Visa utbildning.se som: Mobil

Online: Dataskydd fördjupning

Svenska Försäkringsföreningen
Kort om utbildningen
0,5 dagar
2 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-19 09:00 - Distans
Sista ansökan: 2021-05-17
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Observera att detta är en kurs som genomförs online men live på aktuell tid med möjlighet till interaktion. 
Corona-pandemin medför stora utmaningar för försäkringsbranschen. Under kursen går vi igenom de juridiska utmaningar försäkringsföretagen står inför, främst inom försäkring, men även på dataskyddsområdet. Vi går igenom relevanta regler och de delar av verksamheten som påverkas, och fokuserar på hur man i praktiken kan hantera dessa utmaningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med intern kontroll och styrning hos försäkringsföretag, särskilt inom bolagsjuridik, kapitalkravshantering, riskhantering och rapportering. Kursen vänder sig också till dig som ansvarar för hantering av personuppgifter och hanterar skador som kan påverkas av corona-pandemin. Det krävs inga särskilda förkunskaper för att delta.

Kursledare

Karin Schurmann

Advokat och senior associate, Kompass Advokat

Karin har ägnat stora delar av sitt yrkesliv åt regelverket kring dataskydd, inklusive informationssäkerhet och försäkring. Hon har stor erfarenhet av att ge löpande rådgivning kring dataskydd och personuppgifter och har också agerat projektledare vid genomgång av personuppgiftshantering och vid GDPR-implementering hos ett flertal företag. Karin håller regelbundet utbildningar inom t.ex. dataskydd och försäkring. Hon har också erfarenhet av att arbeta som bolagsjurist med inriktning mot dataskydd och personuppgifter, samt som extern bolagsjurist hos flera försäkringsbolag.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Online: Dataskydd fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Mycket bra utbildning. Föreläsaren är duktig och pedagogisk när hon navigerar genom ett område som är mycket komplext och ibland inte så tydligt.

Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen (SFF) är en fristående ideell förening som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande i pensions- och försäkringsfrågor. Utbildningsverksamheten Svenska Försäkringsföreningens mål är att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att utveckla och tillhandahålla både yrkesspecifik som generell kompetensutveckling inom försäkringsområdet samt...


Läs mer om Svenska Försäkringsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Svenska Försäkringsföreningen

Karlavägen 108, 6tr
11526 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 24 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Online: Dataskydd fördjupning från Svenska Försäkringsföreningen, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar