AI för designers

Längd
12 timmar
Pris
18 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
12 timmar
Pris
18 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: AI för designers

  • AI-verktyg för bild, animation och video
  • Cinematic Prompting
  • Skapa ett “End to End” AI-workflow

På den här intensivkursen dyker vi djupt in i den visuella generativa AI's påverkan på design och hur det kan fundamentalt förändra hela designbranschens arbetssätt. Vad som tidigare var omöjligt är nu möjligt!

Om kursen

Vi lever i en era där AI inte bara assisterar designers, utan även kan agera som en samarbetspartner. Denna intensivkurs handlar om att inspirera, entusiasmera och informera kring dom mest framstående AI-verktygen på marknaden. Samt att tillsammans utforska och orientera oss i hur vi praktiskt kan använda verktygen till vår fördel.

Vi belyser den senaste tekniken inom generativ AI och hur den kan appliceras på områden som Art Direction, moodboards, sömlösa mönster, fotorealistiska bilder, vektorillustrationer, hero-bilder för webben, app- och spelgrafik, sociala medier annonsering, kampanjbilder och mycket mer.

Under kursen kommer du att upptäcka AI-verktygens fulla potential, från att skapa imponerande grafik till att förbättra och anpassa dina befintliga designprojekt. Kursen innehåller praktiska övningar där du får använda AI-verktyg som Midjourney, Krea.ai Photoshop Beta och Leonardo AI för att skapa högkvalitativt visuellt material - från fotorealism till 3D och Vektorer. Genom att arbeta med verkliga case från designvärlden kommer du att få en förståelse för hur AI kan integreras i din kreativa process.

Vi kommer tillsammans undersöka hur vi kan använda den senaste tekniken inom AI filmskapande för att animera våra AI genererade bilder via program så som Runway, Pika labs och Leonardo Motion.

Vem är kursen för?

Kursen är för dig som är grafisk designer, visuell designer, motion designer, UX/UI designer, produkt designer, digital designer, illustratör eller någon form av kreatör som är intresserad av att utforska den transformerande kraften i generativ visuell AI. Om du är ivrig att framtidssäkra din karriär och stanna i framkant av designinnovation, är detta kursen för dig.

Teknik

Vi kommer att utforska en rad verktyg som använder AI för att generera visuellt innehåll baserat på textinput. Dessa verktyg inkluderar, men är inte begränsade till Midjourney, Leonardo AI och Photoshop Beta. Mer information om detta kommer till de som är anmälda innan kursstart.

Kursansvarig

Billy Boman

Product & UX/UI Designer på Billy Boman Design och grundare av Creative AI Studio.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen vänder sig till dig som arbetar som designer/visuell kreatör och är nyfiken på hur du kan ta till dig det senaste inom visuell AI och anpassa det till just din process.
Därför ser vi att du är bekant med verktyg som Adobe CC (Photoshop, Illustrator, After Effects etc) samt Figma eller Sketch och även har eller skaffar dig en basal förståelse för programmet Discord, som i dagsläget innefattar flertalet generative AI verktyg så som Midjourney, Pika Labs och Moonvalley AI.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
22 500 kronor

Studieavgift exkl. moms
18 000 kronor

Kursdatum

Torsdag 22/8 och fredag 23/8, kl 9:00-16:00

Egna studietimmar

ca 1-2 timmar

Det här får du

  • Orientering i de marknadsledande visuella AI-verktygen för bild, animation och video.
  • Cinematic Prompting - ett cinematografisk språk och terminologi i promptar vilket ger dina AI kreationer emotionell tyngd och visuell impact.
  • Verktyg och praktiska insikter av AI-verktyg som låter dig att skapa högkvalitativt visuellt innehåll för allt från webbsidor, appar, hero bilder för kampanjer eller branding projekt, moodboards, storyboards etc.
  • Skala upp ditt AI-innehåll genom andra verktyg så som Topaz Labs, Upscayl eller Pixelbin genom ett komplett “End to End” AI-workflow.
  • Lär dig hur de senaste integrerade AI verktygen i Photoshop och Photoshop Beta kan göra redigering och bildmanipulation enklare än någonsin.
  • Utforska den senaste tekniska utvecklingen i Text to image to Video där du kommer få ta dina Midjourney eller Leonardo skapelser till nästa nivå genom att animera dom genom verktyg så som Pika Labs och Runway AI.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AI för designers, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights