Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Etnisk diskriminering (grundkurs)

Anna Adeniji
Kort om utbildningen
90 min
Nästa tillfälle: Kontakta mig - Sverige
Distans, Rikstäckande
Kommande starter
Sverige
Kontakta mig

Distans
Kontakta mig

Kursbeskrivning

Tycker du att det är svårt att veta vilka ord du ska använda?

Här får du en grundkurs som handlar om etnisk diskriminering och orden som hänger ihop med det. 

På den här föreläsningen går vi igenom vad etnisk tillhörighet som diskrimineringsgrund betyder. Först går vi igenom skillnaderna mellan diskriminering och andra kränkande rasistiska handlingar som inte tydligt faller under diskrimineringslagen. Sedan går vi igenom begreppen etnicitet, rasifiering, hudfärg samt nationell och utländsk bakgrund, och reder ut skillnaderna mellan dem. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här föreläsningen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i ämnet men som vill lära dig mer. Du kanske arbetar med personalfrågor eller är med i en förening där frågor kring etnisk diskriminering är relevant. Du kanske vill lära dig att förebygga rasism eller helt enkelt få mer kunskap om vad de olika begreppen faktiskt betyder. Eller är du den som andra brukar fråga och du vill vara säker på att du kan svara rätt?

Kursinnehåll

  • Begrepp och definitioner
  • Aktuell forskning
  • Samtida exempel
  • Historiska perspektiv

Upplägg

Föreläsningen sker via Zoom. 

Efter föreläsningen finns det möjlighet att ställa frågor till kursledaren. Efteråt får alla deltagare en pdf med presentationen.

Kursledare

Anna Adeniji är en van föreläsare som kan förklara svåra saker på ett tydligt och begripligt sätt. Hon fångar sin publik och förklarar forskning med exempel från såväl populärkultur som vardagligheter och arbetsliv. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Etnisk diskriminering (grundkurs), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Anna Adeniji

Mångfaldsarbete för modiga organisationer

Anna Adeniji är konsult och utbildare inom frågor som rör jämlikhet, inkluderande bemötande och förebyggande av diskriminering. Hon disputerade i ämnet genusvetenskap 2008, och har sedan dess specialiserat sig på frågor om relationer, organisationer, normer, makt och mångfald. Hennes utbildningar...


Läs mer om Anna Adeniji och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Anna Adeniji

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Etnisk diskriminering (grundkurs)!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar