3D-design

Längd
8 veckor
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
8 veckor
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: 3D-design

 • Rendering med Redshift
 • Polygonmodellering
 • Ljussättning och kameraarbete

Den här kursen ger dig som är art director, grafisk designer eller illustratör en kickstart i 3D-design! Du breddar ditt arbete och erbjudande vilket möjliggör nya spännande uppdrag. Under 8 veckor får du lära dig grunderna i att arbeta med 3D-design med Cinema 4D och renderingsmotorn Redshift.

Om kursen

Samtidigt som 3D-grafik har blivit en allt mer förekommande del i visuell kommunikation har även programmen blivit mer tillgängliga och våra datorer snabbare. Att addera 3D till sitt arbetsflöde har aldrig varit enklare och roligare än idag. Men hur och var börjar jag? Vad är egentligen en polygon och vad behöver jag veta för att kunna göra en bild som ser ut precis sådär som ett fotografi? Och hur kan jag få det att sedan röra på sig? Allt det kommer vi gå igenom i den här kursen.

Under 8 veckor kommer vi lära oss 3D-design från grunden med hjälp av Cinema 4D och en del After Effects. Du kommer få en förståelse för hela produktionskedjan från första storyboard till modellering, riggning och animation för att sedan texturera, ljussätta och rendera med renderingsmotorn Redshift. Vi lär oss om renderingstekniker, färgdjup och filformat för att sedan kunna sätta ihop ihop allting i After Effects för slutleverans. Vi tittar även på tekniker för att skapa simuleringar som tyg och kollisioner. Kursen är grundläggande men förutsätter att du har viss erfarenhet av After Effects, Cinema 4D eller liknande verktyg.

Varje vecka täcker in ett område och avslutas med en uppgift där du själv får testa på att utforska dessa tekniker som du sedan får feedback på. Vid kursens slut kommer du ha en förståelse för hela produktionskedjan.

Oavsett om du vill addera rörliga detaljer till ditt befintliga designerbjudande, bli en bättre beställare och kunna ge relevant feedback på andras arbete, själv producera mockups och renderingar som imponerar på dina kunder eller skapa helt egna bildvärldar, så kommer den här kursen att hjälpa dig.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som idag har goda kunskaper av designarbete och erfarenhet av rörlig grafik, eller liknande tekniker i någon form. Och nu vill du kunna utveckla och addera 3d-design och motion graphics i ditt erbjudande. Vi förväntar oss att du har goda tekniska kunskaper och förmodligen redan skapar enklare motion graphics till dina projekt.

Du kan vara designer som vill lära dig ett nytt hantverk eller art/creative director som vill bättre förstå möjligheterna och teknikerna för att kunna erbjuda 3D-design och motion graphics till dina kunder.

Det här får du

 • Generella kunskaper i Cinema 4D
 • Polygonmodellering 
 • UV-mapping
 • Planera en produktion med storyboard
 • Ljussättning och kameraarbete
 • Skapa shaders och rendera med Redshift
 • Tekniker och filformat för compositing
 • Enklare simuleringar
 • Mograph-verktyget

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om distanskurser på Berghs.

Kursansvariga

Fredrik Forrest

Art Director specialiserad inom rörlig grafik.

Martin Löfqvist

Art Director specialiserad inom rörlig grafik. 

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen förutsätter att du har goda tekniska kunskaper och förmodligen redan skapar enklare motion graphics till dina projekt.
Kursen ges på svenska.

Skicka också med

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida), i vilket du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten. Länka gärna till din LinkedIn-sida.

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
35 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
28 000 kronor

Tillkommande kostnader

Du behöver ha tillgång till Cinema 4D med renderingsmotorn Redshift (utvecklas och säljs av Maxon) samt After Effects men gärna hela Creative Cloud-paketet.

Övrig information

För kursen behöver du ha tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. Videomöten sker i videoverktyget Zoom. I veckan före kursstart får du inlogg till onlineplattformen Canvas.

Kursdatum

Start online den 26/11 kl 13.00-15.00. Avslut online den 28/1 kl 13.00-15.00. Kursen har uppehåll för jul och nyår den 23/12-1/1 och drar igång igen den 2/1.

Däremellan läser du kursen via vår lärplattform Canvas och bestämmer själv när du löser kursuppgifterna under veckan enligt schemalagd inlämning.

Egna studietimmar

ca 10 timmar per vecka

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 november, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om 3D-design, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights