Vidareutbildning för marknadskoordinator

Möjligheterna till vidareutbildning för dig som marknadskoordinator är många! Kanske behöver du vässa din kompetens i Photoshop eller Indesign eller bli bättre på att planera och leda projekt eller kampanjer för sociala medier och andra digitala plattformar?

Vidareutbildning för marknadskoordinator

Som marknadskoordinator kan du jobba på ett företag eller organisation och du har ett övergripande ansvar för att samordna och driva olika  marknads- och kommunikationsprojekt, kampanjer, genomföra säljande presentationer samt skriver effektiva texter för företagets digitala kanaler.

Förslag på vidareutbildning för dig som marknadskoordinator

Möjligheterna till vidareutbildning för dig som marknadskoordinator är många. Din karriär kan kanske gynnas av en utbildning i Photoshop eller InDesign. Du kan även välja att läsa en projektledningsutbildning för att bli bättre på att planera och leda projekt.

Marknadsföringsbranschen är en levande och dynamisk bransch i ständig rörelse, där utvecklingen hela tiden går framåt i takt med tekniken och samhällets utveckling. Det är därför viktigt att du som marknadskoordinator hänger med i svängarna och under hela din karriär fortsätter vidareutbilda dig. I dagens uppkopplade samhälle ställs i synnerhet allt högre krav på marknadskoordinatorers digitala kompetens. 

Som marknadskoordinator behöver du kunna underhålla och skapa relationer med dina kunder. Om du skulle vilja bli ännu bättre på relationsbyggande kan kurser inom kundbemötande, presentationsteknik eller retorik vara något för dig. 

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att vidareutbildas kan öka dina chanser till jobb och underlätta för dig som vill bli befodrad. Däremot kan det vara en utmaning att hitta tid för att gå en vidareutbildning vid sidan av arbetet. Det kräver att du är engagerarad och planerar din tid väl.

När du har bestämt dig för att du vill gå en vidareutbildning är det en god idé att ta reda på om din arbetsplats har en policy för de anställdas kompetensutveckling. Kanske finns det en avsatt summa som helt eller delvis kan finansiera din utbildning? Ofta underlättar det om du har en dialog med din chef, så att ni tillsammans kan avsätta tid för och planera för din vidareutbildning.

Vilken utbildning som passar dig bäst beror på vilken utbildning du har sedan tidigare, vilka erfarenheter du har samt i vilken riktning du känner att du vill fortsätta utvecklas. Vilka områden skulle du vilja bli bättre på för att göra ett bra jobb som marknadskoordinator? Prata gärna med din chef och kollegor för inspiration, idéer och tips på vidareutbildningar.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom försäljning, inköp och marknad
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser

Du kanske också är intresserad av: