination och du redovisar dina resultat till verkliga organisationer.

Projekten är både stora och små, och det största är ett förändringsprojekt där du jobbar i par med en annan deltagare i någon av era organisationer. Det ska vara en förändring som skapar värde i en organisation och förändringen ska implementeras, inte bara föreslås i ett dokument. Till er hjälp har ni en coach/mentor från skolan. Förändringsprojektet följs också upp och utvärderas några månader efter implementering.

Ansökan

För att bli antagen till vår Executive MBA krävs en Bachelor eller Master examen och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Då utbildningen ges helt på engelska krävs också en nivå på engelska som möjliggör studier på akademisk nivå. För att säkerställa detta krävs ett resultat från ett TOEFL eller IELTS-test, om du inte redan har studerat minst ett år på universitet med engelska som instruktionsspråk eller är engelskspråkig från födseln. 

Under antagningsprocessen tittar vi på din erfarenhet, utbildning, testresultat och position inom organisationen, men även vad dina MBA-studier ska leda till. Det är viktigt att vi får en bra mix av erfarenheter i gruppen som ska studera tillsammans.

Baserat på de ansökningar vi får in, kallar vi in de som vi finner starkast för intervju och även ett test. 

Programmet startar i januari varje år. 10 intensiva programveckor är utspridda över 18 månader, med en stor portion självstudier emellan.

Ansökan görs via vår hemsida och datum för ansökan är 15 maj, 15 september och 15 november för starten året därpå.

Vill du veta mer om programmet rekommenderar vi att du kommer på något av alla våra informationsevent eller bokar en tid för personlig rådgivning. 

Ackreditering

Sedan 1999 är vi, som första universitet i Sverige, ackrediterade av European Quality Improvement System (EQUIS). Det innebär att alla våra utbildningsprogram och forskning görs med högsta kvalitet på en internationell nivå.

EQUIS är ett internationellt system för kvalitetssäkrande av högre ekonomutbildningar i hela världen. En EQUIS-ackreditering riktar sig till hela lärosätet och inte till en enskild utbildning. EQUIS styrs av European Foundation for Managmenet Development (EFMD), en självständig ideell nätverksorganisation öppen för både företag och universitet. Handelshögskolan i Stockholm (HHS) är en av grundarna av EFMD.

HHS är också den institution som representerar Sverige i CEMS-nätverket (The Global Alliance in Management Education) och PIM (Partnership in International Management).

Investering

Programavgiften för SSE MBA Executive Format 2021 är 495 000 SEK exkl. moms.
Detta inkluderar litteratur och annat lärmaterial. Kostnader för resor, kost och logi ingår inte i programavgiften utan tillkommer. Under programmets gång görs tre utlandsresor, samt en helg på kursgård i Stockholmsområdet, och kostnaderna för dessa tillkommer utöver programavgiften.

Examen, diplom m.m.

SSE MBA graduationNär du har fullgjort ditt MBA program hos oss med godkänt resultat får du en MBA examen vid Handelshögskolan i Stockholm. Efter din diplomering är du också en del av Handelshögskolans i Stockholm Alumni nätverk. En värdefull tillgång i din fortsatta karriär.

Examination i programmet sker genom olika inlämningar, presentationer, hemtentamina och projekt i verkliga organisationer.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Executive MBA vid Handelshögskolan i Stockholm, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm - Stockholm School of Economics

Handelshögskolan i Stockholm (HHS) är en internationell handelshögskola baserad i Stockholm, Sverige. HHS är rankad som den bästa i Norden och de Baltiska länderna, och har högt anseende både nationellt och internationellt. SSE erbjuder kandidatprogram, master- och forskarutbildningar, MBA program...


Läs mer om Handelshögskolan i Stockholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Handelshögskolan i Stockholm

Sveavägen 65
113 59 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Executive MBA vid Handelshögskolan i Stockholm!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 21 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar