Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Datamodellering & BI-plattformar

IHM Korta YH, Distans
Längd
20 veckor
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Längd
20 veckor
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

IHM Korta YH

IMPLEMENTERA BUSINESS INTELLIGENCE I DITT FÖRETAG

Genom kursen lär du dig att designa och implementera datamodeller, använda moderna dataplattformar och visualisera data på ett sätt som stöder affärsbeslut och hållbar tillväxt.

I en alltmer datadriven värld blir förmågan att förstå och hantera stora datamängder avgörande för att fatta strategiska affärsbeslut.

Utbildningen "Datamodellering & BI-plattformar" är utformad för yrkesverksamma som vill fördjupa sina kunskaper inom datahantering och Business Intelligence (BI). Genom kursen lär du dig att designa och implementera datamodeller, använda moderna dataplattformar och visualisera data på ett sätt som stöder affärsbeslut och hållbar tillväxt.

DET HÄR ÄR EN KORT YH-KURS

IHMs korta YH-kurser är kostnadsfria, flexibla, på deltid och distans och skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. YH-kurserna riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning där det passar dig. Dessutom kan du flexibelt bestämma ditt schema efter dina preferenser och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett sätt att prova något nytt - utan en paus i din karriär.

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola, eller motsvarande) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet - var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 oktober, 2024

 • Korta YH-utbildningar
 • Distans

Så ansöker du

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall kunna bedömas:

 • Fullständigt gymnasiebetyg
 • Beskrivning av din yrkeserfarenhet

Behörighet

Gymnasieexamen med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

Godkänt betyg i Engelska 6 och Svenska 2, eller motsvarande.

Minst två års yrkeserfarenhet på heltid inom digital analys, IT och/eller närliggande områden.

Kursinnehåll

 • Datavisualisering: Processen att analysera olika dataobjekt, visualiseringstekniker, interaktiva rapporter och dashboards, visualisering för hållbarhet.
 • BI-plattformar: Ekosystemet och kategorisering av BI-verktyg, val av verktyg, integration av data från olika källor, användning av verktyg som Tableau, Power BI och Qlik.
 • Datamodellering: Analysera och organisera data, modeller och scheman, tekniker för hantering av stora datamängder, modern data stack (MDS).
 • Molnlösningar: Datamodellering för molninfrastruktur, data warehouse, ETL vs. ELT, dataflöden och dataplattformar i molnmiljöer.
 • Beslutsstödssystem och AI: Optimering och simulering med AI, optimering av resursanvändning, riskhantering och förutsägelser.
 • Framtida hållbarhetsutveckling med AI: Hållbarhetstrender, autonoma system och robotar, AI och cirkulär ekonomi, affärsinnovation och konkurrenskraft, utmaningar och hinder.

KURSUPPLÄGG

 • Förinspelade teorifilmer från ansvariga lärare på kursen
 • Schemalagda valfria workshops på dagtid (spelas ej in)
 • Digitalt studiematerial
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
 • Examinationer sker individuellt på distans för respektive delkurs
 • Eventuellt tillkommer kurslitteratur

Alla studerande startar kursen samtidigt men du väljer själv när vilken tid i veckan det passar dig att studera. Schemalagda tillfällen med lärare är inte obligatoriska men en stor del av pedagogiken på IHM Yrkeshögskola bygger på egna erfarenheter från lärare och kursdeltagare. Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Investering

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna effektivt hantera och analysera data, använda BI-verktyg för att skapa interaktiva visualiseringar och rapporter, samt integrera dessa lösningar i molnbaserade miljöer.

Du får en djup förståelse för hur data kan omvandlas till värdefulla insikter som driver affärsstrategier och förbättrar operativa processer. Utbildningen förbereder dig för att ta en ledande roll i datadrivna projekt och stödja organisationens övergripande affärsmål.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Datamodellering & BI-plattformar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
IHM Korta YH
Fabriksgatan 25
41250

Hitta din korta YH utbildning på IHM Yrkeshögskola!

När du läser en kort YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma...

Läs mer om IHM Korta YH och visa alla utbildningar.

Highlights