Grafisk designutbildning i Göteborg

Utveckla dina kunskaper inom design och formgivning

Med en utbildning i grafisk design får du verktyg för att kunna arbeta med visuell kommunikation inom reklam och marknadsföring, eller inom konst och kreativt skapande. Här finns utbildningar i grafisk design i Göteborg!
Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Mer om utbildning i grafisk design i Göteborg

I Göteborg finns det flera utbildningar inom grafisk design att välja bland. Här kan du välja utbildningar inom flera olika inriktningar och utbildningstyper. Du kan exempelvis läsa enstaka kurser för att bygga på ditt CV eller hela utbildningar som pågår under några veckor. Här finns möjligheten att välja just det du vill vidareutbilda dig inom eller att gå företagsanpassade kurser helt anpassade efter era förkunskaper och mål.

En utbildning i grafisk design syftar till att ge dig grundläggande kunskaper om visuell kommunikation. Du får verktyg för att kunna kommunicera genom bilder, färger, former och typografi. Du lär dig använda designprinciper i olika slags medier såsom trycksaker, förpackningar, bildskärmar och på webben. Du får även kunskap om vilken roll design spelar för användarupplevelsen på webbsidor och andra digitala plattformar. Du lär dig teorier för effektiv kommunikation samt hur du kan förmedla känslor och budskap visuellt. En utbildning inom grafisk design ger dig dessutom grundläggande kunskaper i de vanligaste programmen och verktygen. Vanligtvis lär du dig Adobe Creative Cloud-paketet med program som Illustrator, Photoshop och InDesign.

Att gå en utbildning i grafisk design i Göteborg

I Göteborg är som sagt utbudet av utbildningar inom grafisk design brett. Här kan du välja att läsa grafisk design på distans eller att gå en kurs på några av de mest välkända skolorna inom området, till exempel Berghs School of Communications som erbjuder utbildningar med hög kvalitet med olika inriktningar och längder. Här finns även flera andra utbildare med gott rykte och en bred variation av utbildningar som kan ge dig rätt kunskaper för att arbeta vidare med grafisk design.

Vill du jobba som digital designer? Vill du gå kortare kurser i grafisk design för att utveckla ditt CV? I Göteborg finns flera utbildningar i grafisk design att välja mellan. Det är möjligt att sätta ihop företagsanpassade kurser med syftet att lyfta er visuella kommunikation eller utbilda er inom ett specifikt område, som bildkommunikation eller video. Går du en kurs på egen hand kan det krävas att du visar upp ett arbetsprov eller att du har vissa förkunskaper för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. För mer information om vad som gäller för den kurs eller utbildning du är intresserad av kan du kontakta arrangören.

Exempel på utbildningar inom grafisk design:

  • Grundkurser i Photoshop, Illustrator och InDesign
  • Digital designer
  • Certifierad Art Director / grafisk designer
  • Grundkurs inom UX
  • Interaktionsdesign
  • Webbutveckling

Alla kan gå en utbildning i grafisk design

Har du ett intresse för färg, form och layout och vill fördjupa dig inom visuell kommunikation? En utbildning i grafisk design passar dig som vill arbeta med visuell kommunikation inom reklam och marknadsföring, eller inom konst och kreativt skapande. I Göteborg finns utbildningar som passar dig som redan jobbar med kommunikation men kanske vill specialisera dig inom ett område. Eller vill du jobba heltid med som digital designer? Kanske är det ditt ansvar att beställa grafiska tjänster av en byrå? Oavsett vilka mål eller förkunskaper du har kan en utbildning i grafisk design ge dig värdefulla kunskaper för att utveckla din visuella kommunikation. I Göteborg är utbudet av utbildningar stort, vilken utbildning väljer du?

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨