Visa utbildning.se som: Mobil
Bloggar om projektledning

Sveriges bästa bloggar om projektledning

Har du en osläckbar törst på inspiration för ditt projektledarskap? I denna artikel listar vi några av Sveriges bästa projektledarbloggar och tipsar om ett par tankeväckande artiklar du borde läsa.

Projektledning är ett brett ämne som omfattar alltifrån gruppsykologi till produktkalkylering. Det kan vara svårt att hålla koll på alla ämnen, inriktningar och frågor själv. Lyckligtvis finns det ett flertal bloggar som skriver om vanliga frågor och utmaningar som projektledare ställs inför.

Du kanske redan har tagit dig en titt i utbildning.se:s stora projektledarguide. Men vill du dyka ännu djupare in i projektledarrollen tipsar vi här om några av Sveriges bästa bloggar inom projektledning. Bloggarna som valts ut har alla imponerande bibliotek med artiklar och publicerar nya inlägg kontinuerligt. Artiklarna är skrivna av projektledare, för projektledare.

Wenell Managements projektledarblogg

Wenell Management är ett konsult- och utbildningsföretag som funnits sedan 1967. Deras blogg uppdateras frekvent med nya artiklar om alltifrån projektmetodik till projektledarskap i kris och intervjuer med projektledare.

Artikeltips:

ProjektStegens blogg om projektledning

ProjektStegen etablerades 1998 med fokus på projektarbetsformen. Bloggen har funnits i snart 20 år och har ett stort arkiv med projektcase, checklistor och artiklar.

Artikeltips:

Astrakans Projektportal och projektblogg

Astrakan är ett utbildningsföretag som funnits sedan 1996 och utbildar inom bland annat ledarskap, affärsutveckling och projektledning. De har både en bloggsektion om projektledning och en hel projektportal med artiklar för dig som vill utvecklas som projektledare.

Artikeltips:


Vill du lära dig mer? Läs vår fullmatade guide där vi går igenom projektledarens roll, ansvar, möjligheter och utmaningar. Projektledarguiden är både för dig som drömmer om att arbeta som projektledare och för dig som redan har många års erfarenhet av yrket.

Ta mig till Projektledarguiden

Senast uppdaterad: 08 jan 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-05-07

Projektbudget – så räknar du hem ditt projekt

Hur sätter du en lyckad projektbudget? För att kunna avgöra om ett projekt kommer bli lönsamt och för att kunna jämföra mellan olika alternativ, måste du göra en kalkyl över projektets olika kostnader. Här ger vi dig koll på 7 viktiga steg som ingår i budgetplaneringen för ett projekt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Bra böcker om projektledning – inspiration för projektledare

Vill du bli en ännu vassare projektledare? Här har vi samlat 5 böcker som kan inspirera och utveckla dig i din roll. Både för dig som nyligen klivit in i projektledarrollen och för dig som är erfaren projektledare.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-07

Tre projektledare berättar om jobbet

Vad krävs egentligen för att vara en framgångsrik projektledare och vilka utmaningar kan rollen innebära? För att kunna ge dig en nyanserad bild om projektledning har vi tagit tempen på tre erfarna projektledare som delar med sig av sina bästa tips och erfarenheter.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!