Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Lär dig lågaffektivt bemötande

Vad är lågaffektivt bemötande och hur kan du använda dig av det? Vi hjälper dig att reda ut vad det innebär och hur det kan vara en användbar teknik för att skapa lugna och effektiva samtal och sammanhang. 

Vill du lära dig om hur du kan bemöta dina medmänniskor på ett icke-konfrontativt och lugnande sätt? Lågaffektivt bemötande är en metod som används i flera olika situationer för att skapa en hälsosam och lugn miljö. Metoden fokuserar på hur du på bästa sätt bemöter någon i kris. Målet är att undvika konfrontativa situationer genom att tänka på bland annat kroppsspråk, ögonkontakt och tonläge. 

Lär dig mer om lågaffektivt bemötande

Vad betyder lågaffektivt bemötande?

Lågaffektivt bemötande är en metod som syftar till att vara icke-konfrontativ. Genom att bemöta människor i affekt, alltså som upplever en stark känsla, på ett lugnt sätt är förhoppningen att det ska smitta av sig och personen som upplever den starka känslan i sin tur också ska bli lugn. Utbildningar inom lågaffektivt bemötande lär dig utveckla metoder för att undvika att konflikter blossar upp samt hur du behåller lugnet och utvärderar situationer i efterhand. 

Hur du kan använda lågaffektivt bemötande

Inom vården används ofta metoden för att ge personalen verktyg att hantera problematiska och obehagliga situationer. Även inom skolan kan metoden användas för att bemöta barn och unga på ett lugnande vis. Lågaffektivt bemötande kan dock vara användbart för alla som arbetar med människor. 

Utbildningar inom lågaffektivt bemötande

Det finns flera olika utbildningar inom lågaffektivt bemötande. Om du jobbar inom vården finns det flera utbildningar som fokuserar på hur du kan använda metoden inom ditt yrke. Vissa aktörer erbjuder generella utbildningar som lär dig om metoden oavsett vilken bransch du arbetar inom. Oavsett är lågaffektivt bemötande en mycket lärorik och intressant metod för dig som vill lära dig att bemöta dina medmänniskor på ett lugnt vis och motarbeta konflikter.

Hitta din utbildning inom lågaffektivt bemötande

Senast uppdaterad: 22 nov 2022
Gabrielle Längbo
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-11-27

Topp 15: hetaste kompetenserna för jurister 2020

Jurister, se hit! Vi på utbildning.se har än en gång gjort en djupdykning bland platsannonser för jurister för att hitta de mest attraktiva kompetenserna på arbetsmarknaden just nu. Klicka här för att få inblick i årets 15 hetaste kompetenser hos jurister!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-02-15

Topp 20: Hetaste IT-kompetenserna 2017

utbildning.se har undersökt över 1 500 aktuella jobbannonser i syfte att kartlägga vilka egenskaper som just nu är de mest efterfrågade vid rekrytering av mjukvaru-, spel- och systemutvecklare. Årets undersökning visar att kunskaper i agila arbetsmetoder är fortsatt eftertraktat av arbetsgivarna. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-06-03

Regeringen vill betala er kompetensutveckling

Den 17 december 2020 bestämde regeringen att företag vars anställda är korttidspermitterade kan få ekonomiskt stöd för att täcka stora delar av kompetensutvecklingskostnader. Det innebär att ditt företag inte bara klarar av krisen vi befinner oss i, utan har möjlighet att gå ur den ännu starkare.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!