24 sep 2021

Vidareutbildning för dig som civilekonom

Vidareutbildning för dig som civilekonom

Med en civilekonomexamen kan du arbeta med många olika typer av jobb, såväl i det privata näringslivet som inom stat, kommuner, landsting och intresseorganisationer. Vanliga arbetsuppgifter för en civilekonom är budgetering, marknadsföring, försäljning, redovisning och revision. Din yrkestitel vara exempelvis controller, inköpare, försäljare, projektledare, redovisningsekonom eller revisor. Dessutom är många företagsledare civilekonomer.

Förslag på vidareutbildning för dig som civilekonom

För dig som civilekonom är möjligheterna till kompetensutveckling många. Du kan välja att bygga på dina redan befintliga kunskaper inom ekonomi genom att gå en kurs i exempelvis ekonomistyrning, bokföring eller affärs- och verksamhetsutveckling.

Arbetar du, eller vill du arbeta, i en ledande befattning kanske du är i behov av en vidareutbildning inom ledarskap. På en sådan utbildning kan du få möjlighet att analysera dig själv som chef  samt lära dig om olika ledarstilar, roller och strategier, samtidigt som du får chans att utbyta erfarenheter med andra chefer. Under en ledarskapsutbildning kan du också lära dig mer om konflikthantering, målstyrning och hur du motiverar dina medarbetare.

Många internationella företag har ett annat koncernspråk än svenska, vilket ställer krav på de anställdas språkkunskaper. Att kunna tala andra språk än svenska öppnar också upp för en internationell karriär. På utbildning.se har vi exempelvis ett brett utbud av kurser i affärsengelska. Oavsett språk är det alltid viktigt att du kan göra dig förstådd och kunna hålla övertygande presentationer. En kurs i retorik eller presentationsteknik kan hjälpa dig att utvecklas inom detta område.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att gå en vidareutbildning kan öka din attraktionskraft på arbetsmarknaden och underlätta för dig som vill bli befodrad. Att kombinera heltidsarbete med studier kan dock vara en utmaning. Det krävs att du är engagerad och planerar din tid väl. Idag blir e-learning – studier på distans via nätet – allt vanligare. Kanske kan en sådan leveranstyp vara en lösning för att få tiden att gå ihop?

För att hitta rätt utbildning bör du först fundera över de områden du skulle vilja bli bättre på och vilka kompetenser du behöver för att kunna utvecklas vidare i din yrkesroll. Om du är osäker på vilken slags utbildning som kan gynna din karriär är det bra att tala med din chef eller dina medarbetare. Kanske har någon av dina kollegor läst en utbildning som var särskilt lärorik som de kan tipsa dig om.

Relaterade yrken


« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom ekonomi
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-04-19

8 tips på hur du bygger ditt personliga varumärke!

Är du en av dem som har ditt CV på en dammig floppy disk i en gammal skrivbordslåda tillsammans med andra reliker från 90-talet som bara längtar efter en skjuts till återvinningen? Ok, där ligger den förvisso bra till om du gör en utskrift av den och börjar skicka den med snigelpost till potentiella arbetsgivare. Tyvärr är det med största sannolikhet inte nyckeln till framgång, men lugn, här är v ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för IT-konsult

Utöver tekniska kompetenser är det som IT-konsult bra att ha en förmåga att snabbt sätta sig in i nya miljöer och en förmåga att arbeta effektivt och strukturerat. Det kan även vara en bra idé att vässa sin förmåga att hålla övertygande och pedagogiska presentationer samt hur man på bästa sätt driver och ror stora projekt i hamn.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för kranförare

Det är viktigt att du som kranförare har kunskap och intresse för teknik samt att du har god koncentrationsförmåga. Det är viktigt att du som kranförare vet hur du ska göra för att genomföra ditt arbete på ett tryggt och säkert sätt.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!