Visa utbildning.se som: Mobil

Transportkunskap för exportörer

Business Sweden
Kort om utbildningen
2 dagar
5 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 23-24 mars 2021 - Distans / Online
Öppen utbildning
   
Distans / Online, Stockholm

Beskrivning av: Transportkunskap för exportörer

Utbildning inom transportkunskap för exportörer

Ett väl fungerande och prisvärt transportpaket är ett konkurrensmedel i utrikeshandeln. Att hantera transportavtal, transportdokument och transportförsäkringsfrågor på rätt sätt kan vara avgörande faktorer i exportaffärer. Utbildningen går igenom hur internationella transporter går till och vad ni som transportköpare och transportbokare behöver tänka på.

Från vår plats i utkanten av de globala marknaderna konkurrerar svenska företag med aktörer som redan finns på plats med sina varor. Kunden ser oftast mer av transportören än av det exporterande företaget, vilket gör transportören till en viktig representant för exportföretaget. Hur väl transporten fungerar har direkt påverkan på förhållandet med kunden. 

Vi visar hur transportapparaten är uppbyggd och fungerar, och hur ni som exportörer kan göra ert transportarbete mer anpassat efter era egna och kundernas behov, samt förebygga de problem som kan uppstå vid internationella godstransporter.

Plats

Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70 (intill Stockholms Central), Stockholm.

Business Sweden lokal

Program

Vi tar bland annat upp:

  • Olika transportmedel och deras användningsområde
  • Orientering i leveransvillkor - Incoterms 2020
  • Transportavtalet, allmänna transportvillkor, att välja transportör
  • Generella transportvillkor – NSAB 2015 m.m.
  • Transportavtal och transportupphandling
  • Packning, lastning och märkning, fraktberäkningsregler
  • Transportförsäkring och hantering av transportskador[ML1]

Mål

Målet med denna utbildning är att gå igenom transportapparaten, hur den är uppbyggd och fungerar, och hur du som exportör kan göra ditt transportarbete mer anpassat efter era egna och kundernas behov, samt förebygga de problem som kan uppstå vid internationella godstransporter

Citat från tidigare kursdeltagare

"En mycket bra och innehållsrik kurs. Har själv jobbat med transporter i många år och konstaterar att man aldrig blir fullärd på området. Vi är även mycket tacksamma för möjligheten att kontakta Business Sweden vid frågor som dyker upp även efter utbildningen."

"Bra översikt över ett komplext område, lagom detaljnivå."

"Allting höll mycket hög standard, en riktigt givande utbildning, finns ingenting som kunde göras bättre enligt min mening."

"Superbra föreläsare med bra fakta och fina lokaler."

Målgrupp

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som arbetar med att handlägga och köpa in företagets utlandstransporter, men även andra inom organisationen som har nytta och intresse av att veta mer om transporter.

Kostnad

5 900 SEK exkl. moms. I seminarieavgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation.  

Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

Kursledare

Föreläsare är Maria Lundberg som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

Maria Lundberg

Maria Lundberg, Business Sweden, tel 08-588 662 49

Maria arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt som expert inom internationella transport- och logistikfrågor, produktkrav och dokumentationsfrågor. Maria är juristutbildad och har arbetat med internationella transporter och logistik i 30 år och har erfarenhet både från leverantörssidan och kundsidan av området.  

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Transportkunskap för exportörer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Film

Business Sweden

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....


Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Business Sweden

Business Sweden

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Transportkunskap för exportörer!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 8 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Transportkunskap för exportörer från Business Sweden, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar