Transportkunskap för exportörer

Business Sweden, Distans
Längd
1 dag
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
två halvdagar 21 och 23 mars se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
två halvdagar 21 och 23 mars se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 5 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Transportkunskap för exportörer

Utbildning inom transportkunskap för exportörer

Ett väl fungerande och prisvärt transportpaket är ett konkurrensmedel i utrikeshandeln. Att hantera transportavtal, transportdokument och transportförsäkringsfrågor på rätt sätt kan vara avgörande faktorer i exportaffärer. Utbildningen går igenom hur internationella transporter går till och vad ni som transportköpare och transportbokare behöver tänka på.

Från vår plats i utkanten av de globala marknaderna konkurrerar svenska företag med aktörer som redan finns på plats med sina varor. Kunden ser oftast mer av transportören än av det exporterande företaget, vilket gör transportören till en viktig representant för exportföretaget. Hur väl transporten fungerar har direkt påverkan på förhållandet med kunden. 

Vi visar hur transportapparaten är uppbyggd och fungerar, och hur ni som exportörer kan göra ert transportarbete mer anpassat efter era egna och kundernas behov, samt förebygga de problem som kan uppstå vid internationella godstransporter.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

två halvdagar 21 och 23 mars

  • Onlineutbildning
  • Distans

Plats

Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70 (intill Stockholms Central), Stockholm.

Plats BuS

Program

Vi tar bland annat upp:

  • Olika transportmedel och användningsområden
  • Leveransvillkor i internationell handel – Incoterms® 2020
  • Avtal, upphandling och att välja transportör
  • Orientering inom exportdokumentation
  • Packning, lastning och märkning
  • Fraktberäkningsregler
  • Transportförsäkring och hantering av skador
  • Föreläsningen kommer att varvas med övningsuppgifter.

Mål

Målet med denna utbildning är att gå igenom transportapparaten, hur den är uppbyggd och fungerar, och hur du som exportör kan göra ditt transportarbete mer anpassat efter era egna och kundernas behov, samt förebygga de problem som kan uppstå vid internationella godstransporter

Citat från tidigare kursdeltagare

"En mycket bra och innehållsrik kurs. Har själv jobbat med transporter i många år och konstaterar att man aldrig blir fullärd på området. Vi är även mycket tacksamma för möjligheten att kontakta Business Sweden vid frågor som dyker upp även efter utbildningen."

"Bra översikt över ett komplext område, lagom detaljnivå."

"Allting höll mycket hög standard, en riktigt givande utbildning, finns ingenting som kunde göras bättre enligt min mening."

"Superbra föreläsare med bra fakta och fina lokaler."

Målgrupp

Utbildningen vänder sig framförallt till dig som handlägger, bokar och köper in utlandstransporter. Den är också lämplig för andra som behöver veta mer om hur man hanterar avtal, dokument och försäkringar på rätt sätt inom transporter. 

Kostnad

5 900 SEK exkl. moms.  

Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

Kursledare

Föreläsare är Maria Lundberg som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

Maria Lundberg

Maria Lundberg, Business Sweden, tel 08-588 662 49

Maria arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella transport- och logistikfrågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Maria är jurist och har lång erfarenhet från transport- och logistikbranschen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Transportkunskap för exportörer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Film

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Susanne Jonsson, Logmax AB
19 okt 2021
5 av 5

Det var mycket information på en gång, men väldigt bra. Ni besitter väldigt mycket kunskap. Och det känns bra att få veta att man kan kontakta er om det dyker upp någon fråga.

Business Sweden
World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....

Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Highlights