04 okt 2021

Vidareutbildning för transportledare

Vidareutbildning för transportledare

Som transportledare har du ansvar för bland annat ruttplanering vilket betyder att du ska schemalägga i vilken ordning olika gods ska hämtas och levereras för att kunna uppnå bästa möjliga effektivitet. Kraven på att transporter sker snabbt ökar allt mer. Om en körning blir fullastad och mer gods ska levereras måste transportledaren snabbt hitta en ny lösning så att godset kommer fram i tid.

Som transportledare kan du arbeta på flera olika arbetsplatser och inom olika branscher. Det kan vara på en distributionsavdelning, på olika transportföretag, vid flyget, vid järnvägen, på ett taxiföretag eller vid lokaltrafiken.

Förslag på vidareutbildning för dig som transportledare

Det gäller att du som transportledare kan hålla många bollar i luften samtidigt och kan hantera ett högst arbetstempo, fundera därför om en kurs i stresshantering kan vara något för dig.

Som transportledare har du mycket kundkontakt och det är därför viktigt att du förstår viken av god kundservice och har en stark kommunikativ förmåga. En kurs i personlig effektivitet kan också vara på sin plats då yrket ofta innebär att man ska kunna ta hand flera saker samtidigt och organisera transporter på effektivaste sätt.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass har transportledare medelgoda jobbmöjligheter det närmaste året. För personer som redan arbetar inom branschen och som har rätt utbildning är chanserna större till jobb. Det kommer vara en stabil efterfrågan på transportledare inom det kommande året. Arbetsmarknaden påverkas mycket av hur det ekonomiska läget inom industrin, byggverksamheten och handeln. Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 04 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för IT-konsult

Utöver tekniska kompetenser är det som IT-konsult bra att ha en förmåga att snabbt sätta sig in i nya miljöer och en förmåga att arbeta effektivt och strukturerat. Det kan även vara en bra idé att vässa sin förmåga att hålla övertygande och pedagogiska presentationer samt hur man på bästa sätt driver och ror stora projekt i hamn.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för gymnasielärare

Trots att läraren ofta undervisar självständigt ställer arbetet höga krav på din samarbetsförmåga. Du arbetar ofta tätt med övriga lärare, skolläkare, kuratorer eller studie- och yrkesvägledare. Ofta arbetar gymnasielärare i arbetslag där det är möjligt för dig att lyfta frågor och synpunkter som uppkommit i din undervisning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-04

Vidareutbildning för testledare

Mycket av testledarens arbete består i att planera inför lanseringen av nya datasystem. Eftersom arbetet ofta genomförs i team och testledaren vanligtvis har ett antal underställda testare behöver du ha en god samarbetsförmåga och kunna förstå hur datasystem är uppbyggda.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!