Visa utbildning.se som: Mobil

Projektledning inom IT

Beetroot Academy
Kort om utbildningen
16 veckor
19 168 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: september 2021 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Engelska
Projektledning inom IT

Kursbeskrivning

Studera projektledning inom IT

Att arbeta inom IT behöver inte betyda att man enbart jobbar med mjukvara. Att leda och hjälpa ett team är otroligt viktig del av IT-världen och det är det projektledning handlar om. Som projektledare har du mycket kontakt med utvecklare men du har också ansvaret för att tillsammans med kunden definiera projektets omfattning och förmedla utvecklarnas framgångar och utmaningar.

Genom denna utbildning kommer du att få förutsättningar för en helt ny karriär. Du kommer att lära dig vilka målen är för en projektledare, skapa budgetar och  utvärdera risker. Du kommer att lära dig om Waterfall och Agil (Agile), filosofier för mjukvaruutveckling och precis som i branschen lägger kursen lite mer fokus på Agil. Du kommer därefter få lära dig Scrum, en nyckelmetod för att kunna applicera Agil-filosofin på verkliga projekt. Under kursens gång kommer du både att få arbeta i projekt själv och i team tillsammans med dina kurskamrater. När kursen är avslutad kommer du ha kunskapen som krävs för att bli certifierad Scrum Master.

Du kommer få lära dig Jira och Trello, två standardverktyg inom branschen när det kommer till projektledning.

Ungefär en tredjedel av kursen kommer ägnas åt mjuka färdigheter så att du efter avslutad utbildning kommer att känna dig bekväm såväl att leda team genom framgång och motgång som att jobba med externa intressenter och kunder.

Målsättning

Efter avslutad utbildning kommer du känna dig bekväm med att leda projekt inom IT, både när det gäller att leda ett team av utvecklare och när det gäller kontakten med externa kunder och beställare. Du kommer ha kunskap om olika metoder för projektledning inom IT-branschen såväl som kunskap om olika verktyg som används för projektledning.

Målgrupp

Det här en kurs för dig som vill starta upp en karriär inom IT och är intresserad av att projektleda genom Agil-filosofi. Du behöver vara van att använda dator och du behöver ha en egen dator eller laptop samt en stabil internetuppkoppling. Då undervisningen sker på engelska behöver du vara bekväm med det (nivå B eller engelska 6).

Kursinnehåll

  • Allmän kunskap om projektet och stadierna i Waterfall Model
  • Agile och dess huvudprinciper
  • Scrum
  • Kultur av DevOps
  • Grunderna för ett effektivt lagarbete
  • Grunderna för att arbeta mot kunder
  • Arbeta med Jira och Trello

Upplägg

Kursen genomförs på halvfart (50% av heltid) under totalt 16 veckor. Kursen sker online och du erhåller diplom efter avslutad utbildning.

Schemat för kursen innehåller två lektioner per vecka, kvällstid. Lektionerna är två timmar långa. Utöver detta kommer du att behöva lägga ungefär tio timmar på självstudier och hemuppgifter. Vi har vårt eget LMS (Learning management system) genom vilket du som student kommer få tillgång till allt kursmaterial (videor, länkar etc).

Den här kursen passar bra för dig som arbetar eller har annan sysselsättning då lektionstiden är förlagd på kvällar och du kan lägga upp tiden för självstudier på det sätt som passar dig.

Kursmaterial

Tillhandahålls vid kursstart. Ingår i kursavgiften.

Språk

Engelska (nivå B eller engelska 6).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledning inom IT, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Tove Arrelid
I liked learning more about agile and getting comfortable with the methodologies, it inspired me in my job. Altough I believe the same amount od content could be held in a shorterst time

Beetroot Academy

Starta din IT-karriär på Beetroot Academy

Beetroot Academy är en svensk skola för IT-utbildning som grundades 2014. Vårt mål är att hjälpa fler starta upp eller utveckla framgångsrika karriärer inom IT och på så sätt överbrygga den brist som idag finns på yrkesverksamma inom IT i...


Läs mer om Beetroot Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Beetroot Academy

Holländargatan 20
111 60 stockholm

 Visa telefonnummer

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 17 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Projektledning inom IT från Beetroot Academy, fyll i dina uppgifter: