Utbildningar för fastighetsmäklare på distans

Visa upp dina nya kunskaper

Vill du studera till fastighetsmäklare eller jobbar du som fastighetsmäklare och vill vidareutveckla dig? Då har du hittat rätt! Här har vi samlat fastighetsmäklarutbildning på distans för dig som letar efter en flexibel utbildning.
Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Mer om fastighetsmäklarutbildningar på distans

Älskar du bostäder och vill jobba med försäljning? Då är jobbet som fastighetsmäklare helt rätt för dig! För att klara av jobbet som mäklare krävs kunskap om bostäder och olika byggtekniker men även en stor social förmåga. Självklart är försäljning av hus och lägenheter den stora delen av jobbet men det ingår även en stor del relationsbyggande samt kontorsarbete. Så om du är en social kompetent person som älskar både försäljning och marknadsföring är detta jobb perfekt! Fler arbetsuppgifter som ingår är att kontakta potentiella kunder, formulera bostadsannonser, hålla i visningar samt skriva avtal m.m. 

Det finns flera utbildningar som gör det möjligt för dig att bli fastighetsmäklare på distans. Detta ger dig en flexibel möjlighet att ta till dig de kunskaper som krävs oavsett var i världen du befinner dig. Här finns möjlighet att läsa hela den 2-åriga utbildningen eller så finns kompletterande kurser för dig som vill kompetensutveckla dig som mäklare. Här finns kurser såsom fel i fastighet, lagen om penningtvätt samt servitut och tomträtter. 

Vad gör en mäklare?

I mäklaryrket ingår många olika arbetsuppgifter med allt från att marknadsföra en bostad och arrangera visning till att sköta budgivning inklusive förhandling och skriva de avtal som krävs. De bilder som ska finnas med i bostadsannonsen kan antingen du som mäklare ta, alternativt så anlitar du en fotograf. Hur du går tillväga styrs ofta av den mäklarbyrå som du är anställd på.  

När du slutfört din fastighetsmäklarutbildning kommer du antagligen ta anställning på en mäklarbyrå där det finns standardiserade arbetsprocesser med avtal och bra stöd för dig som nyanställd. Mäklaryrket har sin grund i sociala kontakter och relationsbyggande är viktigt. De flesta som ska sälja sin bostad vill anlita en mäklare som andra rekommenderat samt en mäklarbyrå med gott rykte. Byråns status i kombination med ditt personliga varumärke blir avgörande för hur framgångsrik du kan bli som mäklare. 

Fastighetsmäklarutbildningar

För att bli fastighetsmäklare krävs en godkänd 2-årig utbildning. Utöver behörighet behöver du inga speciella förkunskaper för att bli antagen till utbildningen. När du avslutat din utbildning inklusive 10 veckors praktik behöver du erhålla en ansvarsförsäkring. Utöver det ska du även betala en årlig avgift till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) som hanterar alla frågor kring mäklarregistrering, tillsyn och disciplinära åtgärder. 

Det finns även möjlighet att komplettera utbildningen med ytterligare 1 års studier och på så vis erhålla en ekonomie kandidatexamen. 

Att utbilda sig till fastighetsmäklare innefattar att lära sig om många olika områden då yrket kräver breda kunskaper inom fastighet, försäljning och marknadsföring. Ämnen som tas upp under utbildningen är exempelvis:

  • Lagstiftning och normer
  • Grundläggande ekonomi
  • Fastighetsförmedling och värdering
  • Redovisning och redovisningssystem
  • Skatterätt
  • Kostnads- och intäktsanalys
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer