Visa utbildning.se som: Mobil

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Under åtta år har Dagens Industri, IFL vid Handelshögskolan och utbildning.se delat ut sitt MBA-stipendium. Årets vinnare kommer under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm.  

Roseline-OlominaStipendiet som delas ut till en person i yrkeslivet en gång per år gick vid urvalet 2014 till 36-åriga Roseline Olomina som blivit tipsad om stipendiet av en bekant.

─ Det här känns jättespännande! Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för mig, som i hela mitt liv har velat verka i toppen och få vara en person som kan leda andra, berättar Roseline Olomina.

Vinsten av MBA-stipendiet betyder att hon med start i januari 2015 kommer att genomföra den 18 månader långa utbildningen. Den bedrivs på deltid vilket betyder att hon parallellt med utbildningen fortsätter sitt arbete som projektledare på konsultbolaget FS Dynamics. Syftet med MBA-utbildningen är att deltagarna lär sig bygga, utveckla och leda organisationer samtidigt som de får en bred kunskap med fokus på finans, innovation och ledarskap.
─ Jag är bra på att driva projekt och att utveckla människor och affärer, men kände att jag ville komplettera mig med djupare kunskaper inom bland annat ledarskap och ekonomi. Dessutom lockade det värdefulla nätverk man får via MBA-utbildningen, säger Roseline.

Ambition och drivkraft utöver det vanliga

Roseline visade tidigt tecken på sin drivkraft när hon femton år gammal slog svenskt seniorrekort i tresteg. Hon har även vunnit SM och tävlat i Finnkampen och JVM. Roseline har alltid velat nå toppen och vill kunna leda andra på ett bra sätt. Hennes motto som är focus people towards performance visar hur hon genom sitt ledarskap vill utveckla och få med sig andra.

Juryns motivering

”Roseline har visat ambition och drivkraft utöver det vanliga, både inom idrott, företagande och retorikens värld. Hon har på ett framgångsrikt sätt drivit innovation i sitt yrkesutövande. Med sin erfarenhet, spännande bakgrund och förmåga att entusiasmera och engagera är vi övertygade om att hon kommer att bidra mycket i programmet och få en framgångsrik karriär. Hon är en mycket värdig mottagare av 2015 års MBA-stipendium.”

Fakta om MBA-vinnaren

Namn: Roseline Olomina
Yrke: Projektledare på FS Dynamics
Utbildning: Maskiningenjör, Chalmers

Läs vår uppföljningsintervju med Roseline där hon berättar vilken använding hon fått för sina kunskaper och hur det är att studera gå ett Executive MBA-program

Sök och hitta MBA-utbildningar


Publicerad: 2014-10-09


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 20 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-20

Kreativt tänkande och nätverk ska locka kvinnor till IT-branschen

IT-branschen växer, men trots detta är det fortsatt få kvinnor som intresserar sig för en karriär inom IT. Men allt fler organisationer visar vägen framåt! Grupper som Sigma Smart Women Society, WiTech och Pink Programming drar sitt strå till stacken när det kommer till att skapa förbilder och sprida intresset för IT till unga tjejer och redan yrkesverksamma kvinnor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-13

Hon är årets skånska stjärna

Azadeh Pourjanaki är årets ”Nästa skånska stjärna”. Det förutspår EFL Executive Education och HD-Sydsvenskan som är gemensamma initiativtagare till stipendiet. – Executive MBA-programmet kommer att ge mig en skjuts inom strategi och affärsutveckling och såväl kompetens- som nätverksmässigt ge mig en plattform för att ta nästa steg i min karriär. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!