24 sep 2021

Vidareutbildning för ekonomer

Vidareutbildning för ekonomer

Ekonomer finns verksamma i alla branscher och vad arbetet består av varierar beroende på vilken inriktning du valt. Det allra viktigaste är att du som ekonom har ett intresse och en fallenhet för att analysera olika slags ekonomiska sammanhang.

Förslag på vidareutbildning för dig som ekonom

Det blir allt vanligare med internationella företag med annat koncernspråk än svenska. För ekonomer som vill arbeta på internationella företag eller öppna upp för en karriär utomlands är det bra att läsa en utbildning i affärsengelska. 

Mycket av ekonoms arbete består av analys. Genom att vidareutbildas inom avancerad Excel kan analysarbetet för ekonomer underlättas. Att delta i en ledarskapsutbildning passar dig som vill ta dig an en ledande position på din arbetsplats. Du kan välja att antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs där du får fokusera på exempelvis coachande ledarskap eller konflikthantering. Har du nyligen tagit dig an en chefsroll på din arbetsplats finns det ledarskapsutbildningar som riktar sig just mot nya chefer.

Arbetet som ekonom kan stundtals vara stressigt och det är viktigt att du kan arbeta fokuserat även under tidspress. Om du som ekonom vill bli bättre på att hantera stress och planera din arbetsdag kan en kurs inom personlig effektivitet eller stresshantering vara något för dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att vidareutbildas som ekonom, antingen för att bredda dina kompetenser eller bli ännu bättre på din egen inriktning, gör att du kan ta dig an ännu mer avancerade arbetsuppgifter och underlättar för dig som vill byta arbetsplats eller uppdrag.

Ett första steg när du bestämt dig för att vidareutbildas i din roll som ekonom är att ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om en policy finns kan det betyda att du får utbildningen betald av arbetsgivaren eller att du får ta ledigt i några dagar för att vidareutbildas. När du väljer utbildning bör du först fundera över vilka områden du skulle kunna utveckla. Tala med dina kollegor och din chef, kanske har de tips på utbildningar de deltagit i som varit bra och som kan passa även dig.

Framtidsutsikter

Hur framtidsutsikterna för ekonomer ser ut kan variera beroende på vilken bransch du är verksam inom och vilken inriktning du har. Genom vidareutbildning är det möjligt för dig som ekonom att bredda dina kunskaper och därmed bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Relaterade yrken


« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom ekonomi
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för Industridesigner

Som industridesigner formger du olika typer av industriprodukter – det kan handla om allt från brödrostar till bilar. Målet för industridesignern är att ta fram en produkt som fungerar väl i sitt sammanhang och som har en genomtänkt estetik. I arbetet tar du som industridesigner både fram helt nya produkter och vidareutvecklar även redan existerande produkter som redan finns på mark ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för mäklarassistenter

Det finns flera olika vidareutbildningar att välja bland för dig som mäklarassistent. Arbetet som mäklarassistent ställer höga krav på din förmåga att strukturera din tid och att prioritera dina olika arbetsuppgifter.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för behandlingsassistent/socialpedagog

I rollen som behandlingsassistent, behandlingspedagog eller socialpedagog arbetar man med personer som lider av olika psykosociala problem. Yrket är psykiskt krävande, men det är ett arbete som ger mycket tillbaka för den som vill engagera sig i andra människor. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!