Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Projektledning

CANEA
Kort om utbildningen
3 dagar
19 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-07-01 - Göteborg
Göteborg, Malmö, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
19 200 SEK
2020-07-01

Göteborg
19 200 SEK
2020-09-07

Malmö
19 200 SEK
2020-10-12

Stockholm
19 200 SEK
2020-08-17

Kursbeskrivning

Projektledning även digital

Det handlar om att ge de bästa förutsättningarna för att projekten ska levereras med rätt kvalitet, i tid och inom beräknad kostnadsram. Sådana resultat kan uppnås mer effektivt om en bra projektledningsmetodik används. Professionell projektledning är nyckeln till framgång.

Denna utbildning i Projektledning ger solida, praktiska redskap för att framgångsrikt kunna hantera projekt, alltifrån upprättande av projektdirektiv till avslut och erfarenhetsåterföring.

IPMA Registrering

En IPMA Registrerad utbildning är kartlagd vad gäller innehåll, form och effekt. Kartläggningen är därefter verifierad av Svenskt Projektforum. En IPMA Registering kan ses som en varudeklaration granskad av en oberoende part som gör det enkare för dig att välja rätt utbildning.

ipma registrering

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För Vem?

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar i projekt, är ny som projektledare och till dig som redan är projektledare som vill vidareutveckla dina färdigheter.

Vilka förkunskaper krävs?

Utbildningen kräver inga tidigare projektledningskunskaper. All terminologi och alla förklaringsmodeller som används i utbildningen förklaras på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

För de som redan är mycket väl förtrogna med projektledningsmetoder rekommenderar vi istället någon av våra följande utbildningar:

 • Leda komplexa projekt
 • Projektledarcertifiering - Project Management Professional (PMP)®
 • PRINCE2® Foundation
 • PRINCE2® Practitioner

Syfte och mål

Syftet med utbildningen är att ge dig god insikt i vilka verktyg, arbetssätt och roller som kan användas i ett effektivt projektledningsarbete.

Övrig information

Utbildningen är IPMA-registrerad

En IPMA Registrerad utbildning är kartlagd vad gäller längd, innehåll, utbildningsmetod och den effekt utbildningen förväntas ge på deltagarens kompetensnivå. Kartläggningen är därefter verifierad avSvenskt Projektforum. En IPMA-registrering kan ses som en varudeklaration granskad av en oberoende part. Ett av de främsta målen med en IPMA-registrering är att göra det enklare för företag och individer att välja rätt utbildning.

Vi är godkända avPMIsom "Registrated Education Provider" – R.E.P och uppfyller därmed högt ställda krav på utbildningsmaterial och föreläsare.Utbildningen berättigar till följande:

 • 24 för PMP®/Program Management Professional (PgMP)®
 • 2,25 för PMI-SP, Project Scheduling
 • 2,75 för PMI-RMP, Project Risk Management

PMP,PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo areregistered marks of the Project Management Institute, Inc.

Ett års kostnadsfritt medlemskap i Svenskt Projektforum ingår

När du går denna utbildning bjuder vi på ett års medlemskap i Svenskt Projektforum. För att ta del av erbjudandet anmäler du dig viaSvenskt Projektforumoch uppger koden ”CANEA” vid anmälan. Observera att du måste ha slutfört utbildningen hos oss för att kunna ta det av erbjudandet.

Referens:

Denna kurs gav mig verkligen en aha-upplevelse! Då jag nyligen bytt tjänst internt till projektledare blev kursen en ögonöppnare för ämnet projektledning. Jag fick en helhetsförståelse för alla steg som finns under arbetets gång och hur de hänger ihop. Det var en bra mix av teori och praktik samt ett givande utbyte av erfarenheter mellan oss deltagare. Utöver detta var föreläsaren mycket duktig och inspirerande. Det var väl investerad tid att gå denna kursen hos CANEA.

Marcus Fogelin, Project Manager R&D, Väderstad AB

Kursinnehåll

Program

Dag 1 09:00 - 18:00

 • Introduktion
 • En introduktion till projektledning
 • Projektlivscykel och projektmodeller
 • Start av projekt
 • Framgångsrika projekt
 • Projektorganisation
 • Avslutning

Dag 2 08:00 - 17:00

 • Projektomfattning
 • Tidsplanering
 • Resurshantering
 • Teamwork
 • Avslutning

Dag 3 08:00 - 17:00

 • Riskhantering
 • Övervakning & styrning
 • Överlämning och avslut
 • Prov
 • Avslutning, frågor och diskussion

Certifikat

ipma

IPMA

Som projektledare kan du bli IPMA-certifierad. Certifieringen sker på olika nivåer beroende på kunskap och erfarenhet. Certifieringen sker utifrån IPMA:s ramverk – en internationell och ideell organisation som arbetar för att främja projekt som arbetsform.

Läs mer om IPMA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

JOhan
(4)
Vi hade en grym föreläsare som verkligen hade mycket erfarenhet från verkliga vardagen. De blev även mycket erfarenhetsutbyte mellan oss kursdeltagare då vi kom från olika branscher. Kan verkligen rekommenderas
Isabelle Malmvall
(5)
”Kursen hade ett mycket välplanerat upplägg där teori varvades med praktiska övningar. Föreläsaren var otroligt duktig inom projektledning och kunde på ett pedagogiskt sätt guida oss deltagare igenom de tre dagarna. Jag fick med mig en bra verktygslåda och mycket användbara redskap som jag känner att min organisation har nytta av framöver. Jag ä...
Visa mer
Sofia Olsson
(5)
Heltäckande grundkurs inom ämnet projektledning. Vi var en grupp med varierande förkunskaper och kände nog alla att kursen var givande. Går igenom hela processen ifrån Idé till avslut av projekt samtidigt som CANEA väver in kunskap om teambuilding och ledarskap.

CANEA

CANEA

CANEA Partner Group

”Vi levererar konsulttjänster, utbildningar och it-lösningar inom verksamhetsutveckling.” Vi erbjuder utbildning öppet och internt inom områdena: Strategi, Projektledning, Förändringsledning & Ledarskap Lean & Six Sigma Processer & Effektivisering Kvalitet Informationssäkerhet Miljö och Arbetsmiljö. Alla våra föreläsare är aktiva konsulter med stor...


Läs mer om CANEA och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

CANEA

Packhusgatan 6
411 13 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 51 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar