Retorik och presentationsteknik - online eller fysiskt

Crevi Retorik, Distans (+1 orter)
Längd
Anpassat
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
Anpassat
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Beskrivning av: Retorik och presentationsteknik - online eller fysiskt

Retorik och presentationsteknik

Tryggare och tydligare presentationer – företagsanpassad retorikkurs - digitalt eller fysiskt

Vill du bli säkrare i att hantera situationer där du behöver kliva fram i rampljuset inför dina medarbetare, kunder och andra intressenter? Den här utbildningen hjälper dig att bli ett retoriskt proffs! Du lär dig att framföra ditt budskap på möten och vid muntliga presentationer – skickligt, klart och tydligt. 

Du lär dig även att göra dig kvitt obehag i samband med exempelvis muntliga presentationer. Genom att träna dig i retoriska tekniker kommer du att på kort tid att öka din karisma och trovärdighet i din roll. Detta har du användning av i såväl din privata som professionella roll!

Utbildningen ger dig verktyg till många framtida situationer:

  • när du framför åsikter och förslag på möten
  • när du leder samtal, information och agendor
  • när du förhandlar, argumenterar och diskuterar
  • när du håller i presentationer och föreläsningar

Crevi Retorik skräddarsyr företagsanpassade utbildningar och föreläsningar digitalt eller fysiskt inom följande kategorier:

  • Retorik och presentationsteknik
  • Att leverera PowerPoint-presentationer
  • Retorik för kvinnor
  • Intern kommunikation
  • Konsten att bemöta härskartekniker
  • Karisma i kommunikationen

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Kontakta oss för mer

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursinnehåll

Exempel på kursinnehåll:

  • Trollbind din publik direkt. Lär dig konkreta tekniker på hur du kan väcka intresse och ta kommando i dina inledningar och avslutningar med de rätta orden, det rätta kroppsspråket och ögonkontakten.

  • Argumentera tydligare. Lär dig att bygga en hållbar och intressant argumentation. Anpassa dina argument till din målgrupp, din situation och ditt syfte.

  • Ethos, logos och pathos: retorikens riktlinjer för talaren som vill nå fram med sina argument och sina budskap.

  • Skapa tydlighet i det du säger. Lär dig enkla dispositioner för att skapa en röd tråd.

  • Visualisera och konkretisera med dina ord. Retoriken har språkmetoder när du vill få med alla i det du säger; exempel, storytelning, upprepningar, metaforer etc. 

  • Har du störande tics? Inventera i dina störande signaler både kroppsliga och verbala. Upptäck dem och bli medveten om vad de gör med din trovärdighet.

  • Upptäck gesterna som förstärker ditt budskap och skapar energi! 

  • Presentera budskap både motiverande och beslutsamt. Hitta dina olika röster för att leverera dessa sätt med rätt attityd och känsla.
  • Träna dig i att vara tyst! Retorikens konstpauser har många fördelar Den ger dig auktoritet samtidigt som den ger lyssnaren andrum och tid för att sortera din information.

  • Träna dig i att hitta styrka i din röst med betoningen, artikulationen och den rätta tonen när du vill skapa tyngd i dina budskap.

  • Karaktärstekniker! Lär dig karaktärstekniker som du har nytta av i svåra besked eller i tuffa förhandlingar, i presentationer, i frågestunden och i diskussioner.

  • Ditt rörelsemönster som kommer göra skillnad. Träna dig i tre olika grundzoner och kroppspositioner för att öka engagemanget och öka tydligheten.

Film

Upplägg

Crevi Retorik anpassar upplägg efter era önskemål och behov.

Utbildningarna innehåller teori, träning med efterföljande feedback som är utvecklande och konstruktiv. För bästa resultat kan även deltagarna filmas. 

Målgrupp

Kursinnehåll anpassas efter era önskemål och behov och vi kommer tillsammans fram till den bästa agendan för bästa resultat.

Crevi Retoriks kund Webstep storsatsade på retorik. Läs om vad de tyckte:

”Alla kan prata om det de är bra på – men vi vill mer än så”

IT-företaget Webstep har förstått betydelsen av förmedla budskap så att de går fram. Vid sex tillfällen under våren fick seniora IT-konsulter i Stockholm och Malmö en duvning i retorik och presentationsteknik. Kursen syftade dels till att avdramatisera att stå inför en grupp och tala, dels till att ge deltagarna verktyg som gör att kunder och kollegor ser fram emot att få ta del av presentationerna och budskapen. Utbildningen skräddarsyddes efter analys och diskussion med Eje Thorarinsson, regionansvarig på Webstep.

- Vi kallade den här satsningen för Webstep Voices. Bakgrunden är att vi tycker att det är viktigt att våra konsulter känner sig bekväma med att prata inför större eller mindre grupper. Vi är väldigt stolta över våra IT-lösningar - men kan vi inte presentera dem på ett intressant sätt så står vi oss slätt. När konkurrensen är tuff är det företaget som kan få kunden att lyssna som vinner affären.

Andra deltagare tyckte till om den digitala utbildningen i retorik: Wenxuan Zhang, Hammarö kommun tyckte utbildningen var lyxig: "Lyxigt att få utbildningen i en liten grupp i digital form så varje deltagare fick mycket personlig hjälp.

Charlotta Björkman, Karlskoga kommun tyckte att kursledaren hade öga för hennes utveckling: "Utbildningen fungerade förvånansvärt bra i digital form även de praktiska övningarna. Kursledaren Nina var riktigt vass på att se vad just jag behöver utveckla och förbättra."

Mats Gustafsson, Toyota Financial Services ger kursen en stark 9! Och kursledaren får en 10! Verktygen var mycket personlighetsutvecklande. Många tips som är användbara i arbetet. 

Investering

Kontakta Crevi Retorik för en offert och diskussion om era behov och önskemål.

Utbildningen anpassas efter antalet deltagare och tid: 

  • Halvdagsutbildning
  • Heldagsutbildning
  • En till tre dagar ihop eller utspritt 
  • Föreläsning, 1-2 h

Kursledare

Nina Buchaus är retorikkonsult, utbildare och föreläsare samt VD för Crevi Retorik AB.

Nina har ett coachande förhållningssätt och har öga för sina kunders utveckling. Hon har spetskompetens i ämnet genom sin fil. kand. i retorik, NLP Practitioner och Master certifikat, röst och talutbildning ”Den levande rösten”, Stockholms Musikpedagogiska Institut samt certifiering i utbildningen ”Effective Charismatic Leadership” för Michael Grinder, MGA USA.

2015 publicerade Nina Buchaus boken "Konsten att bli karismatisk - med retorik"

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik och presentationsteknik - online eller fysiskt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
5/5
Maja Paripovic, Haninge kommun
15 feb 2024

Professionell och trygg kursledare! Rolig blanding av teori och praktik.

5/5
Planavdelningen, Haninge kommun
15 feb 2024

Tar med mig verktygen:hunden och katten och gesterna. Bra med övningarna och feedbacken - nyttigt! Roligt!

5/5
Andreas Paulson, Planavdelningen, Haninge kommun
14 feb 2024

Väldigt rolig och proffsig utbildning!

Crevi Retorik
Strandvägen 54
193 30 Sigtuna

Proffs på utbildningar inom retorik och presentationsteknik

Crevi Retorik AB startades 2007 av Nina Buchaus. Som VD, föreläsare, konsult och utbildningsledare rustar hon företag med konkreta verktyg för effektivare möten, tal och presentationer.  Nina Buchaus har ett öga för sina kunders utveckling och får höga betyg för...

Läs mer om Crevi Retorik och visa alla utbildningar.

Highlights