Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Vem är en Executive MBA-utbildning till för?

Executive MBA är utvecklad för och riktar sig till dig med en lång yrkeserfarenhet och som är i en ledarskapsroll eller kommer att tilldelas större ansvar, där ditt ansvar kommer att utvecklas bortom specialistrollen. Både du som arbetar inom privat- och offentlig sektor har nytta av en utbildning i Executive MBA. Utbildningen är betydelsefull för dig som vill utveckla dig i finansiella perspektiv, affärsutveckling och logistik men blir också ett tillfälle för dig att träffa andra i liknande positioner och bygga upp ett betydelsefullt kontaktnätverk. Det är en chans för dig som vill hitta inspiration, innovation och nya insikter att använda i ditt dagliga arbete.

Vad ingår inom området Executive MBA?

Hur utvecklar man långvarig kvalitet och stark konkurrenskraft? Hur arbetar man som mest framgångsrikt med strategi? Hur kan man möta de nya behoven och förnya arbetet för att det ska kunna bli bättre och mer effektivt? Det här är frågor som du i ledande position ställs inför. En executive MBA hjälper dig att utvecklas så att du kan svara på samtliga frågor och du får en ökad förståelse för hur kan bedriva ditt fortsatta arbete på ett framgångsrikt sätt. De vanligaste fokusområden som brukar behandlas under studietiden är:

  • Ledarskap – som ledare blir man en oerhört viktig aktör i företagets arbete och måste kunna avgöra vad som måste förnyas och våga ta utvecklande beslut.
  • Strategisk utveckling – hur man får ett bra resultat genom strategisk utveckling och en ökad förståelse för hur de strategiska besluten är uppdelade i organisationen.
  • Verktyg, modeller och perspektiv – hur man kan använda sig av olika strukturer för att nå önskat resultat och som gynnar företaget. 
  • Driva utveckling och förändringar – hur företaget kan arbeta för att på ett framgångsrikt sätt förnya sitt arbete och bli mer innovativa i sitt tänk för att kunna få bättre resultat. 
  • Företagets konkurrenskraft – hur man kan arbeta praktiskt med olika slags tekniker och analyser för att skapa ett starkt och vinstdrivande företag.
  • Operativt arbete – hur man kan arbeta internt för att få en flexibel och effektiv arbetsplats.
 
Värdet av en Executive MBA

En executive MBA syftar till att ge dig en ökad kompetens och en större förståelse för hur du kan bedriva arbete med strategisk analys och management med fokus på din roll som ledare. Genom att investera i en MBA utbildning kommer du kunna utveckla ditt arbete och skapa och styra positiva förändringar som driver ditt företag framåt och gör er konkurrenskraftiga. Detta genom att praktisera dina kunskaper som med hjälp av en MBA grundas på vetenskapliga forskningsresultat.

Vill du läsa mer om MBA kan du klicka dig vidare till vår MBA-guide där du finner all den information du behöver för att kunna välja en MBA-utbildning som passar dig. Där hittar du skolor och rankingar, kostnader och finansiering, hur en ansökan går till och mycket mer.
 

 Till MBA-guiden

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Stockholms Universitet

– eMBA programmet vid Stockholms universitet ger mig en chans att lägga en bas inom ekonomi och business som stödjer min nuvarande befattning som VD samt steget från specialist till chef och affärsutvecklare.
/Deltagare i eMBA programmet

Läs mer om vad deltagarna säger om Stockholms Universitets eMBA