Agil projektledning/ Agile Project Management (AgilePM®) Foundation & Practitioner eLearning, inkl. officiella prov

Längd
Egen takt
Pris
13 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill! se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Engelska
Längd
Egen takt
Pris
13 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill! se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Engelska
Från 13 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Agil projektledning - Join the Agile Revolution!

Agil projektledning bygger på idéer från agil programvaruutveckling och tillämpar dem på projektledning. Agila metoder främjar i allmänhet en projektledningsprocess som uppmuntrar intressenternas deltagande, återkoppling, objektiva mätvärden och effektiva kontroller.

Varför är agil projektledning (AgilePM ®) så populär?

Kvalifikationerna för agil projektledning ökar snabbt! Agila utvecklingsmetoder som Scrum dominerar mjukvarubranschen, men de blir alltmer populära även i andra branscher.

När fler företag inför agila metoder söker de efter särskilda agila projektledningsmetoder som kan hjälpa dem. Personer med certifieringar för agil projektledning kan därför få ett högt pris på arbetsmarknaden.

Det finns sex nyckelfaktorer till varför agil projektledning (AgilePM ®) har visat sig vara populärt.

1.Det ger styrning och agilitet.

Agil projektledning (AgilePM ®) bygger på Agile Project Framework (APF), som grundades för över 20 år sedan, och blandar både bolagsstyrningsaspekter och viktiga agila koncept och är särskilt inriktad på projektledare. Författarna till APF var DSDM, en av de grundande undertecknarna av det agila manifestet.


2. Kompromissa aldrig med kvaliteten

Att aldrig kompromissa med kvaliteten är en underliggande princip i Agil projektledning (AgilePM ®). Detta underlättas av att man kommer överens om acceptanskriterier på hög nivå under hela projektets livscykel.


3. Riskhantering

En utgångspunkt i Agil projektledning (AgilePM ®) för att förstå risker är frågeformuläret för projektansatsen. Detta möjliggör en gemensam förståelse för projektrisker och hur de kan minskas.


4. Går längre än produktutvecklingsstrategier

Vanliga agila metoder som Scrum erbjuder produktutvecklingsmetoder, men de tar inte upp projektledning. Agil projektledning (AgilePM ®) går längre än Scrum genom att erbjuda en agil projektledningsmetod.


5. Tydliga roller och ansvarsområden

Agil projektledning (AgilePM ®) tilldelar tydliga roller och ansvarsområden till personer från affärs-, användar-, teknik- och ledningsområdena så att ett effektivt samarbete mellan intressenterna kan uppnås.


6. Inkluderar populära agila metoder

Viktiga agila metoder som MoSCoW, timeboxing och iterativ utveckling ingår i Agil projektledning (AgilePM ®) för att stödja effektiv produktutveckling.

Förändrade krav

Agila metoder erkänner att användarna ofta inte känner till sina krav fullt ut när projekten startar och att de därför sannolikt kommer att ändras under projektets gång. Medan förändrade krav ofta kan vara problematiska i mer traditionella projektledningsmetoder, är agila metoder öppna för förändrade krav.

I agila projekt är tid och kostnad normalt sett fasta beståndsdelar, men projektets krav och omfattning är rörliga. Agila projekt är därför bättre på att leverera i tid än mer traditionella projektförvaltningsmetoder.


Agila metoder fokuserar på stegvisa och iterativa lanseringar av produkter till användare och kunder, där varje iteration eller stegvis lansering ger användaren ännu fler funktioner. Agile kan därför leverera produkter tidigt till användarna, vilket hjälper användarna att bättre förstå och förfina sina krav efter en tid av användning.

AgilePM ® (Agil projektledning) är världens ledande certifiering inom agil projektledning. Kvalificeringen balanserar robust styrning med en samarbetskultur som inspirerar till innovation och förbättrar konkurrensfördelar.AgilePM ® Foundation & Practitioner eLearning utbildning, inklusive officiella prov och certifieringar

Agil projektledning

APMG-International AgilePM ® Agil projektledning-certifieringen riktar sig till dem som arbetar med planering och som behöver vara flexibla. Agil ledning eller agil projektledning är en interaktiv metod för att definiera krav och skapa motsvarande resultat för projekt, vanligtvis inom teknik eller informationsteknik, som kännetecknas av ett stort behov av interaktion och flexibilitet.

Målsättningar

Målet med kursen Agil projektledning (AgilePM) Foundation är att upptäcka och utforska dessa komponenter, principer och processer. Foundation-nivån är också ett krav för att kunna gå vidare till de på varandra följande kvalifikationsnivåerna.

Agil projektledning AgilePM Foundation-kursen är en förutsättning för att få tillgång till nästa kvalifikationsnivå, Agil projektledning AgilePM Practitioner.

Syftet med kursen Agil projektledning (AgilePM) Practitioner är att säkerställa och bekräfta, genom ett godkänt prov, att en kandidat kan påbörja och tillämpa metoden i många fall i verkliga projekt.

Innehåll


Innehåll Agil projektledning - AgilePM Foundation:

 • Vad är agilt? Valet av det lämpligaste tillvägagångssättet;
 • Agil projektledning? Grunderna;
 • Agil projektledning: roller och ansvarsområden;
 • Att förbereda sig för agil projektledning;
 • Agil projektledning: processer och produkter för agil projektledning;
 • Agil projektledning: kommunikationen;
 • Agil projektledning: Prioritering och tidsbokning;
 • Agil kontroll;
 • Agil projektledning: krav, uppskattningar;
 • Agil planering.

Innehåll Agil projektledning - AgilePM Practitioner:

 • Deltagare som anmäler sig till en Agil projektledning - AgilePM Practitioner-utbildning måste ha en grundlig kunskap om ämnena i Agil projektledning Foundation-kursen.
 • Agil projektledning Practitioner-nivån ger anpassning och tillämpning av agil projektledning inom ramen för simulerade fall från den verkliga världen.

Om ni behöver utbildning för mer än en person,
kontakta oss direkt. Vi svarar gärna på era frågor,
välkommen att kontakta oss!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Börja när du vill!

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Engelska

Målgrupp

Vem den riktar sig till:

Det gäller både erfarna projektledare som inte känner till de agila metoderna och de som för första gången tar sig an projektledning.

Kvalifikationsnivån agil projektledning Practitioner rekommenderas särskilt för projektledare. Den är också relevant för resurser som arbetar med planering, utveckling och skapande av ett projekt på det agila sättet.

Kursinnehåll

Denna Agil projektledning - AgilePM Foundation och Practitioner kurs kommer att:

 • Förklara hur man lägger grunden för framgångsrika agila projekt.
 • Förklara hur ett agilt projekt förvaltas.
 • Klargöra de olika ledningsstilar som behövs för framgångsrika agila projekt (jämfört med "traditionella" projekt)
 • Lär dig hur du framgångsrikt tillämpar Agil projektledning AgilePM ® på dina projekt.

Agil projektledning - AgilePM Foundation eLearning kursinformation:

 • 12 lektioner (5 timmars videoinspelning av en ackrediterad lärare)
 • Nedladdningsbara PDF-dokument med detaljerat innehåll (bilder, förklaringar) för varje lektion.
 • Frågesport i mitten av kursen med omedelbar korrigering online.
 • 2 officiella testprov.
 • För att kunna slutföra kursen och förbereda dig optimalt inför provet rekommenderar vi att du ägnar minst 10 timmar åt att studera.


Agil projektledning - AgilePM Practitioner eLearning kursinformation:

 • 15 lektioner (6 timmars videoinspelning av en ackrediterad lärare)
 • Nedladdningsbara PDF-dokument med detaljerat innehåll (bilder, förklaringar) för varje lektion.
 • Övningar och lösningar
  2 officiella testprov
 • För att fullfölja kursen och få en optimal förberedelse för tentamen rekommenderar vi att du lägger ner minst 10 timmar på att studera.
 • Tillgång dygnet runt

Tillgångstid: 240 dagar med tillgång till eLearning-plattformen.

Examen, diplom m.m.

Examen och certifiering agil projektledning:

Gör din Agil projektledning examen när du är redo, när du har tid och var du än är...!!!

Provet genomförs online, vilket ger dig möjlighet att välja om du vill skriva provet hemma eller på kontoret. Det enda som krävs är en dator med internetuppkoppling för provet. Tentamen ingår i detta agil projektledning - AgilePM eLearning-paket. Mycket flexibelt!

AgilePM ® Foundation & Practitioner prov

När du har slutfört online utbildningen för agil projektledning - AgilePM ® Foundation och Practitioner kan du testa dina kunskaper i simulatorn för provtester för Agil projektledning - AgilePM® Foundation och provtesterna för Agil projektledning - AgilePM ® Practitioner. När du uppnår över 60 % kan du anmäla dig själv till de riktiga Agil projektledning - AgilePM ® Foundation- och Practitioner-examina. Agil projektledning - AgilePM ® Foundation- och Practitioner-examen kan avläggas online 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, på en tid och ett datum som du själv väljer. 


Agil projektledning AgilePM Foundation prov

 • Format med multiple choice
 • 50 frågor per papper
 • 25 poäng krävs för att bli godkänd (av 50 möjliga) - 50 %.
 • 40 minuters varaktighet
 • Sluten bok

Agil projektledning AgilePM Practitioner prov

 • Objektiv testning
 • 4 frågor per papper, 20 poäng per fråga 40 poäng krävs för att
  godkänt (av 80 tillgängliga) - 50 %
 • Två och en halv timme
 • Öppen bok (begränsad till Agil projektledning - AgilePM ® -handboken).

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Agil projektledning/ Agile Project Management (AgilePM®) Foundation & Practitioner eLearning, inkl. officiella prov, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Ville Häkkinen
19 jul 2022
Värdefull utbildning

Hittills har jag varit mycket nöjd med kursen från AVC. Jag har ännu inte avslutat hela utbildningen, men i dag har jag slutfört en del av den genom att klara Foundation-examen!...

Visa mer
5/5
Maria Michel
15 jan 2020
Great online course!

The training course was very good. It is, of course, a must to read the whole manual and make sure you understand it, but the course was able to indicate for me where I should f...

Visa mer
Adding Value Consulting AB
Embassy House, Box 24243
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization). Vi har introducerat ett stort antal 'Best Practice'-metoder i Skandinavien. Vi är experter inom utbildning och certifiering. Under åren har AVC förvärvat omfattande kunskap om olika ledningsmetoder, relevant praxis...

Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Highlights