AML-dagen 2024

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till nyhetsdagen som tar upp aktuella uppdateringar kring åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Nyhetsdage leds av advokaterna Björn Wendleby och Amin Bell.

  Arbetet med åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (AML) har blivit allmer aktuell under de senaste åren och ligger högt på agendan hos de finansiella företagen. Bidragande orsaker är bland annat att antalet bedrägerier och annan ekonomisk brottslighet inom finanssektorn har ökat samtidigt som det har skett terroraktioner runtom i världen. Vidare har Finansinspektionen och andra tillsynsmyndigheter gjort uppmärksammade granskningar av etablerade institut och i viss mån skapat ny praxis på området. Det är därför centralt för berörda aktörer att hålla sig uppdaterade på innehållet i regelverket och den praxis som utvecklats den senaste tiden. Under denna kursdag kommer föreläsarna att gå igenom grunderna i AML-regelverket och hur det påverkar företag i finansbranschen. Man kommer även att gå igenom erfarenheter av företagens arbete inom AML-området och Finansinspektionens praxis vid bedömning av företagens interna processer och dokumentation. Vidare berörs nyheter inom området samt förslag till ändringar i regelverket. Som deltagare får du kunskap om:
  • Relevanta regelverk och nyheter på området
  • Hur arbetet för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism bör bedrivas hos finansiella företag
  • Hur arbetet som centralt funktionsansvarig bör bedrivas
  • Relevanta sanktionsbeslut och praxis från Finansinspektionen och andra myndigheter
  • Relevanta ändringar i AML-regelverket
Målgrupp Kursen riktar sig främst till centralt funktionsansvariga, compliance officers och bolagsjurister verksamma inom olika slags finansiella företag som träffas av AML-regelverket, t.ex. kreditinstitut, betalningsinstitut, fondbolag, AIF-förvaltare och värdepappersbolag. Kursen kan även vara relevant för andra personer i verksamheten som i sitt arbete kommer i kontakt med AML-regelverket samt för advokater, revisorer och ekonomichefer. Syfte med utbildningen Som deltagare får du kunskap om relevanta regelverk och aktuella frågor.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

13 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

13 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AML-dagen 2024, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights