28 sep 2021

Vidareutbildning för redovisningsekonomer

Vidareutbildning för redovisningsekonomer

Redovisningsekonomen är en ekonom med spetskompetens inom ekonomisk redovisning och bokföring för de olika ut- och inbetalningarna i företaget. Som redovisningsekonom ser du till att exempelvis moms och skatt betalas i rätt tid och att årsbokslutet görs i slutet av året. Som redovisningsekonom är det bra att vara noggrann och tycka om att arbeta med siffror.

Förslag på vidareutbildning för dig som redovisningsekonom

Många internationella företag har ett annat koncernspråk än svenska, vilket ställer krav på de anställdas språkkunskaper. Att kunna tala andra språk än svenska öppnar också upp för en internationell karriär.

Redovisningsekonomen kan även välja att fördjupa sig i bokföring. Under de mer avancerade bokslutskurserna kan du exempelvis lära dig hur du värderar tillgångar och få kunskap om nya regelverk. Tänk på att det sändigt kommer nya lagar och regler, vilket innebär att du måste utbilda dig under hela din karriär för att hålla dina kunskaper aktuella.

Om du precis blivit befordrad eller siktar mot en chefsroll passar en utbildning inom ny som chef som förberedelse inför de nya ansvarsområdena. Lär dig exempelvis konflikthantering, målstyrning och hur du motiverar medarbetare.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att vidareutbildas kan öka dina möjligheter till jobb och förenkla för dig som vill bli befordrad, men för att arbeta samtidigt som du läser en utbildning krävs att du är engagerad och planerar din tid väl. När du bestämt dig för att vidareutbildas är det bra att först ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling, kanske finns det en avsatt summa som du kan använda för att finansiera din utbildning.

För att hitta rätt utbildning bör du först fundera över de områden du skulle vilja bli bättre på. Om du är osäker på vilken slags utbildning som kan gynna din karriär är det bra att tala med din chef eller dina medarbetare. Kanske har någon av dina kollegor läst en utbildning som var särskilt lärorik som de kan tipsa dig om.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass bedöms redovisningsekonomer ha goda möjligheter till jobb, både på kort och på lång sikt. Genom att skaffa dig goda kunskaper om olika slags ekonomisystem ökar du dina möjligheter till jobb ytterligare.

För några år sedan var det vanligt att redovisningsekonomer endast hade gymnasial utbildning. Detta håller på att ändras och många arbetsgivare efterfrågar idag personer med eftergymnasial utbildning. För behålla din konkurrenskraft på arbetsmarknaden är det bra du vidareutbildas, även om du haft rollen som redovisningsekonom länge.

Relaterade yrken


« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom ekonomi
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 28 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för ekonomichef

Du som ekonomichef kan vara verksam inom alla branscher och vilka slags arbetsuppgifter du har kan variera. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ta ansvar för arbetsplatsens ekonomiförvaltning och stödja företagets verksamhet. Det allra viktigaste är att du som ekonomichef är en duktig ledare och har ett intresse och en fallenhet för att analysera de olika slags ekonomiska sammanhang du kan möt ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för copywriter

En copywriter arbetar ofta på en reklambyrå eller på frilansbasis och ansvarar för att utforma textmaterial för bland annat reklamkampanjer. Copywritern behöver ha en god känsla för ord och kunna formulera texter som både väcker intresse och får mottagaren att förstå budskapet. Det allra viktigaste för copywriters är att vara duktiga på att skriva och formulera lättbegripliga, intressanta och nytä ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för polis

Om du som polis vill bli ännu bättre på ditt jobb kan du välja att läsa en ledarskapsutbildning. Med en ledarskapsutbildning i bagaget kan du ta dig an en chefsroll på din arbetsplats, men att ha de rätta ledaregenskaperna är även bra för poliser som inte siktar mot en anställning som chef.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!