Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Retorik – konsten att övertyga och argumentera

Informator
Kort om utbildningen
2 dagar
20 450 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-06-23 - Sverige
Rikstäckande
Kommande starter
Sverige
20 450 SEK
2020-06-23

Sverige
20 450 SEK
2020-06-23

Kursbeskrivning

Kommunikation är en allt viktigare konkurrensfaktor för att nå framgång och retorik är inte bara konsten att övertyga utan det är framförallt förmågan att engagera.

Denna kurs vänder sig till dig som vill få kunskap och vässa dina retoriska förmågor genom träning, feedback, råd och insikter hur du kan utveckla dina kommunikativa färdigheter.

  • Vilken effekt skulle du uppnå om du blev mer framgångsrik i din kommunikation?

  • Vilka resultat och förändringar skulle du skapa om du hade förmågan att vinna mottagarnas förtroende när du talar?

Retorik är ingen konst, det är inte en förmåga som vissa har och andra inte. Modern retorik bygger på klassiska metoder, praktiska verktyg och modern forskning om kommunikation och träning, träning, träning.

Kursledare

Jan Kronkvist är en mycket uppskattad och inspirerande kursledare som hjälpt många människor då han har en unik förmåga att se vad varje deltagare behöver utveckla och att förmedla kunskap som deltagarna förstår, ser nyttan med och direkt kan tillämpa i praktiken.

På Jans kurser får du konkreta verktyg och råd för hur du kan kommunicera, leda och använda modern retorik och träna, träna, träna.

"Vad är ditt främsta verktyg som kommunikatör?
Du själv naturligtvis. Dina ord, din röst och ditt kroppsspråk är fantastiska verktyg som kan påverka alla som lyssnar på dig, om dina verktyg är vassa och du kan använda dem optimalt.

Inga speciella förkunskaper. Däremot är det bra om du funderar på situationer ”riktiga case” som du vill träna på under utbildningen.

Kursmaterial på svenska ingår.

• Du som behöver uppnå bättre effekt genom att presentera tydligt, engagerat och övertygande i olika situationer.

• Du som behöver fler verktyg för att kunna påverka olika målgrupper genom att använda retorikens verktygslåda. OSV!....

Under denna utbildning får Du lära dig knepen att presentera framgångsrikt. Du tränar och lär dig använda retorikens tekniker som gör att du effektivt kan planera, förbereda och framföra dina budskap engagerande och övertygande.

Under utbildningen ges du även möjlighet att filma en framarbetad presentation med hjälp av din mobil. Du kan i lugn och ro efter utbildningen gå igenom framförandet och iaktta framsteg och förbättringar. Iinspelningen är helt frivillig och sker endast om deltagaren så önskar.

Sju retoriska tekniker för att presentera bättre

1. Målgruppstekniker

För att nå fram med budskapet ska du utgå från din målgrupps referensramar – inte din! Vidga ditt perspektiv: lär dig att analysera din situation och din mottagare så når du hela vägen fram.

2. Argumentationens ABC

Om du vill övertyga måste du kunna förstärka ditt budskap med argument och ha en tydlig struktur med relevant information. Lär dig att samla rätt innehåll, fördela det och skapa hållbara argument som kan accepteras av målgruppen.

3. Språktekniker

För att effektivisera ditt budskap behöver du engagera mottagarna med ett tydligt och tilltalande språk. Du får lära dig retorikens språkknep som bidrar till förståelse och förtydligar ditt budskap.

4. Rösttekniker

Vad du säger har stor betydelse – men hur låter du när du framför ditt budskap? Utveckla din röst och stämma med enkla rösttekniker. Med konstpauser, betoningar och variation av röstläget kommer du att göra intryck på mottagarna genom dina uttryck.

5. Kroppsspråkstekniker

Av dina uttrycksmedel är kroppsspråk ditt viktigaste redskap för att ge ett trovärdigt intryck – hela 56 % enligt en amerikansk studie. Lär dig kroppshållningar, positionering och gester som du har nytta av när du vill sticka ut eller smälta in. 

6. Powerpointtekniker

Att använda visuella hjälpmedel och få rätt effekt är en konst. Det kan bli succé eller platt fall. Lär dig att använda powerpointbilder som förstärker och förtydligar ditt budskap.

7. Mentala strategier

Att våga, vilja och kunna är tre nycklar för att du ska utveckla din kommunikativa förmåga. Lär dig mentala strategier för att bli en framgångsrik kommunikatör när du möter din publik.

Innehåll:

• Effektiv förberedelse som stärker dig

• Disponera din presentation – vad vill du uppnå?

• Anpassa syfte och budskap efter målgrupp

• Att tala så andra lyssnar – val av språkbruk

• Bli medveten om de signaler du sänder ut

• Sätt att bli engagerad och skapa engagemang

• Fängslande inledningar och starka avslutningar

• Kroppsspråk som förstärker ditt budskap

• Så bemöter du kritiska frågor och motargument

• Utveckla din röst och utstrålning för att engagera

• Så omvandlar du nervositet till positiv anspänning

• Att presentera för ledning, marknad och verksamhet

• Bildspråk och Power Point som förenklar och förstärker

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik – konsten att övertyga och argumentera, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retorik – konsten att övertyga och argumentera!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar