Visa utbildning.se som: Mobil

MBA-stipendiet 2020

Få ditt livs utmaning finansierad med ett MBA-stipendium!

Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till ett MBA-stipendium på Handelshögskolan i Stockholm, värt 495 000 kr. 

Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm enormt meriterande. SSE MBA Executive Format ger dig en möjlighet att öka dina kunskaper och färdigheter vad gäller att leda och utveckla företag och organisationer. Under programmets gång jobbar du genomgående i både stora och mindre lärprojekt som ger direkt effekt i din organisation.

Utbildningen startar 27 januari 2020 och genomförs på deltid under 18 månader, parallellt med ordinarie arbete. Under utbildningen görs också studieresor utomlands. 

 

Ansökan till MBA-stipendiet 2020 är avslutad. Vinnaren kommer att presenteras i oktober. 

Läs mer om MBA-stipendiet och tidigare stipendiater

 

För att bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande 180 högskolepoäng, minst fem års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska och att arbetsgivaren stödjer deltagandet i utbildningen. 

Har du sökt stipendiet tidigare år men inte fått det är du givetvis välkommen att ansöka igen. Missa inte möjligheten att få ditt livs utmaning finansierad.

De som går vidare i urvalsprocessen, max femton personer, skickar in en komplett ansökan till SSE MBA Executive Format. Av dessa väljs fem finalister som kallas till test och intervju. Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm.

For information in English, click here

Möt förra årets MBA-stipendiat Maria Smith:

“För mig handlar hållbarhet om omtanke. Att på något sätt se någonting större än sig själv.”

Maria Smith MBA stipendiet 2019

Maria Smith är 43 år, har sina rötter i Norrland, men bor nu i Stockholm med sin man och två döttrar. Hon började på Ica år 2007 och verkar nu som chef för deras hållbarhetsstrategi och utveckling.

Grunden till Marias drivkraft är att hon sedan barnsben alltid har brytt sig om annat, mer än sig själv. Hon har alltid tänkt större och utanför sin egna bubbla.

Maria säger att detta är något som människor generellt sätt är bra på, men att det på något vis glöms bort i dagens samhälle. Hållbarhet och miljöfrågor är personligen viktigt för Maria eftersom hon strävar efter att göra skillnad, vare sig det är i stora eller små proportioner. Hon påstår att det är en ödesfråga, att vi har byggt ett samhälle som inte kommer hålla i längden.

– Det handlar inte om att planeten kommer gå under. Planeten kommer överleva, även utan oss. Men vi som människor…

 

Läs hela intervjun med Maria Smith

Namn: Maria Smith

Gör: Senior Manager Corporate Responsibility Strategy & Development på ICA Sverige AB och vinnare av SSE MBA Scholarship 2019

Förhoppningar på MBA-programmet: Bli mer affärsmässig och professionell, kunna förstå det kommersiella näringslivet och lättare kunna koppla det till sitt eget uppdrag. Få lärdom i hur man sätter finansiella siffror på det hela, för att se hur lönsamt det faktiskt är med hållbarhet.

Möt tidigare MBA-stipendiater

Himanshu Kataria

Himanshu Kataria, vinnare av SSE MBA Scholarship 2017

”Alla ämnen är nya för mig och jag har fått fördjupad kunskap i affärsaspekten av teknologi. Jag har träffat andra högpresterande och ödmjuka ledare, varav många redan har blivit goda vänner. Jag har redan idéerna, nu kommer jag att få redskapen!

– Himanshu Kataria, Team leader/Development engineer på IR Nova och MBA-stipendiat 2017.

Läs hela intervjun med Himanshu här

Louise Croneborg-Jones

Louise Croneborg-Jones,
vinnare av SSE MBA Scholarship 2016

"Vidareutbildning är ett sätt att utvecklas och få en merit som kan hjälpa mig och utveckla min potential i karriären. Men det handlar inte bara om det. Det handlar också så mycket om vad man faktiskt kan tillföra sitt arbete och hur man kan vara som ledare i framtiden."

– Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser
i Världsbanken och MBA-stipendiat 2016.

Läs den fulla intervjun med Louise härGustaf Haag

Gustaf Haag, 
vinnare av SSE MBA Scholarship 2015

"Det känns hedrande att få stipendiet och förhoppningsvis kommer jag få nya kunskaper under utbildningen som gör att jag kan prestera ännu bättre. Jag tror och hoppas att utbildningen är en mötesplats för erfarenhetsutbyte mellan spännande människor med olika bakgrunder. Min förväntning är en miljö där teorin från föreläsningarna kan knytas till praktisk kunskap genom fallstudier och grupparbeten."

Gustaf Haag, analyschef på Stellum, ordförande i Scouternas styrelse och MBA-stipendiat 2015.

Läs intervjun med Gustaf Haag och ta del av hans tips inför din stipendieansökan

roseline Olomina

Roseline Olomina,
vinnare av SSE MBA Scholarship 2014

"Jag känner att jag är förberedd för större uppdrag nu och har ett stort intresse för ett kontinuerligt lärande, som är på en helt annan nivå än tidigare. 

Ju mer distans jag har till utbildningen och olika situationer jag stöter på så upptäcker jag att jag allt som oftast kan falla tillbaka på saker som jag lärt mig under utbildningen. Jag har vågat kasta mig ut i nya utmaningar som jag med stor sannolikhet inte hade försökt utan att ha utbildningen att luta mig mot."

– Roseline Olomina, Business Analyst at Tacton Systems AB och vinnare av SSE MBA Scholarship 2014

Läs hela intervjun med Roseline Olomina här

          

Tack till våra samarbetspartners

Samarbetspartners MBA stipendiet

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-10-10

MBA-stipendium – finansiera dina studier

Det finns en uppsjö av olika MBA-stipendium du kan söka som kan finansiera din utbildning helt eller delvis. Det kan vara stipendier från olika utbildningsarrangörer, stiftelser eller regeringar och de kan vara på allt från några tusen till hundratals kronor.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-20

Årets MBA-stipendiat är alltid redo

Årets MBA-stipendium värt 465 000 kronor tilldelades Gustaf Haag, en 28 årig analyschef med ett ben i civilsamhället och ett ben i näringslivet. En stor potential och en möjlighet att inspirera unga framtida ledare gjorde Gustaf till MBA-stipendiat 2015. I januari 2016 börjar Gustaf den 18 månader långa MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Så går det för förra årets MBA-stipendiat

Publicerad: 2015-03-24
2014 års MBA-stipendium gick till 36-åriga Roseline Olomina, projektledare på konsultbolaget FS Dynamics. I januari började Roseline sina studier och nu berättar hon om hur utbildningen går och ger dig som vill söka MBA-stipendiet tips inför din ansökan.

MBA
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!