28 sep 2021

Vidareutbildning för statistiker

Vidareutbildning för statistiker

Statistiker arbetar inom mängd olika områden i samhället med att planera, utreda, genomföra och tolka statistiska undersökningar. Ofta är du som statistiker med och tar fram viktiga underlag för beslut.

Förslag på vidareutbildning för dig som statistiker

Som statistiker handskas du i ditt arbete med stora mängder information. Ur detta material är det inte bara viktigt att du har förmåga att plocka fram det väsentliga. Du bör även kunna presentera det på ett pedagogiskt sätt så att även de som ska ta del av informationen, såsom media och allmänhet,  kan ta till sig och förstår resultatet. Om du känner att du skulle kunna utveckla din pedagogiska förmåga och bli bättre på att få fram ditt budskap – muntligen eller skriftligen – kan en kurs i presentationsteknik, retorik, pedagogik eller kommunikation vara till hjälp.

Det är vanligt att statistiker vid undersökningar arbetar i en projektgrupp tillsammans med specialister på ämnet för den aktuella undersökningen. Om du vill stärka din kompetens i att jobba i projekt finns det ett brett utbud av olika utbildningar inom projekt och projektledning att välja bland.

Som statistiker är det även viktigt att du hänger med i utvecklingen av standardprogram för databearbetning. Vill du uppdatera dina kunskaper inom detta område kan det vara en god idé att gå en kurs inom databashantering.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Är du statistiker och vill läsa en vidareutbildning? En bra början kan då vara att ta upp frågan med din chef. Ett annat tips är att ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan det  innebära att du kan får möjlighet att ta ledigt från arbetet ett par dagar för att vidareutbildas eller att din arbetsgivare betalar för utbildningen. Ett alternativ kan vara att gå en distansutbildning som går att kombinera med ditt arbete. Idag finns ett allt större utbud av distansutbildningar, så kallad e-learning.

Framtidsutsikter

Den framtida arbetsmarknaden för statistiker ser enligt SACO-rapporten Framtidsutsikter mycket ljus ut. Redan idag kännetecknas arbetsmarknaden för statistiker av liten konkurrens, vilket enligt rapporten kommer vara fallet även år 2020.Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 28 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för miljö- och hälsoskyddsinspektör

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör ansvarar du för det kommunala miljö- och hälsoskyddsarbetet, inklusive djur- och livsmedelstillsynen. Miljö- och hälsoskyddsinspektörer kontrollerar att restauranger, bensinstationer, industrier, vattenverk och enskilda avloppsanläggningar följer uppsatta lagar och förordningar.  I arbetet som miljö- och hälsoskyddsinspektör håller du även ko ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-14

Vidareutbildning för tandsköterska

Som tandsköterska kan du välja att specialisera dig på tandkirurgiska operationer, tandreglering eller arbeta i skola och förskola. Om du arbetar i skola eller förskola består arbetet till stor del av att på ett pedagogiskt sätt berätta för barnen och ungdomarna om vilken av god munhälsa och om fluorsköljning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för processoperatör

Det är viktigt att du som processoperatör är duktig på att samarbeta och att du har ett intresse för teknik. Eftersom processoperatörens arbete dokumenteras skriftligt är det nödvändigt att du är duktig på att kommunicera, både skriftligt och muntligt.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!