Visa utbildning.se som: Mobil
Bloggar om projektledning

Sveriges bästa bloggar om projektledning

Har du en osläckbar törst på inspiration för ditt projektledarskap? I denna artikel listar vi några av Sveriges bästa projektledarbloggar och tipsar om ett par tankeväckande artiklar du borde läsa.

Projektledning är ett brett ämne som omfattar alltifrån gruppsykologi till produktkalkylering. Det kan vara svårt att hålla koll på alla ämnen, inriktningar och frågor själv. Lyckligtvis finns det ett flertal bloggar som skriver om vanliga frågor och utmaningar som projektledare ställs inför.

Du kanske redan har tagit dig en titt i utbildning.se:s stora projektledarguide. Men vill du dyka ännu djupare in i projektledarrollen tipsar vi här om några av Sveriges bästa bloggar inom projektledning. Bloggarna som valts ut har alla imponerande bibliotek med artiklar och publicerar nya inlägg kontinuerligt. Artiklarna är skrivna av projektledare, för projektledare.

Wenell Managements projektledarblogg

Wenell Management är ett konsult- och utbildningsföretag som funnits sedan 1967. Deras blogg uppdateras frekvent med nya artiklar om alltifrån projektmetodik till projektledarskap i kris och intervjuer med projektledare.

Artikeltips:

PMI:s artikeldatabas

PMI är en internationell projektledarorganisation med över 600 000 medlemmar i 180 länder. Deras svenska avdelning har en gedigen artikeldatabas med intervjuer, krönikor och reportage.

Artikeltips:

ProjektStegens blogg om projektledning

ProjektStegen etablerades 1998 med fokus på projektarbetsformen. Bloggen har funnits i snart 20 år och har ett stort arkiv med projektcase, checklistor och artiklar.

Artikeltips:

Astrakans Projektportal och projektblogg

Astrakan är ett utbildningsföretag som funnits sedan 1996 och utbildar inom bland annat ledarskap, affärsutveckling och projektledning. De har både en bloggsektion om projektledning och en hel projektportal med artiklar för dig som vill utvecklas som projektledare.

Artikeltips:


Vill du lära dig mer? Läs vår fullmatade guide där vi går igenom projektledarens roll, ansvar, möjligheter och utmaningar. Projektledarguiden är både för dig som drömmer om att arbeta som projektledare och för dig som redan har många års erfarenhet av yrket.

Ta mig till Projektledarguiden

Senast uppdaterad: 25 jan 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-05-05

7 smarta tips för projektledare

Vi har skannat av himmel och jord för att samla stoff till sju smarta tips för hur du lyckas med dina projekt. Med dessa hoppas vi kunna ge dig bättre förutsättningar att hantera projekt i framtiden. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Projektledarcertifiering – vilken ska du välja?

Vägen till att bli en certifierad projektledare behöver inte vara lång, men det är bäst att du vet vilken projektledarcertifiering du faktiskt behöver innan du ger dig ut och plockar diplom. Vi har sammanfattat de vanligaste certifieringarna inom projektledning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Så skriver du en projektplan

Projektplanen är det viktigaste dokumentet i ett projekt. Med en väl genomarbetad projektplan säkerställer du att planering, strukturering och kommunikation mellan alla parter som är involverade i projektet fortlöper smidigt. Men hur skriver du egentligen en bra projektplan?

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!