Utbildning i Grafisk Design

Vill du vara med och forma ditt företags design?

Vill du arbeta med kommunikation genom färger och former? Investera i dig själv med en utbildning inom Grafisk Design! Hitta din utbildning nedan!
Visar 1-25 av 44 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 44 träffar
1
2

Vad är en grafisk design-utbildning?

En utbildning i grafisk design lär dig att kommunicera känslor och budskap genom bilder, former och typografi. Utbildningen ger dig en verktygslåda av färger, bilder, illustrationer, mönster, typografi, och grafiska element som utvecklar ditt sinne för visuell kommunikation.

Huvudsakligen arbetar du i Adobe Creative Cloud (Illustrator, Photoshop och InDesign) men även den klassiska pennan och pappret är användbart för att skissa upp dina idéer.

Vad innehåller en utbildning i grafisk design?

På en grafisk design-utbildning får du djupdyka i den spännande grafiska processen.
Ett typiskt kursinnehåll kan exempelvis bestå av följande moment:

  • Kommunikation med text och bild
  • Bildanalys och bildkomposition
  • Färglära (CMYK, RGB och ICC profiler och PANTONE)
  • Typografi och typsnitt
  • Illustrationer
  • Grafiska element
  • Upphovsrätt
  • Workshops och inlämningsuppgifter

Vilka typer av kursupplägg finns?

Vill du studera grafisk design finns ett flertal olika möjligheter. Du kan välja att gå en fysisk utbildning på en specifik ort. Då ingår oftast lån av dator. Många kursarrangörer erbjuder möjlighet att använda både Mac och Windows som workshopdator under utbildningen. Du kan även läsa en utbildning i grafisk design på distans. Du skickar då in uppgifter och får personlig feedback från dina kursledare. Distanskursen fordrar ofta att du har en egen dator att arbeta med. Arbetar du på en arbetsplats där flera vill lära sig grafisk design och formgivning? Då kan ni köpa in utbildningen som företagsanpassad, vilket gör det möjligt att själva styra över innehåll och kursnivå.

Vem kan gå en utbildning i grafisk design?

En utbildning i grafisk design passar dig som är intresserad av formgivning, grafisk kommunikation och design. Kanske arbetar du redan idag med layout eller formgivning i någon omfattning och vill vässa dina färdigheter i visuell kommunikation? Du kanske i ditt yrke anlitar andra formgivare, byråer eller uppdragsgivare och vill få en bättre förståelse för vilka krav du kan ställa som uppdragsgivare? Kanske är du orutinerad på området men drömmer om att få utveckla din kreativa ådra och kunna arbeta med layout, design och formgivning i framtiden. Oavsett vad finns en utbildning i grafisk design för dig.

Förkunskapskraven kan variera något mellan olika utbildningsarrangörer, så läs noga under “målgrupp” på varje utbildningssida vad som gäller för just den utbildning du är intresserad av.

Vad kan man arbeta med efter en utbildning i grafisk design?

Som grafisk designer använder du olika grafiska tekniker för att förmedla budskap genom bild och text. Du kan arbeta brett med allt som rör visuell kommunikation. Dina arbetsuppgifter kan innefatta att ta fram ett koncept eller idé till en design, att skapa sidlayout, logotyper, förpackningsdesign, webbsidor, annonser, typografi eller arbeta med bildhantering. Vad produkten än är, ger du som grafisk formgivare produkten rätt form och uttryck genom att välja färger, bilder och typografi.

Många som gått en utbildning i grafisk design arbetar sedan på kommunikationsbyråer, tidningar, reklambyråer, bokförlag, tv-bolag, redaktioner eller tryckerier.  Jobbet kan oftast utföras via datorn vilket innebär stora friheter i arbetsort. Av den anledningen väljer många grafiska designers även att arbeta i egen regi som frilans. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨