Certifierad Grafisk Designer

Academy Online, Distans
Längd
4 veckor
Pris
23 920 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Alltid öppet
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 veckor
Pris
23 920 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Alltid öppet
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 23 920 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Certifierad Grafisk Designer

Läs en distansutbildning till Certifierad Grafiker på Academy Online

Har du en dröm om att få arbeta med grafisk design? Är färg och form det roligaste du vet? I utbildningen i grafisk design går vi igenom grunderna inom typografi, färg, bild och illustration samt hur dessa olika formelement bäst ska placeras i en layout för att visuellt tala effektivt till din tänkta målgrupp.

Under utbildningen varvas teori med praktik. Varje kurstillfälle inleds med en genomgång av grunderna i det aktuella kursmomentet. Till varje delkurs finns sedan en övning för att förankra den genomgångna teorin. Totalt har utbildningen fyra kursmoduler med tillhörande inlämningsuppgifter. Efter varje inlämningsuppgift får du skriftlig och personlig feedback på det material du har lämnat in. Du går igenom kurserna i ditt eget tempo och arbetar med inlämningsuppgifterna så länge du själv önskar. Vid återkopplingen ser du om du har förstått allt i den aktuella delkursen.

Genom inlämningsuppgifterna och den feedback du får så lär du dig. Även om fokus ligger på inlämningsuppgifterna så är teorin viktig att ha med sig för att kunna göra det bästa av inlämningsuppgifterna och utvecklas inom grafisk design.

Efter utbildningen kommer du att bättre förstå styrkan av god visuell kommunikation. Du får en bred grund att stå på som stödjer dig i din fortsatta karriär. Med nya verktyg från utbildningen kommer du att lättare att ta din idé till en ny visuell form. Efter genomgången utbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och ha en bred förståelse för olika uttrycksmedel som finns inom grafisk design.

Med vårt koncept, där en viktig del av utbildningen är egna övningar och inlämningsuppgifter med personlig feedback så får du en grundläggande introduktion till grafisk design – utbildningen passar både dig som är nyfiken nybörjare eller beställare av form-tjänster. Likaså kan du som är rutinerad formgivare få ny inspiration att komma vidare i din karriär.

I kursen som grafisk designer är det att föredra att man använder programvaror för grafisk design. Exempelvis ADOBE CS programsvit eller likvärdigt program. MS office programvaror är inte att rekommendera då de inte används inom grafisk produktion. I kursen lär vi inte ut programvaror.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

ATT STUDERA TILL GRAFISK DESIGNER INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill

- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon

- Du avgör själv studietakten

- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Du får tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal där du träffar vår kursledare. Du kommer att få ta del av skärminspelade föreläsningar i Powerpoint.

Själva föreläsningsmaterialet har du även tillgång till i kursportalen när det är dags att göra övningsuppgifter och inlämningsuppgifter som skickas in för granskning av vår personal som därefter ger dig feedback.

I kursportalen finns det ett Forum där du kan diskutera och fråga andra kursdeltagare och lärarna om kursinnehållet. Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem samt när du får återkoppling på dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom chat, mail och telefon. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter och inlämningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

KURSPLAN

BAKGRUND

- Presentation av kursledaren

- Den grafiska processen

- Grafisk profil

- SWOT

- Bildanalys

- Designprocessen

- Moodboard

- Workbook

- Workshop

- Inspiration

- Inlämningsuppgift
TEKNISK DESIGN

- Alfabetets anatomi

- Skrift

- Typografi och familjer

- Typsnitt

- Inlämningsuppgift
KREATIV DESIGN

- Färglära, CMYK, RGB och ICC profiler och PANTONE

- Bildanalys

- Bild – objekt eller pixelgrafik

- Raster

- Filformat

- Det gyllene snittet

- Korrektur

- Inlämningsuppgift

PAPPER, TRYCK & BOKBINDERI

- Papperslära

- Tryckteknik

- Efterbehandling

- Repetition

- Inlämningsuppgift

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

När du vill

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Alltid öppet

Målgrupp

Utbildningen är gjord för dig som vill studera var du vill, när du vill och hur du vill. Du har tillgång till kursmaterialet oavsett teknikplattform,t ex stationär dator, laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Eftersom utbildningen bedrivs i din valda studietakt går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Du väljer också själv när du vill starta utbildningen. Inga förkunskaper behövs om det inte anges att du måste ha läst en viss modul eller kurs innan.

Investering

Kursavgiften för utbildningen till Certifierad Grafisk Designer är 29 900 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura med 7 475 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Delbetalning under 12 månader möjlig a 2600 kr/månad.

I kursavgiften ingår:

- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom filmer och skärminspelningar

- Övningsuppgifter

- Inlämningsuppgifter

- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning

- Utfärdande och utskick av examensbevis

Examen, diplom m.m.

Efter godkända inlämningsuppgifter har du uppnått kraven för Certifierad Grafisk Designer.

Video

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Grafisk Designer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Joakim Öhman
18 jan 2024
Mycket bra!

Bäst var helheten och läraren.

4/5
Jessica Kristiansson
12 mar 2021

Eftersom jag jobbat med grafisk design under många år, så var tipsen om moodboard och workbook väldigt bra. Samt typografi genom historien var väldigt intressant.

5/5
Jennifer Pettersson
11 jan 2021
Jag tyckte att allt var mycket bra, väldigt informativt och intressant!

Det bästa med utbildningen var att få göra inlämningsuppgifterna, att få prova på i praktiken efter att ha gått igenom ett visst ämne teoretiskt. Det fick en att få en tydligare...

Visa mer
Academy Online

Välkommen till Academy Online! Academy Online International är ett av Europas ledande företag avseende digitala yrkesutbildningar. Academy Online Sweden erbjuder idag ett 160-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt sätt att studera där...

Läs mer om Academy Online och visa alla utbildningar.

Highlights