Inga recensioner än

Yrkesförare - Godstransporter

Längd
30 veckor
Längd
30 veckor
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Yrkesförare - Godstransporter

Utbildningen Yrkesförare - Godstransporter ger dig kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som Yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt. Utbildningen förbereder dig för att pröva enligt Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C och yrkeskompetens för godstransporter. Alla prov sker på skolan med vår personal.

Om du senare vill ta CE-behörighet så ger vi dig en god grund att stå på så att du med lätta medel kan vidareutbilda dig för den högre körkortsbehörigheten på egen hand. Denna kurs leder endast till C-kort.

Utbildningen genomförs i samarbete med branschens företag; både stora koncerner inom transportsektorn, som mindre åkerier. Denna samverkan borgar för att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning. 

Praktik ut på samarbetsföretagen ingår i utbildningen, och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb.

Arbetsmarknaden för lastbilsförare i Stockholmsregionen är god. Arbetsförmedlingen skriver så här i Yrkeskompassen 2016-11-14:

"Arbetsförmedlingen bedömer att det kommer att bli mycket liten konkurrens om jobben för lastbilsförare."

Fortsatta studier

Om du senare vill ta CE-behörighet så ger vi dig en god grund att stå på så att du med lätta medel kan vidareutbilda dig för den högre körkortsbehörigheten på egen hand. 

Ansökan

Behörighetskrav

Godkänt betyg i svenska från grundskolans årskurs 9/svenska som andraspråk på grundläggande nivå delkurs 4. Om du inte har betyg behöver du boka ett nivåtest i din hemkommun för att säkerställa motsvarande kunskaper. Information om hur du bokar nivåtest om du är boende i Upplands-Bro hittar du på vår hemsida. Ange att du behöver nivåtestet för att visa behörighet till utbildningen.

B-körkort (manuell förarbehörighet  utan villkor automat 78)

21 år vid kursslut

Ansökan

För att ansöka till utbildningen loggar du in med Bank ID i webbansökan på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro. Se länk längre ner på denna sida under rubriken "Hitta till utbildaren".

Kom ihåg att bifoga betyg och kopia på körkortets fram- och baksida. Observera att om du inte är folkbokförd i Upplands-Bro kommun behöver du lämna in din ansökningsblankett till din hemkommun för att få ett beslut.

Kursinnehåll

Kurser som ingår i utbildningen till yrkesförare gods 600p kan leda till C-kort och YKB.

GODGOD1 - Godshantering     100 p

GOSGOD0 - Godstrafik     200 p

TRAYRK1 - Yrkestrafik     300 p

_______________________________________

Investering

Kostnader är cirka 3 000 kronor för läromedel och intyg.

Kostnaden kan delbetalas vid fyra tillfällen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Yrkesförare - Godstransporter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Vuxenutbildningen Upplands-Bro
Kyrkvägen 6
196 30 Kungsängen

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vill du gå en högkvalitativ yrkesutbildning som efterfrågas av branschen?  På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport samt inom omvårdnad. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Pedagogiskt skickliga lärare med...

Läs mer om Vuxenutbildningen Upplands-Bro och visa alla utbildningar.

Highlights