Visa utbildning.se som: Mobil

MBA-blogg med Maria Smith

MBA-stipendiaten Maria Smith började i slutet av januari utbildningen som är värd 465 000 kr. Vi har nu fått äran att ta del av hennes resa och kommer nedan fylla på med nya frågor och svar, varje månad. Varsågod och läs! 

MBA-blogg

På bilden: Paul Seimann, Maria Smith, Lars Strannegård (rektor), Sara Shafi Hansson och Caroline Siewerthsdotter Björkman

Månad 1: 

Vad är ditt första intryck? 

Jag har just landat hemma efter en otroligt intensiv och spännande vecka! Vi är drygt 50 personer i klassen som består av 19 olika nationaliteter och ca 40% kvinnor (vilket är mycket högre andel än tidigare år).

Jag slogs redan första dagen av hur positiva och vänliga alla är. Det tog inte lång stund innan jag också insåg att detta är riktigt kloka och kunniga personer som jag har mycket att lära av. Det var verkligen ingen mjukstart utan tempot har varit högt och det är tydligt att det kommer krävas både tid, energi och tankekraft för att genomföra. Ett exempel på detta är den cirka halvmeter (!) höga trave av kurslitteratur som vi fått under veckan.   

Vad har ni fått göra? 

Under veckan har vi börjat nosa på ämnena affärsjuridik, ledarskap, hållbarhet samt företagsekonomi. Föreläsningar har varvats med case-diskussioner, grupparbeten, övningar och debatter. På kvällarna har vi käkat middag tillsammans och även hunnit med en bowlingrunda. Lite extra var att vi, liksom alla andra studenter på handelshögskolan i Stockholm, fick träffa rektorn för att skriva in oss. En lång tradition på skolan som min grupp förevigade med en gruppbild såklart.

Vad ser du fram emot nu? 

Det känns så bra att vi äntligen är igång, jag har sett fram emot det sedan tidigt i höstas. Det är så många delar som jag ser fram emot, just nu längtar jag efter första träffen med min professionella ledarcoach samt att göra första grupparbetet tillsammans. Jag ser såklart också fram emot resorna till Riga, Silicon Valley och Hongkong för att få perspektiv från andra delar av världen samt lära känna mina MBA-kompisar än bättre.

Vem är snyggast i klassen?  

Jag väljer att svara som vi under veckan lärt oss ofta är svaret inom affärsjuridik - ”It depends on the context” (det beror på omständigheterna).

 Läs mer om MBA

Senast uppdaterad: 08 feb 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-09-20

Svar på dina frågor om MBA

Här hittar du vanliga frågor och svar om MBA-utbildningar, exempelvis:
Vilka är inträdeskraven för en MBA?
Vad är ett GMAT-test?
Hur ser antagningsintervjun ut?
Vilken är den genomsnittliga kostnaden för en MBA?

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-29

Executive MBA-stipendiet 2008

Bland 300 sökanden utsågs Pia Högström till 2008 års MBA-stipendiat. Pia arbetar med miljö som strategisk fråga och hoppas att hon med sin MBA ska få in miljöfrågorna i ett större sammanhang i företagsledningsperspektiv.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-05

MBA-stipendiet 2019

  Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till ett MBA-stipendium på Handelshögskolan i Stockholm, värt 465 000 kr.  Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Exec ...

Taggar: MBA , Stipendium
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

utbildningsrådgivning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!