Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Vithet som samhällsstruktur

Anna Adeniji
Kort om utbildningen
90 min
Nästa tillfälle: Kontakta mig - Distans
Distans, Rikstäckande
Kommande starter
Sverige
Kontakta mig

Distans
Kontakta mig

Kursbeskrivning

Det här är en grundkurs som handlar om vithet som samhällsstruktur. Har vita personer en etnicitet? Vad menas med att vita personer har privilegier? Vad betyder vithetsnorm? Kan vita personer diskrimineras? Hur tar sig vithet uttryck i kultur och samhällsliv? 

Föreläsningen presenterar forskning på ett lättillgängligt sätt och ger dig möjlighet att reflektera kring hur vithet påverkar dig i ditt arbetsliv såväl som ditt privatliv. Föreläsningen ges via Zoom och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till föreläsaren. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här föreläsningen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i ämnet men som vill lära dig mer. Du kanske arbetar med verksamhetsutveckling, kundbemötande, ledningsfrågor eller är med i en förening där frågor kring vithet är relevant. Du är troligtvis intresserad av samhälle och identitet. 

Kursinnehåll

  • Begrepp och definitioner
  • Aktuell forskning
  • Samtida exempel
  • Historiska perspektiv

Upplägg

Föreläsningen sker via Zoom. 

Efter föreläsningen finns det möjlighet att ställa frågor till kursledaren via chat. Efteråt får alla deltagare en pdf med presentationen.

Kursledare

Anna Adeniji är en van föreläsare som kan förklara svåra saker på ett tydligt och begripligt sätt. Hon fångar sin publik och förklarar forskning med exempel från såväl populärkultur som vardagligheter och arbetsliv. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Vithet som samhällsstruktur, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Anna Adeniji

Mångfaldsarbete för modiga organisationer

Anna Adeniji är konsult och utbildare inom frågor som rör jämlikhet, inkluderande bemötande och förebyggande av diskriminering. Hon disputerade i ämnet genusvetenskap 2008, och har sedan dess specialiserat sig på frågor om relationer, organisationer, normer, makt och mångfald. Hennes utbildningar...


Läs mer om Anna Adeniji och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Adeniji

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vithet som samhällsstruktur!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar