Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Anna Wieslander – årets vinnare av MBA-stipendiet

Från vänster Mattias Säker, Karin Wiström, Anna Wieslander, Anna Ekelund och Louise Croneborg-Jones.

Sedan 2007 har utbildning.se delat ut MBA-stipendiet i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri. Årets vinnare är Anna Wieslander, COO på Elonroad, som ser fram emot att samla på sig kunskap och ta företaget till nästa nivå. 

“Anna är en erfaren och strategisk ledare med en stark drivkraft för att lära sig och få saker gjorda. Hon är Chief Operating Officer på Elonroad och har ett genuint intresse för hållbar utveckling och tillväxt av både människor och teknologi… Med starka ledarskapskunskaper anses Anna vara en av nyckelaktörerna i organisationen. Det finns enorm potential för Elonroad och dess team för att skala upp och positivt påverka den hållbara transportsektorn runt om i världen”

Så lyder en del av juryns motivering där Anna Wieslander beskrivs som en erfaren ledare med stor potential. Efter utbildningen kommer hon ha förutsättningarna att fortsätta Elonroads arbete att skapa en mer hållbar fordonsindustri, skriver juryn. 

Utbildningen var perfekt i tiden

Wieslander, som har jobbat på Elonroad i cirka ett år, blev nominerad av sin chef. Ju mer hon läste om MBA-stipendiet insåg hon att utbildningen låg perfekt i tiden, både där hon är i sin karriär och hur hon själv vill utvecklas.

– Jag har precis bytt bransch och uppdrag och vi vill ta bolaget till nästa nivå, så det var perfekt både på personligt plan och för att kunna hjälpa Elonroad att växa, säger hon. 

Att vinna var fantastiskt, men själva ansökningsprocessen i sig var en utvecklingsmöjlighet. Det var en lång och seriös, men ändå personlig, process som gav mycket, menar Wieslander.

Ser fram emot att lära sig och utvecklas

Wieslander ser fram emot att utvecklas och lära sig av sina medstudenter och med den kunskapen i bagaget kunna utveckla sitt team. Hon ser fram emot att bygga ett nätverk och är övertygad om att kunskapen hon får under utbildningen kommer att gynna Elonroad och föra dem närmare deras vision; att möjliggöra en fullständig omställning av transportsektorn till elektrifierade fordon genom elväg. 

Hennes roll på Elonroad är långt ifrån det första arbetet hon har haft på ett företag som jobbar för miljön, utan det genomsyrar hela hennes professionella karriär. 

– Jag vill kunna se mina barn i ögonen och säga att jag gjorde det jag kunde. 

Tips till framtida sökanden 

Hennes främsta tips till framtida sökande är att vara sig själv och att faktiskt våga ansöka. Ansökningsprocessen var omfattande och man bör se den som en möjlighet att utvecklas. Men att veta varför man söker och vad man vill få ut av det är viktigt både för ansökningsprocessen och för en själv. 

– Man ska i alla lägen vara sig själv för det går inte att låtsas vara något och sedan gå en utbildning i 18 månader som leder till något annat. 

Namn: Anna Wieslander

Ålder: 48 år

Ort: Lund

Studier: Kemiingenjör Lunds tekniska högskola

Yrkestitel: COO på Elonroad

Senast uppdaterad: 15 nov 2022
Gabrielle Längbo
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-13

MBA-stipendiaten Maria Smith om 'ödesfrågan hållbarhet'

Maria vill få lärdom i hur man sätter finansiella siffror på det hela, för att se hur lönsamt det faktiskt är med hållbarhet. Detta så hon kan bevisa det hon tror på, med rätt verktyg.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-02-17

Klas Forsberg valde att läsa MBA

Klas Forsbergvalde att läsa sin Executive MBA-utbildning vid Företagsekonomiska Institutionen på Stockholms Universitet. Samtidigt ägde stora förändringar rum både privat och på jobbet

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-24

Ulrica Momqvist gick MBA-programmet

Ulrica Momqvist har gått MBA-programmet och hon bloggade hos oss på utbildning.se under sin studietid. Dagarna innan studiestart berättade hon på bloggen om sin nervositet inför att påbörja MBA-utbildningen. På den tiden jobbade Ulrica på ett litet företag och trodde att hennes arbetsroll låg långt under sina klasskamraters. Till hennes lättnad visade det sig att hon oroat sig i onödan.

MBA
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!