Visa utbildning.se som: Mobil

Projektledning PPS Steg 1 – Grundläggande projektledarutbildning

PPS
Kort om utbildningen
3 dagar
18 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-08-24 - Distans
Distans
Svenska, Engelska
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
18 400 SEK
2021-08-24

Distans
18 400 SEK
2021-09-14

Distans
18 400 SEK
2021-09-28

Distans
18 400 SEK
2021-10-05

Beskrivning av: Projektledning PPS Steg 1 – Grundläggande projektledarutbildning

Grundläggande kurs i projektledning

I kursen grundläggande projektledning lär du dig som projektledare att planera, leda och följa upp projekt på ett dynamiskt sätt. I denna projektledarutbildning lär du dig även om projektets intressenter, krav, mål, risker och ändringsbehov som uppstår längs vägen.

PPS projektledning

PPS Grundläggande projektledning genomförs nu på distans

Med anledning av rådande situation gällande covid-19 pandemin genomförs nu kursen på distans.

Grundläggande projektledning består av 3 schemalagda dagar på distans och är till 80% lärarledd. Kursen kombineras med seminarier, filmer, quiz, gruppövningar, reflektioner och frågestunder. Den genomförs interaktivt med hjälp av vår lärplattform co-learning och videomötesverktyg.

PPS distans utbildning referens

Läs mer om hur våra projektledarutbildningar på vår presentationssida, genom att klicka på PPS logotype längst upp på denna sida.

Behöver du hjälp med att styra ditt projekt från början till slut?

Vill du som projektledare bli tydligare i din kommunikation?

Är nyttan med projektet tydlig?

PPS Steg1 – grundläggande projektledning ger dig förmågan att ta ansvar för styrning av projekt från start till slut samt förståelse för samspelet med alla roller.

Som projektledare behöver du lägga en stabil grund för projektet. Att kunna förankra och förmedla projektets mål, planer och status till alla berörda är viktigt inom projektledning och är en förutsättning för ett lyckat projekt.

Projektledning är en roll som kräver både struktur och ledarskap. Våra kurser hjälper dig att utvecklas och känna trygghet i rollen som projektledare.

Efter kursen är du rustad att framgångsrikt styra lyckade projekt!

Kursinnehåll

PPS Steg1 - grundläggande projektledning

Vi går igenom grunderna och ger dig förutsättningarna att kunna driva ett lyckat medelstort projekt. I kursen tittar vi även på vad styrgrupp, beställare och projektägare gör innan och under projektet, samt alla övriga intressenter till projektet.

 • Allmänt om projekt och översikt
 • Initiering av projekt
 • Projektets idé- och målformulering
 • Projektets Intressenter och krav
 • Planering och uppföljning av aktiviteter
 • Projektorganisation och bemanning
 • Risker och ändringar i projekt
 • Styrgruppens roll i förhållande till projektledning
 • Leverans och överlämning av projektets resutltat
 • Projektledningens ansvar och relation till andra roller

Projektlerade utbildning ikoner

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som vill utveckla sin förmåga inom projektledning – personer som idag arbetar som projektledare eller vill utbilda sig för att kunna bli en bra projektledare.

Projektledarutbildning

Kursmaterial

Kursmaterialet är digitalt och deltagarna får även med sig lättillgänglig dokumentation med beskrivningar, mallar, checklistor och exempel. 

Film

Upplägg

Utbildningen leds av erfarna projektledare och är anpassad för att passa alla inlärningsstilar och kombineras med:

 • Grupparbeten
 • Dialoger
 • Erfarenhetsutbyte
 • Teoretiska genomgångar 

Kursledare

Utbildningen leds certifierade lärare med lång erfarenhet inom projektledning som fokuserar på bra dialoger och ett lärande som passar alla. 

Examen, diplom m.m.

Efter kursen har du möjlighet att certifiera dig som PPS certifierad projektledare, dock kräver denna certifiering även minst 6 mån erfarenhet av projektledning.

Projektledning certifiering

Certifikat

PPS – verktyg för projektstyrning

PPS

PPS står för Praktisk Projektstyrning och är en projektstyrningsmodell skapad av IT-konsultbolaget Tieto. Syftet med PPS är att ge ett komplett stöd för att kunna bedriva effektivt projektarbete. Modellen innehåller färdiga beskrivningar för projekt, program och portföljer och ger stöd för alla projektroller på samtliga nivåer.

Läs mer om PPS

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledning PPS Steg 1 – Grundläggande projektledarutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

PPS

PPS hjälper dig att lyckas få effekt av dina projekt och initiativ och erbjuder en helhetslösning för din verksamhet, på ett mänskligt och begripligt sätt. PPS-modellen stödjer hela projektverksamheten från strategi, förändring till projektarbete. Vi har det kompletta stödet för alla...


Läs mer om PPS och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till PPS

PPS

Fjärde Bassängvägen 15
115 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 65 recensioner.

Magnus, Castra
jättebra kurs som ger en helhetsbild av en väl fungerande projektmodell, som kan anpassas och tillämpas i de flesta situationer. Ganska enkel att förstå, väl förklarad, med olika steg. PPS online ger tillgång till i princip alla mallar som en projektledare behöver. Modellen är förklarad ur olika perspektiv beroende på vilken roll man har i proje...
Visa mer
Andreas, Nobeli
En gedigen grundkurs kring allt det viktiga för en projektledare att komma igång. Det kunde vara lite pressat med tid i övningarna, vilket kanske kommer från att vi kör digitalt och det alltid tar en liten stund att komma igång med gruppen.
Anna, B3
Mycket bra kurs! Bra struktur och videokonferensverktyg. Mycket bra och kunniga lärare. Jag känner mig stärkt i min roll som projektledare.
Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 65 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 115 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Projektledning PPS Steg 1 – Grundläggande projektledarutbildning från PPS, fyll i dina uppgifter:

Reportage
”Ingen ångrar att de gått en PPS...

– Varje gång jag skickat personal på kurs hos Tieto PPS märker jag av en ökad samhörighet och motivation i arbetet efteråt. Vi blir mer rustade att arbeta framåt tillsammans i projektet.

Läs mer