Sveriges bästa bloggar om projektledning

Har du en osläckbar törst på inspiration för ditt projektledarskap? I denna artikel listar vi några av Sveriges bästa projektledarbloggar och tipsar om ett par tankeväckande artiklar. 

Bloggar om projektledning

Har du en osläckbar törst på inspiration för ditt projektledarskap? I denna artikel listar vi några av Sveriges bästa projektledarbloggar och tipsar om ett par tankeväckande artiklar du borde läsa.

Projektledning är ett brett ämne som omfattar alltifrån gruppsykologi till produktkalkylering. Det kan vara svårt att hålla koll på alla ämnen, inriktningar och frågor själv. Lyckligtvis finns det ett flertal bloggar som skriver om vanliga frågor och utmaningar som projektledare ställs inför.

Du kanske redan har tagit dig en titt i utbildning.se:s stora projektledarguide. Men vill du dyka ännu djupare in i projektledarrollen tipsar vi här om några av Sveriges bästa bloggar inom projektledning. Bloggarna som valts ut har alla imponerande bibliotek med artiklar och publicerar nya inlägg kontinuerligt. Artiklarna är skrivna av projektledare, för projektledare.

Wenell Managements projektledarblogg

Wenell Management är ett konsult- och utbildningsföretag som funnits sedan 1967. Deras blogg uppdateras frekvent med nya artiklar om alltifrån projektmetodik till projektledarskap i kris och intervjuer med projektledare.

Artikeltips:

PMI:s artikeldatabas

PMI är en internationell projektledarorganisation med över 600 000 medlemmar i 180 länder. Deras svenska avdelning har en gedigen artikeldatabas med intervjuer, krönikor och reportage.

Artikeltips:

ProjektStegens blogg om projektledning

ProjektStegen etablerades 1998 med fokus på projektarbetsformen. Bloggen har funnits i snart 20 år och har ett stort arkiv med projektcase, checklistor och artiklar.

Artikeltips:

Astrakans Projektportal och projektblogg

Astrakan är ett utbildningsföretag som funnits sedan 1996 och utbildar inom bland annat ledarskap, affärsutveckling och projektledning. De har både en bloggsektion om projektledning och en hel projektportal med artiklar för dig som vill utvecklas som projektledare.

Artikeltips:


Vill du lära dig mer? Läs vår fullmatade guide där vi går igenom projektledarens roll, ansvar, möjligheter och utmaningar. Projektledarguiden är både för dig som drömmer om att arbeta som projektledare och för dig som redan har många års erfarenhet av yrket.

Ta mig till Projektledarguiden

Mathias Flink Rönnols

Mathias Flink Rönnols

VP of Growth (Visa mer)
Mathias arbetar som VP of Growth på utbildning.se och har varit på företaget sedan 2016. Hans fokus ligger på att hjälpa människor att hitta utbildningen som tar dem vidare i karriären. Ursprungligen från Stockholm men gjorde en avstickare några mil norrut för att läsa på universitetet. Har en master i Strategic Marketing Management från Uppsala universitet. Han fokuserar på djupgående innehåll och har bland annat varit med och tagit fram och skrivit ledarskapsguiden, projektledarguiden, truckkortsguiden och liftutbildningsguiden. Kan således skillnaden mellan en låglyftande plockviktstruck och en terminaldragare men också vad som är skillnaden mellan en ledare och en chef. (Mindre)

Om

Mathias arbetar som VP of Growth på utbildning.se och har varit på företaget sedan 2016. Hans fokus ligger på att hjälpa människor att hitta utbildningen som tar dem vidare i karriären. Ursprungligen från Stockholm men gjorde en avstickare några mil norrut för att läsa på universitetet. Har en master i Strategic Marketing Management från Uppsala universitet. Han fokuserar på djupgående innehåll och har bland annat varit med och tagit fram och skrivit ledarskapsguiden, projektledarguiden, truckkortsguiden och liftutbildningsguiden. Kan således skillnaden mellan en låglyftande plockviktstruck och en terminaldragare men också vad som är skillnaden mellan en ledare och en chef.

Annonser