Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Vidareutbildning för marknadsassistent

Vidareutbildning för marknadsassistent

Som marknadsassistent arbetar du med att stödja marknadsavdelningen. Marknadsassistentens arbete innebär ofta mer fokus på produktion och inte lika mycket planering av och strategier för de olika marknadsaktiviteterna. Arbetet som marknadsassistent är varierande och dina arbetsuppgifter beror till stor del på vilken bransch du arbetar inom och vilken din arbetsgivare är.

Det är vanligt att marknadsassistenten arbetar med att skapa material för tryck och webb, vilket ställer höga krav på din förmåga att formulera målgruppsanpassade texter. Genom att ha ett öga för färg och bild kan du underlätta marknadsavdelningens arbete ytterligare och ta dig an nya och mer avancerade arbetsuppgifter.

Förslag på vidareutbildning för dig som marknadsassistent

Möjligheterna till vidareutbildning för marknadsassistenter är många. Det kan vara bra att exempelvis vässa dina kunskaper inom de olika Adobe-programmen, exempelvis Photoshop och Illustrator, eller bli ännu bättre på att formulera övertygande och lättförstådda texter. Som marknadsassistent är det viktigt att ha en god digital kompetens. Om du behöver fräscha upp din digitala kompetens finns en mängd olika utbildningar inom digital kommunikation och onlinemarknadsföring att välja bland.

Eftersom arbetet som marknadsassistent kan vara intensivt i perioder är det nödvändigt att du kan strukturera ditt arbete och hantera stress. Dessa kunskaper kan du få genom att läsa en utbildning inomstresshantering, minfulness eller personlig effektivitet.

För marknadsassistenter som siktar mot att bli marknadskoordinator eller marknadschef kan en ledarskapsutbildning vara lämplig. Du kan välja att antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare kurs inom exempelvis coachande ledarskap. Eftersom marknadsassistentens arbete ofta genomförs i team kan det vara bra att även ha grundläggande kunskaper inom projektledning.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Har du väl bestämt dig för att du vill satsa på vidareutbildning är ett första steg att ta upp frågan med din närmaste chef. Inledningsvis bör du ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att din arbetsgivare står för utbildningskostnaden eller att du har möjlighet att ta ledigt från ditt arbete för att delta i utbildningen.

Fundera över vilken leveranstyp som passar dig, har du exempelvis möjlighet att vara borta ett par dagar från arbetet eller föredrar du att läsa en utbildning på distans. Kartlägg sedan dina egna kunskapsluckor och fundera över vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Diskutera även frågan med dina kollegor, kanske har de deltagit i en utbildning som varit särskilt lärorik eller känner till någon utbildningsarrangör som de kan tipsa dig om.

Framtidsutsikter

Eftersom marknadsföringsbranschen förändras i snabb takt är det viktigt att du som marknadsassistent hänger med i den tekniska utvecklingen. Företag använder sig exempelvis av sociala medier i en högre utsträckning för att nå ut med sitt budskap idag, vilket ställer nya krav på dig som marknadsassistent. Att vidareutbildas i rollen som marknadsassistent kan du stärka din position på arbetsmarknaden.

Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom försäljning, inköp och marknad
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 27 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-16

De 11 mest irriterande kontorspersonligheterna

Blir du ibland tokig på dina kollegor? Då är du inte ensam! Det är helt enkelt bara att inse, du kommer aldrig att komma perfekt överens med samtliga personlighetstyper som ryms på ett kontor. Men om du lär dig att identifiera dessa arketyper och hur du bäst bemöter dem, blir de lättare att acceptera. Du kan byta jobb, men dessa 11 kontorspersonligheter kommer du sannolikt aldrig undan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-12

Topp 20: Hetaste kompetenserna för ingenjörer

608 platsannonser blev totalen av utbildning.se undersökning av ingenjörsjobb i Sverige.Utfallet är de 20 mest brännheta kompetenserna för ingenjörer 2017!  Energirik, engelskspråkig, och högskoleexamen dominerar toppen av de mest eftertraktade kompetenserna. Att vara driven och ha ett stort intresse för sitt arbete fortsätter att vara en genomgående viktig egenskap i flera jobb.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för hudterapeut

För dig som hudterapeut som vill bli mer attraktiv på arbetsmarknaden kan vidareutbildning vara rätt väg att gå. En stor del av hudterapeutens arbete handlar om att sälja hudvårdsprodukter. Detta innebär att du som hudterapeut inte bara måste vara duktig på ditt yrke utan även en skicklig försäljare. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!