Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Filtrera efter
Utbildningsform
Digitala möten
Plats
Visa alla filter
Visar 1-7 av 7 träffar
Annonser

Artiklar inom Digitala möten

Reportage inom Digitala möten

Mer om digitala möten

Att leda möten är en konst. Det handlar om att ha en tydlig agenda, låta alla få komma till tals och styra mötet åt rätt håll. Detta kan vara utmanande både när det gäller fysiska och digitala möten. Det kan tillkomma ytterligare utmaningar när mötet sker digitalt såsom att hålla mötesdeltagarna fokuserade, engagerade och strukturerade så att de inte pratar i munnen på varandra. Här kan du hitta utbildningar för att bli proffs på digitala möten.

Vad är ett digitalt möte?

Ett digitalt möte innebär att mötesdeltagarna inte är på samma fysiska plats. Mötet hålls med hjälp av en digital plattform och man kan ta hjälp av olika funktioner och verktyg för att uppnå det man vill trots att man saknar fysisk närvaro. De digitala verktyg som finns har utvecklats snabbt och det finns möjlighet att dela en presentation, dela upp gruppen i mindre diskussionsrum samt räcka upp en hand för att visa att man har något att säga eller uttrycka sin åsikt i en omröstning.

Utmaningar med digitala möten

Förutom att du behöver en del tekniska kunskaper för att leda ett digitalt möte kan även andra utmaningar uppstå såsom:

  • Hålla intresset uppe och inte tappa fokus
  • Få folk att engagera sig och ta plats på mötet
  • Se till att deltagarna inte pratar i munnen på varandra
  • Skapa diskussion
  • Anpassa presentationen
  • Få alla att känna sig bekväma att ha kameran aktiverad

Utbildning i digitala möten

Alla dessa utmaningar och mycket mer är saker som kan behandlas i en utbildning om just digitala möten. Här får du verktyg för att uppnå önskat resultat med ditt digitala möte och få en inblick i olika perspektiv som kan vara viktiga att ha med sig. Utbildningarna kan innehålla både teoretiska och praktiska övningar med förhoppningen att du ska känna dig mer trygg i digitala möten efter avslutad utbildning. Du kan bland annat få lära dig hur du får deltagarna att lyssna, våga föra fram sin åsikt och hur du måste anpassa din kommunikation beroende på gruppens sammansättning.

Vidare är det också viktigt hur du förbereder ditt digitala möte. Här är det av största vikt med en tydlig agenda och att hålla sig till strukturen. Den digitala plattformen kan innebära en viss fördröjning och även hackigt ljud och då är det viktigt med pauser och att säkerställa att alla får prata till punkt.

Läs mer om utbildningarna

I listan hittar du flera utbildningar med tema digitala möten. För att läsa mer om respektive utbildning kan du klicka dig vidare och även göra en intresseanmälan för att få mer information och skicka en bokningsförfrågan.