Visa utbildning.se som: Mobil

Retorik och presentationsteknik - online eller fysiskt

Crevi Retorik
Kort om utbildningen
Anpassat
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Distans
Distans, Rikstäckande
Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Distans
Kontakta oss för mer information

Sverige
Kontakta oss för mer information

Beskrivning av: Retorik och presentationsteknik - online eller fysiskt

Skräddarsydd retorikutbildning med Nina Buchaus

Tryggare och tydligare presentationer – företagsanpassad retorikutbildning - digitalt eller fysiskt

Vill du bli säkrare i att hantera situationer där du behöver kliva fram i rampljuset inför dina medarbetare, kunder och andra intressenter? Den här utbildningen hjälper dig att bli ett retoriskt proffs! Du lär dig att framföra ditt budskap på möten och vid muntliga presentationer – skickligt, klart och tydligt. 

Du lär dig även att göra dig kvitt obehag i samband med exempelvis muntliga presentationer. Genom att träna dig i retoriska tekniker kommer du att på kort tid att öka din karisma och trovärdighet i din roll. Detta har du användning av i såväl din privata som professionella roll!

Utbildningen ger dig verktyg till många framtida situationer:

 • när du framför åsikter och förslag på möten
 • när du leder samtal, information och agendor
 • när du förhandlar, argumenterar och diskuterar
 • när du håller i presentationer och föreläsningar

Crevi Retorik skräddarsyr företagsanpassade utbildningar och föreläsningar digitalt eller fysiskt inom följande kategorier:

 • Retorik och presentationsteknik
 • Att leverera PowerPoint-presentationer
 • Retorik för kvinnor
 • Intern kommunikation
 • Konsten att bemöta härskartekniker
 • Karisma i kommunikationen

Kursinnehåll

Exempel på kursinnehåll:

 • Trollbind din publik direkt. Lär dig konkreta tekniker på hur du kan väcka intresse och ta kommando i dina inledningar och avslutningar med de rätta orden, det rätta kroppsspråket och ögonkontakten.

 • Argumentera tydligare. Lär dig att bygga en hållbar och intressant argumentation. Anpassa dina argument till din målgrupp, din situation och ditt syfte.

 • Ethos, logos och pathos: retorikens riktlinjer för talaren som vill nå fram med sina argument och sina budskap.

 • Skapa tydlighet i det du säger. Lär dig enkla dispositioner för att skapa en röd tråd.

 • Visualisera och konkretisera med dina ord. Retoriken har språkmetoder när du vill få med alla i det du säger; exempel, storytelning, upprepningar, metaforer etc. 

 • Har du störande tics? Inventera i dina störande signaler både kroppsliga och verbala. Upptäck dem och bli medveten om vad de gör med din trovärdighet.

 • Upptäck gesterna som förstärker ditt budskap och skapar energi! 

 • Presentera budskap både motiverande och beslutsamt. Hitta dina olika röster för att leverera dessa sätt med rätt attityd och känsla.
 • Träna dig i att vara tyst! Retorikens konstpauser har många fördelar Den ger dig auktoritet samtidigt som den ger lyssnaren andrum och tid för att sortera din information.

 • Träna dig i att hitta styrka i din röst med betoningen, artikulationen och den rätta tonen när du vill skapa tyngd i dina budskap.

 • Karaktärstekniker! Lär dig karaktärstekniker som du har nytta av i svåra besked eller i tuffa förhandlingar, i presentationer, i frågestunden och i diskussioner.

 • Ditt rörelsemönster som kommer göra skillnad. Träna dig i tre olika grundzoner och kroppspositioner för att öka engagemanget och öka tydligheten.

Film

Upplägg

Crevi Retorik erbjuder utbildningar och föreläsningar digitalt eller fysiskt inom följande kategorier:

 • Retorik och presentationsteknik
 • Att leverera PowerPoint-presentationer
 • Retorik för kvinnor
 • Konsten att bemöta härskartekniker
 • Karisma i kommunikationen

Crevi Retorik anpassar upplägg efter era önskemål och behov.

Utbildningarna innehåller teori, träning med efterföljande feedback som är utvecklande och konstruktiv. För bästa resultat kan även deltagarna filmas. 

Målgrupp

Kursinnehåll anpassas efter era önskemål och behov och vi kommer tillsammans fram till den bästa agendan för bästa resultat.

Crevi Retoriks kund Webstep storsatsade på retorik. Läs om vad de tyckte:

”Alla kan prata om det de är bra på – men vi vill mer än så”

IT-företaget Webstep har förstått betydelsen av förmedla budskap så att de går fram. Vid sex tillfällen under våren fick seniora IT-konsulter i Stockholm och Malmö en duvning i retorik och presentationsteknik. Kursen syftade dels till att avdramatisera att stå inför en grupp och tala, dels till att ge deltagarna verktyg som gör att kunder och kollegor ser fram emot att få ta del av presentationerna och budskapen. Utbildningen skräddarsyddes efter analys och diskussion med Eje Thorarinsson, regionansvarig på Webstep.

- Vi kallade den här satsningen för Webstep Voices. Bakgrunden är att vi tycker att det är viktigt att våra konsulter känner sig bekväma med att prata inför större eller mindre grupper. Vi är väldigt stolta över våra IT-lösningar - men kan vi inte presentera dem på ett intressant sätt så står vi oss slätt. När konkurrensen är tuff är det företaget som kan få kunden att lyssna som vinner affären.

Andra deltagare tyckte till om den digitala utbildningen i retorik: Wenxuan Zhang, Hammarö kommun tyckte utbildningen var lyxig: "Lyxigt att få utbildningen i en liten grupp i digital form så varje deltagare fick mycket personlig hjälp.

Charlotta Björkman, Karlskoga kommun tyckte att kursledaren hade öga för hennes utveckling: "Utbildningen fungerade förvånansvärt bra i digital form även de praktiska övningarna. Kursledaren Nina var riktigt vass på att se vad just jag behöver utveckla och förbättra."

Investering

Kontakta Crevi Retorik för en offert och diskussion om era behov och önskemål.

Utbildningen anpassas efter antalet deltagare och tid: 

 • Halvdagsutbildning
 • Heldagsutbildning
 • En till tre dagar ihop eller utspritt 
 • Föreläsning, 1-2 h

Kursledare

Nina CreviNina Buchaus är retorikkonsult, utbildare och föreläsare samt VD för Crevi Retorik AB.

Nina har ett coachande förhållningssätt och har öga för sina kunders utveckling. Hon har spetskompetens i ämnet genom sin fil. kand. i retorik, NLP Practitioner och Master certifikat, röst och talutbildning ”Den levande rösten”, Stockholms Musikpedagogiska Institut samt certifiering i utbildningen ”Effective Charismatic Leadership” för Michael Grinder, MGA USA.

2015 publicerade Nina Buchaus boken "Konsten att bli karismatisk - med retorik"

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik och presentationsteknik - online eller fysiskt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Crevi Retorik

Proffs på utbildningar inom retorik och presentationsteknik

Crevi Retorik AB startades 2007 av Nina Buchaus. Som VD, föreläsare, konsult och utbildningsledare rustar hon företag med konkreta verktyg för effektivare möten, tal och presentationer.  Nina Buchaus har ett öga för sina kunders utveckling och får höga betyg för...


Läs mer om Crevi Retorik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Crevi Retorik

Crevi Retorik

Strandvägen 54
193 30 Sigtuna

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner.

Arne Wallström, VD Helenius
(5)
Mycket bra med praktiska exempel. Verktyg som kan användas. Dokumentationen var bra.
Mats Ljungberg, Senior konsult, Webstep
(5)
Kursen var mycket inspirerande och gav en god grund från vilken man kan öva vidare. Jag har fått de verktyg jag behöver för att kunna bli en duktig kommunikatör.
Ewa Zirkelbach, Svea Ekonomi
(5)
I vårt arbete genomför vi mindre och större presentationer i princip dagligen. Till exempel på kundmöten, frukostseminarium och på kongresser. Vi har fått en hel del säljutbildningar men retorikkursen hos Nina Buchaus och Crevi Retorik tillförde något helt annat eftersom den uteslutande fokuserade på hur jag, efter mina förutsättningar, ska förm...
Visa mer
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 102 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Retorik och presentationsteknik - online eller fysiskt från Crevi Retorik, fyll i dina uppgifter:

Reportage
Att behärska retorik och present...

Nina Buchaus coachar sina deltagare med utgångspunkt i deras vardag. "Det var väldigt roligt och jag kände mig helt klart säkrare – och mer levande. Jag ser faktiskt fram emot att inta scenen för en större publik snart igen", berättar kursdeltagaren Yvonne Eriksson, Svea Ekonomi.

Läs mer

Liknande utbildningar