Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Transport av farligt gods på väg enligt ADR-S 1.3

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
4 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-01 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Göteborg
4 800 SEK
2023-03-16

Malmö
4 800 SEK
2023-05-09

Stockholm
4 800 SEK
2023-05-16

Distans
4 800 SEK
2023-02-01
Transport av farligt gods ADR 1.3

Kursbeskrivning

För att transportera eller hantera farligt gods på väg måste du ha gått utbildning. Våra utbildningar uppfyller kravet kapitel 1.3 i regelverket ADR-S.

Varje dag transporteras stora mängder farligt gods på våra vägar. Transporterna utgör stora risker varför det är viktigt att de hanteras på rätt sätt genom hela transportkedjan. All personal som är delaktig vid transport av farligt gods, t.ex. vid mottagning, lossning, avsändning och lastning, ska därför genomgå en utbildning enligt kapitel 1.3 i regelverket ADR-S. Utbildningen måste vara genomförd innan personalen utför arbetsuppgifter kopplade till transport av farligt gods, i annat fall ska arbetet ske under direkt överinseende av utbildad person.

Kursen ger dig

Du får grundläggande kunskaper om bestämmelserna för transport av farligt gods på väg. Kursen ger dig kunskap om vad farligt gods är, vilket ansvar du och andra delaktiga har, vad som krävs för att uppfylla reglerna i ADR samt risker och skyddsåtgärder kopplade till hanteringen av farligt gods. Efter kursen uppfyller du utbildningskravet enligt kapitel 1.3 i ADR-S.

Erbjudande för nya kunder!

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

ADR 1.3 Farligt gods

Ur kursens innehåll

•    Lagstiftning kring farligt gods
•    Vad är farligt gods och transport
•    Regelverkets uppbyggnad (ADR-S)
•    Ansvar för delaktiga bl.a. mottagare, lastare, lossare, avsändare och transportör
•    Klassificering, förpackning, märkning och etikettering
•    Transporthandlingar
•    Fordonsmärkning
•    Undantag och lättnader, t.ex. begränsad mängd och värdeberäknad mängd
•    Risker och skyddsåtgärder
•    Transportskydd
•    Säkerhetsrådgivare

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till personal som är delaktig vid transport av farligt gods på väg, t.ex. personer som lastar, lossar, avsänder, mottar, förpackar eller personer som transporterar farligt gods i värdeberäknad mängd. Även speditörer, skyddsingenjörer, arbetsledare, miljöhandläggare, inköpare och lagerpersonal som har arbetsuppgifter relaterade till transport av farligt gods har stor nytta av utbildningen.

För att få genomföra ”fulla” transporter av farligt gods krävs dock förarutbildning enligt ADR-S 8.2. För att se vilka som är auktoriserade för att hålla utbildning enligt ADR-S 8.2 besök MSB:s hemsida.

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Denna kurs består av en E-learning som du genomför självständigt (tar ca 3-4 timmar) samt en föreläsning via Microsoft Teams (3 timmar). Du kan välja att göra E-learningen när det passar dig, dina inloggningsuppgifter får du ca 1 vecka innan kursstart, eller så gör du E-learningen på förmiddagen på kursdagen och deltar på föreläsningen på eftermiddagen.

Investering

Kursavgift

4.800 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation. På klassrumsutbildningar ingår även lunch och fika.

Beställningsvillkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.    

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Transport av farligt gods på väg enligt ADR-S 1.3, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 32 recensioner.

Nisse
Har tidigare skickat personal på utbildning för ADR gods. Då är det en utbildning som generar ett ADR-kort från MSB. Då har jag betalat 4800 kr för en 2 dagars kurs, kurslitteratur och 2 dagars lunch för personal. Därefter registreras man så att man kan avverka ett test. Detta hände inte hos Ramboll. Det var istället en snabbkurs med något lå...
Sofia Askengren, Ramboll Utbildning Kommentar:
Hej Nisse! Vad tråkigt att höra att vår kurs inte motsvarade dina förväntningar. Som framgår av namnet så är dock vår utbildning en 1.3-utbildning enligt ADR-S som riktar sig till avsändare, packare, lossare, mottagare samt transportörer av värdeberäknad mängd. Den andra utbildningen du refererar till verkar vara enligt ADR-S 8.2, som mycket ri...
Visa mer
Håkan Wadenstein HAVD Group AB
Kursmaterialet var bra men då man inte sysslar med dessa sorts transporter varje vecka/månad så tappar man denna kunskap ganska snabbt. Vi kommer försöka få ytterligare personal utbildad inom logistik/lager för att bredda vår kunskapsbank
Peter Sundqvist, Rybrinks i Kungsbacka AB
Intressant och lärorik kurs med mycket trevliga övningar, bra kursledare som hade svar på allt👍

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 32 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 770 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Transport av farligt gods på väg enligt ADR-S 1.3 från Ramboll, fyll i dina uppgifter: