Effektiva möten

Få bukt på meningslösa möten och gör dem effektiva

Tar mötena på din arbetsplats mycket tid och upplevs ineffektiva? Det kan du ändra på! Här kan du hitta utbildningar i effektiva möten så att du kan bidra till att förbättra möteskulturen och göra mötena meningsfulla på arbetsplatsen. 
Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om effektiva möten 

Upplever du att mötena på din arbetsplats är meningslösa och ineffektiva? Möten kan ta upp en stor del på en arbetsplats och är viktiga för att diskutera, dela idéer och åsikter samt för att fatta beslut. Dock kan det ibland upplevas som att mötena inte tillför så mycket och istället tar tid och resulterar i att inte medföra något. Om möteskulturen på ett företaget är djupt rotad och alltid sett likadan ut kan det vara svårt att bryta mönstret och skapa en ny möteskultur. Men det går!  

Att gå en utbildning i effektiva möten kommer bidra till att du kan förändra genomförandet av mötena på företaget i en positiv riktning. Du får med dig metoder och verktyg för att uppnå möteseffektivitet och bli säker i din roll som mötesledare.  

Vad är ett effektivt möte?  

Det finns flera olika slags möten som antingen ska informera om någonting eller där ni jobbar fram någonting tillsammans. Vad mötet än handlar om bör det finnas ett tydligt syfte. Du behöver också tänka igenom vilka personer som verkligen behöver vara på mötet så att även deltagarnas syfte uppnås. De behöver veta varför de är där och vad som förväntas av dem på mötet.  

Innan mötet startar bör det vara tydligt vad som ska tas upp. Under mötet gäller det att hålla sig till en dagordning för att effektivisera mötet och det är också väldigt viktigt att ha en mental närvaro för att det ska kännas meningsfullt.  

För att ett möte ska upplevas effektivt och givande kan det även vara bra med en kort utvärdering. Vad gick ni igenom? Vad kan förbättras till nästa gång? På så sätt vet ni hur mötena kan effektiviseras framöver.  

Vad får du lära dig på en utbildning i effektiva möten? 

Vanligt förekommande innehåll på en utbildning i effektiva möten kan vara bland annat: 

  • Olika typer av möten 
  • Varför, vad, vem, när, var, hur? 
  • Att bygga förtroende 
  • Konsten att hålla fokus i mötet 
  • Att komma till beslut – att följa upp 
  • Smarta mötesmetoder 
  • Få alla engagerade 

Vem kan gå en utbildning i effektiva möten? 

En utbildning i effektiva möten är för dig som deltar i eller leder möten och vill förbättra din mötesteknik. Du kan vara chef, ledare eller personal som vill utveckla möteskulturen på företaget.  

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer